> ERKEK AGZINDAN BASiT YEMEKLER
>
> * Domatesli Biberli Yumurta
> Buyukce bir tavaya yag domates ve biber koyup bir sigara yakiyoruz.
> Sigaranin kulu yere dusmek uzereyse yumurtalari eklemenin zamani gelmis
> demektir. Yumurtalari kirip sigaramizi bitiriyoruz. Pismistir herhalde.
> Ocagin altini kapatiyoruz.
>
> * Biberli Domatesli Yumurta:
> Her gun domatesli biberli yumurta yemekten sikildigimizda
> yapabilecegimiz bu enfes yemek tipki biberli yumurtali domates gibi
> pisiriliyor.
>
> * Makarna:
> Bir tencere dolusu sicak suya makarna posetini bosaltip mac izlemeye
> basliyoruz. Ilk yarinin ortalarina dogru kalkip altini kapatiyoruz.
> Tencerenin icinden sectigimiz makarnayi fayansa firlatiyoruz.Yapisirsa
> pismis demektir. Devre arasinda hala icinde su kaldiysa tencerenin
> kapagini kapatip lavabodaki en kirli tabagin uzerine dogru dokuyoruz (o
> zaman hem tabak temizleniyor hem de makarnalar catalla yenebiliyor)...
> Uzerine ketcap sIkIp yiyiyoruz.
> Not: Fayansa firlattiginiz makarnayi bi ara oradan alin. Sayica
> fazlalastiklarinda bazen hangisini firlattiginiz karisiyo.
>
> * Tuzlu Makarna:
> Yapilisi ayni makarnaya benziyor. Tek farki bu kez makarnalari suya
> atmadan once tuz koymayi akil ediyoruz .. Oyle daha guzel oluyor.
>
> * Pilav
> Pilav aslinda basit bir yemek degil. Aranan kriterler var. Tuzlu
> yumusak
> ve tane tane olmasi gerekiyor. Sonuncusu kolay. Pirincleri tektek
> pisirdiginizde tane tane oluyorlar ama uzun suruyor. Maharet hepsini bir
> arada pisirebilmekte; ama cok da sorun etmeyin. Nasil olsa icine yogurt
> koyup bulamac haline getirdigimizde hepsi birbirine yapisiyor. Kisaca yag
> koyup uzerine pirinc ekliyorsunuz. Sonra da su ve tuz koyup
> pisiriyorsunuz.. Hem bunu suzmeye de gerek yok.
>
> * Patates Kizartmasi
> En kolay islerden biri. Patatesleri soyup parmak gibi kesiyorsunuz ve
> kizgin yaga atiyorsunuz .Tek yapmaniz gereken altini zamaninda
> kapatmaniz. Yoksa tencere alev alabiliyor. Bu yuzden sadece tv'de pembe
> dizi izlerken yapin. Bir de diger yemeklerin aksine bunu tencereden
> yiyemiyoruz. Mutlaka tabaga koymak gerekiyor. Onun disinda cok kolay.
>
> ORTA ZORLUKTAKI YEMEKLER
>
> * Hazir Pizza
> Pizzamizi firinimiza atip pismesini bekliyoruz daha sonra firindan cikarip
> yanik yerlerini bicakla kaziyoruz. Dikkat edilmesi gereken tek sey
> kazirken uzerindeki malzemeleri mutfak tezgahina yapistirmamak.
>
> * Hazir Kofte
> Bu da nispeten zor bir yemek. Bir miktar sivi yagi teflon tavaya koyup
> kofteleri icine diziyoruz.Kofteler tavayla ayni renk olmadan altini
> kapatmak gerekiyor. O yuzden basinda beklemek lazim.
>
> ZOR YEMEKLER
>
> * Konserve Turlu
> Bir miktar yag ve salcayi tencereye koyup konservenin icindekileri dokup
> uzerine su koyuyoruz. Pismesi cok uzun suruyor. O sebeple basinda
> beklemiyoruz. Gidip tv izliyoruz. Her seferinde yandiklari icin henuz tad
> ina bakamadim ama konservenin uzerindeki resme bakilirsa guzel bi seye
> benziyor.
>
> * Tavuk
> Yapilisi makarna gibi. Sicak suyun icine atiyoruz arada pisip
> pismedigine bakmak icin hayvanin kaba etine catal sapliyoruz. Bu yemek
> pistikten bir iki gun sonra uzeri jelibon gibi oluyor. Bu yuzden
> pisirirken istege bagli olarak bolca toz seker eklenebilir.
