Evlenmek icin Asik olmak sartmi>?

Aşk ve sevgi sözleri, sevgiliye haykırışlar.
Kullanıcı avatarı
Painkiller
Fast Friend
Fast Friend

Evlenmek icin Asik olmak sartmi>?

Mesaj gönderen Painkiller »

Bu soruyu soruyorum aylardir kendime...

sizin fikirleriniz nedir??? lutfen aydinlatin beni..............................
Kullanıcı avatarı
EcCeNtRiC
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen EcCeNtRiC »

gerek evet gerek... aşık olcaksın...
[i]*Her yeni başlayan macera
Heyecan dolu çilek kokar.. ;) [/i]
Kullanıcı avatarı
MARTI
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen MARTI »

Bence evlenmek icin asik olmak sart degildir. Ask cünkü gelip gecici bir kavramdir.

Yapilacak evliligin sekline göre, yönlendirilebilecek bir sorudur.

' Mantik evliligi' nde ask kesinlikle sart degildir.

Kanaatimce hayat da bir masal olmadigina göre, asik olup rüyasal bir evlilik kurabilmek mümkün degildir. Yani ' ask evliligi '. ( Ki cogusu; beraberken ask, evlenirken sevgi olusur deseler de ).

Ancakkk.. ' Normal bir evlilik ' icin, sevgi ve saygi temelleri olabilmelidir. Sevgi ölümsüzdür. Yok olmaz, sadece evlilik icerisinde yillarla baskalasim gösterir. Bunu da kabullenmek gerek.

Bu benim sahsi görüsümdür.
ZOYA

Mesaj gönderen ZOYA »

Bence evlenmek zaten başlı başına çok büyük bir karar.. Ama Evlenmek için aşık olmak mı gerekir ? sorusuna ben EVET diyorum.. aşkın kimyasının ölümsüz oldugunu kimse iddaa edemez haliyle bir süre sonra bağlılık ve Sevgiye dönüşecektir..

Sadece Sevgiye dayalı bir evlilikse bana açıkcası sacma geliyor.. Ona bakılırsa hayatımız içinde sevgi besledigimiz onlarca kişi var ve herşeye duyulan sevgi de farklı ama birisini sadece ona ait iyi özelliklerinden dolayı sevmek ,hayat arkadasi olabilecek biri olarak görmek, hele de evlenmeye karar vermek bana dogru gelmiyor;

Aşkın ilk etabındaki HİÇliği ve sonrasında ki HEPliği yaşamadan evlenmek dogru degil diyorum..

Zaten gerçekten hayatınızın Aşkı ve sizin diger yarınız ise karşınızdaki insan ;saygıda, sevgide , bağlılıkta bir şekilde kendi akarını bulup akacak ve çoğalacaktır..

Nacizhane fikrim budur..

Ama herkesin fikrine de saygı duyuyorum..

Fikirler kişiseldir..
Kullanıcı avatarı
Nefret
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Konum: At izi it izine karıştı mı bende anında araziye karışırım
İletişim:

Re: Evlenmek icin Asik olmak sartmi>?

Mesaj gönderen Nefret »

Painkiller yazdı:Bu soruyu soruyorum aylardir kendime...

sizin fikirleriniz nedir??? lutfen aydinlatin beni..............................
hayırdır evlenme teklifi falan mı aldın :wink:
valla şahsım adıma her ne kadar aşk
gelip geçici deselerde ben aşık olmadan evlenmem
evlenemem aşık olucam ki evlenicem
Emek verildikçe,özlemi çekildikçe ve de hasreti çekildikçe büyüyen birşeydir aşk.
Kullanıcı avatarı
taNGo
WebMaster
WebMaster
İletişim:

Mesaj gönderen taNGo »

Benim düşünceme göre;

Evlilik somut bir kavramdır.Aşk soyut bir kavramdır.Evlenmek içinde aşık olmak şart değildir.Evlendikten sonrada aşık olabilirsin çünkü..İkisi birbirine karışmasın.
Dreams
Kullanıcı avatarı
sevgi
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
İletişim:

Mesaj gönderen sevgi »

bence de sart degildir
eyer karsi tarafdan hoslaniyosan ve kendi kendine onu seve bilirim diyosan mutlaka evlendikten sonra onu cok seveceksin
Aşk caddesinde seninle yürürken, ayrılık yağmuru yağdı birden, şemsiyesiz kaldık ve ikimizde sırılsıklam olduk

[img]http://www.110bazar.com/sad.jpg[/img]
Kullanıcı avatarı
haticeozmen
Super Friend
Super Friend

Mesaj gönderen haticeozmen »

bence şart. evlilik bu ya, hayatını paylaşacağın kişiye birşeyler hissetmeli sonradan severim die de evlilik olmaz ya sevemedin o zaman ne olacak.hayat çekilmez olur.
Kullanıcı avatarı
ilayda
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
İletişim:

Mesaj gönderen ilayda »

kesinlikle şart işi sevebilirim diye şansa bırakmamak lazım
Kullanıcı avatarı
MARTI
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen MARTI »

Benim iyi bir fikrim var, evveli evlilik nedir diye sormak gerek? Ona göre bu soruyu daha net aydinlatabiliriz kanaatindeyim.

Benim sahsi fikrime göre, evlilik sosyal statüye paralel bir sosyal zorunluluk ve gecis evresidir. Toplumsal olarak ' aile ' sifatinda kabullenis ile meydana gelen bir olgudur. Yani, evlilik sadece iki kisinin birlikteligi degildir. Daha genis bir yelpazedir.

Buna paralel olarak, sadece duygularin yetemeyecegi bir evredir. Cünkü sevmek baskadir, evlenmek baskadir. Sevilince de evlenilemiyebiliniyor.

Aska ise bir anaktod; ' asiksaniz, seni seviyorum demeyin.. ' Cünkü sevmek ve asik olmak ayri kavramlardir. Ask gibi soyut bir ibare üzerine böylesi bir temel kurulamaz.

Sahsi görüsündeyim. Ama dedigim gibi, evvelince evlilik kavramindan neyi algiladigimizi, beklentilerimizi bilebilmeliyiz. Sonrasinda düsünmeliyiz, hangi duygularlar buna gecis yapilmasi gerektigini.