Ninni yazdı:midyeleri ayıklayıp yıkadıktan sonra birada bekletin sonra una bulayıp kızartın... tarator sos için yoğurt, sarımsak,tuz, ekmek içi kullanın...
Midye tava aynen böyle yapılır. Ayrıca birada bekletmek yerine ununa bira ve yumurta sarısı ekleyip bulamaç haline getirip. Sonrada bulamaça batırıp çok kızgın yağda kızartabilirsiniz.
Ama ben size başka bir tarif vereyim.
Sarımsak Soslu Midye
20 midye eti, 3 diş sarmısak, yarım çay kaşığı tuz, yarım demet maydanoz, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 4 yemek kaşığı limon suyu.
Midyeleri yıkayın. Süzün, bir tencereye koyun ve kısık ateşte kendi suyu ile 10 dakika pişirin. Sarmısakları ayıklayın ve tuz ile ezin. Maydanozu ayıklayın, yıkayın, kalın saplarını atın ve yapraklarını kıyın. Sarmısak, limon suyu ve maydanozu karıştırıp midyelerin üzerine dökün. Karştırın ve ılık servis yapın. Kabuklu midye kullanacaksanız önce midyeleri bir tencereye koyup ateşe oturtun ve kabukları açıldıkça midyeleri çıkartıp alın.
Öyle kızartma yemeyin , zararlı.