>
> ULTRA ZOR YEMEKLER
>
> * Kiymali Bamya
> Konserve turluye benziyor ama icine daha onceden kavrulmus kiyma
> konulmali. Kiyma kavurmak cok zor ve zahmetli bir is. Bu yuzden makarna
> pisirmeyi oneriyorum.
>
> PUF NOKTALAR
> * Yemekleri daima tencerenin icinden yiyin. Boylelikle tabak
> kirletmemis
> olursunuz.
> * Asla sade pilav yapmayin. Domatesli pilav yaptiginizda bir seye
> benzemese bile renginden anlasilmaz.
> * Mutlaka soganli bir yemek yapacaksaniz asla sogana dokunmayin.
> Ozellikle rendelediginizde elleriniz cok kotu kokuyor. Bunun yerine sogana
> ekmek tahtasiyla bes alti kez vurmayi deneyin, ayni isi goru r. * Patates
> kizartacaksaniz soydugunuz patatesleri asla yikamayin. Kizgin yaga
> attiginizda cok kotu patliyorlar.
> * Yemekler asla kendi baslarina hareket etmezler. Sayet gecen ay
> yaptiginiz tavuk kendi kendine kimildamaya basladiysa kurtlanmis
> demektir.Sakin yemeyin.
> * Sebzeleri pisirdikce vitamin degerleri duser. Mumkun oldugunca cig
> tuketin.
> * Karpuz tabaga koyulmasi fuzuli bir meyvedir. Ikiye ayirip ortasindan
> kasikla yiyebilirsiniz.
> * Tencere kapagi en mukemmel tabaktir.
> * Buzdolabinin sebzelik olarak adlandirilan kismi yemeyi dusunmediginiz
> seylerin saklanmasi icin idealdir. Bu bolume konan seyler nasil olsa bir
> sure sonra unutulur.
> * Sebzeligin kapagini siki kapatirsaniz curuyen seylerin kokusu dolaba
> daha az yayilir.
> * Spagetti pakedini acmak icin pakedi ortasindan sikica kavrayin ve altini
> tum gucunuzle fayansa vurun. Pakedin ust tarafi irtilacaktir. Belki bu
> islem sirasinda makarna unufak olabilir ama risk almaya deger. Ozellikle
> misafirlerin yaninda yaparsaniz tavsiye ediyorum. Oyle daha guzel, bu size
> cok maco bir hava verir.
> * Sagda solda kulagima caliniyordu. Mutfak robotu denen bisey varmis.
> Birden icimi bir heyecan kapladi. Ulan madem bu isin robotu var ben niye
> kosturuyorum yillardir diye sinirlendim. Hemen gidip aldim bi tane. Eve
> gelip kutusundan cikardigimda itiraf etmeliyim ki hayal kirikligina
> ugradim biraz. Ben acikcasi ufo gibi bisey bekliyodum, bu bildigimiz
> tencerenin plastigi. Icindede vantilator gibi bisey var. Bununla
> birlikte bi ton plastik zimbirti daha cikti icinden ama bi ise
> yarayacaklarini sanmiyorum. Neyse fisini taktim denemek icin bi tane sogan
> attim icine. Bakalim ne yapacak diye bekledim. Kabuklarini bile soyamadi
> . Paramparca etti birakti. Sinirlendim attim bi kenara yazdan
> beri duruyo orda.
> Bir ara yikayip o vantilator gibi olan seyi bilgisayarima takmayi
> dusunuyorum. Belki fan olarak is gorur. Onun disinda tamamen para
> tuzagi.
>
>
Gine tarifi verebiliolar,yumurta kırarken bile terliorm ben ya
[color=black][b][size=117] öLüM bUySa,TaNRıM BuYSa YaŞaMaK,SiL aLnıMDaN YaZDıĞıN bU YaZGıYı,yA BiR yErE ÇıKSıN ArTıK bU SoKaK,yA Da öLDüR İçiMDeKi TaNRıYı..! [/size][/b][/color]
Dogrusun. Da; sahsen benim erkek kardesim - kulaklari cinlasin - bir yemek yapar; parmaklarini yersin yemesine de, cikan bulasik dünya kadardir. Hatta yemek pisirmesini istemeyecegin kadar