Çok ısrar ettiniz anlatayım.
Sabah mutlaka kahvaltı yapılacak. Kahvaltıda peynir, zeytin gibi klasik besinler yanında rafadan yumurta ve reçel gibi ekstra tabir edilen besinler bulunacak. Tercihan süt olabilir ama ben süt sevmiyorum. Bu yüzden çay içilecek. Çok acelem varsa çay demlemiyorum, onun yerine portakal suyu vs ile konsepti bozmadan aktiviteyi gerçekleştiriyorum. Çayın nasıl demlendiği konusunda herkesin az çok fikri vardır. Birkaç anahtar bilgi vereyim bari size:) Çayın suyu kaynarken, çayınızı demliğin içerisinde bulundurun ve yumuşamasına izin verin. Su kaynadığı zaman dahi kaynama süresini 5 dakika kadar geçirin, bekleyin. Kaynayan suyu demliğe alın ve demliğin içerisinde bulunan çayı da (kabarma diye tabir edilir) bir süre ısıtın. Demliğin altına tekrar su alın ve kısık ateşte kaynayana kadar bir süre daha bekleyin. Tabi bu işlemi kahvaltı öncesi yapıyoruz. Kahvaltı sırasında yaparsanız aç kalırsınız. Çayı maksimum 30-45 dakikaya kadar tüketin. Uzun süre bekleyen çay zararlı olabilir ve tadı da iğrenç oluyor böğ gibi, çıldır gelebilir
Öğlen yemekleri abartılmıyor. Zaten yeni kahvaltı yapmış sayılırız değil mi, o yüzden daha hafif bir yemekle geçiştiriyoruz. Öğlen yemeklerinde genelde dışarıda bulunduğum için herhangibir mekanda fastfood tercih ediyorum. Yemek derdinden kurtuluyorum:) (ki yemek yapmak asla dert değildir)
Gelelim asıl mevzuya. Akşam yemeğinin önemini anlatmaya gerek yok. Yemek malzemesi olarak evinizde mutlaka patlıcan bulundurun, her derde deva:) Karnıyarık dediğimiz yemeği çok seviyorum ve o yüzden severek yaptığım yemekler arasında. Herbir patlıcanı iki parça halinde kızartıyorsunuz. Patlıcan adedi (büyüklüğüne göre) 3-4 olabilir. Kızaran patlıcanlar tepsiye alınıyor. Daha önceden hazırladığınız soğan ve kasaplık malzemeyi patlıcanların içine dolduruyorsunuz. Domates ve biber ile de güzelce süslüyorsunuz. 1-2 küçük domates yeter zaten. Su ekleyip kısık ateşte güzelce pişiriyorsunuz. Tuz ve baharat eklemeyi ayrıca belirtmeme gerek yok sanırım. Tuz konusunda oldukça cimri olduğumu söyleyebilirim. Bu yüzden yemeğin tuzu oldukça az olacaktır...Makarna sevmiyorum, yaparsam da çok az ve soslu olur. Ketçap ve mayonezden ziyade kendi hazırladığım sosu seviyorum. Bunun dışında özellikle patates ve türevlerini tercih ediyorum ama kızartma değil. Tavuk katkılı patates güzel oluyor tavsiye derim:) Sayın
Ninni'nin bahsettiği kabak ve kabakla yapılmış hiçbir yemeği menude bulundurmadığımı da ifade etmek isterim. Mecbur kalırsam da yemek mutlaka yoğurt destkeli olur. Ama yine de mücver ile ilgili kısa bir bilgi verebilirim. Kabakların içi boşaltılır; kabak içi, maydonoz, soğan, un, yumurta, tuz-karabiber vs ile hazırlanan karışım bir kaba konur. Tavada ki yağın güzelce kızgınlaşmasına izin verilir ve hazırlanan harcımız yemek kaşığı ile tavaya konularak kızartılır. Kurufasulye ve fasulye çeşitlerini yapmayı ve söz konusu yemeği sevmeyenlere sevdirmeyi de çok iyi biliyorum..anlatırım bir ara. Yine de aşkımın yemeklerinden yemek istiyorum;)
Bunlar maharet falan değil, öğrenciyseniz ve yalnız yaşıyorsanız kendinize bakmak için birçok şeyi öğrenmek durumundasınız. Tatlı çeşitleri ve diğer specialler için bu başlığı takip edin:)
İnanmıyorum acayip deşifre oldum...
[dropshadow=#ffffff][i][color=#ff00ec][b]Bugün Yüreğimde KOCAMAN bir gül kokusu var...[/b][/color][/i][/dropshadow]