Mİdye Tava

Bu forumda yemek tariflerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
sugarbaro
Quick Friend
Quick Friend
Mesajlar: 55
Kayıt: 04-12-2005 22:57

Mİdye Tava

Mesaj gönderen sugarbaro »

MİDYEYİ ŞÖYLE ŞAMPİYONDA YEDİĞİMİZ GİBİ KIZARTMAK İÇİN BİR TARİF İSTİYORUM BÜTÜN DENEMELERİM HÜSRANLA BİTTİ..
BİR DAMLA ASİL TÜRK KANINDA BİNLERCE MUCİZE VARDIR..............
Kullanıcı avatarı
taNGo
WebMaster
WebMaster
Mesajlar: 3959
Kayıt: 23-06-2003 20:54
Konum: Geriden
İletişim:

Mesaj gönderen taNGo »

Midye tavaya bayılırım bende.Ama o midyeleri nereden bulacağız o var :)
Dreams
aRAgaZI

Mesaj gönderen aRAgaZI »

Tango sende ağızının tadını bilyon ha ama dediğin gibi midyeyi nerden bulacaz ki???
Kullanıcı avatarı
sugarbaro
Quick Friend
Quick Friend
Mesajlar: 55
Kayıt: 04-12-2005 22:57

Mesaj gönderen sugarbaro »

taNGo yazdı:Midye tavaya bayılırım bende.Ama o midyeleri nereden bulacağız o var :)
tarifi ver ben çıkarırım kardeşim.... :P
BİR DAMLA ASİL TÜRK KANINDA BİNLERCE MUCİZE VARDIR..............
Ninni

Mesaj gönderen Ninni »

midyeleri ayıklayıp yıkadıktan sonra birada bekletin sonra una bulayıp kızartın... tarator sos için yoğurt, sarımsak,tuz, ekmek içi kullanın...
Kullanıcı avatarı
DiLeMmA
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 3422
Kayıt: 02-02-2005 00:28

Mesaj gönderen DiLeMmA »

Gece gece karnım acıktı...
Başkaları gitmiş olur, gidince;
Bir sen yakınsın, uzakta kalınca..
Ninni

Mesaj gönderen Ninni »

:) yememek daha hayırlı bu saatte..
Kullanıcı avatarı
DiLeMmA
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 3422
Kayıt: 02-02-2005 00:28

Mesaj gönderen DiLeMmA »

Kesinlikle :)
Başkaları gitmiş olur, gidince;
Bir sen yakınsın, uzakta kalınca..
Kullanıcı avatarı
TuzluKahve
Fast Friend
Fast Friend
Mesajlar: 470
Kayıt: 03-08-2005 11:47
Konum: İzmir
İletişim:

Mesaj gönderen TuzluKahve »

Ninni yazdı:midyeleri ayıklayıp yıkadıktan sonra birada bekletin sonra una bulayıp kızartın... tarator sos için yoğurt, sarımsak,tuz, ekmek içi kullanın...
Midye tava aynen böyle yapılır. Ayrıca birada bekletmek yerine ununa bira ve yumurta sarısı ekleyip bulamaç haline getirip. Sonrada bulamaça batırıp çok kızgın yağda kızartabilirsiniz.

Ama ben size başka bir tarif vereyim. Sarımsak Soslu Midye


20 midye eti, 3 diş sarmısak, yarım çay kaşığı tuz, yarım demet maydanoz, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 4 yemek kaşığı limon suyu.

Midyeleri yıkayın. Süzün, bir tencereye koyun ve kısık ateşte kendi suyu ile 10 dakika pişirin. Sarmısakları ayıklayın ve tuz ile ezin. Maydanozu ayıklayın, yıkayın, kalın saplarını atın ve yapraklarını kıyın. Sarmısak, limon suyu ve maydanozu karıştırıp midyelerin üzerine dökün. Karştırın ve ılık servis yapın. Kabuklu midye kullanacaksanız önce midyeleri bir tencereye koyup ateşe oturtun ve kabukları açıldıkça midyeleri çıkartıp alın.

Öyle kızartma yemeyin , zararlı. ;)
Man Loved Birds And Created Cages
God Loved Birds And Created Trees
Ninni

Mesaj gönderen Ninni »

tuzlu kahve senin tarifinde çok güzel ama kızatma daha bir çekici duruyor :)) tarifin çok pratik.. çokda lezzetli olacaktır çünkü kendi suyunda pişecek midyeler.... hatta tarife bir bardak pirinç ekleyip güzel bir pilavda yapılabilir.
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir