Erkek Ağzindan Yemek Tarıflerı... :)

Bildiğiniz fıkralar, komik yazılar, gülmekten yerlere yatacağınız olayları paylaşalım :)
Kullanıcı avatarı
MARTI
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen MARTI »

Ehhi, haklisin elbet:))))

Evet katiliyorum, nerede su hamarat erkekler?? Anlatin da, okuyabilelim.
Kullanıcı avatarı
pıssa
Lover of TurkiyeForum
Lover of TurkiyeForum

Mesaj gönderen pıssa »

ben bu işe yumurtayla başladım
konusunda uzmanımdır valalhi çok lezzettli oluyor
neyli isterseniz yaparım kaşarlı sucuklu peynirli karışık neyli isterseniz
daha sonra makarna ve pataese geçtim onlarda yumurta kadar olmasda lezetli olur hımm unutuyodum yumurtalı ekmek oda harika olur
birde bilemicem içinizde bilen warmı Mısır unuyla yapılır KUYMAK derler bizde onuda yaparım Tatlılardan puding yapabiliyorum bugune kadar dibi tutmadı hiç :)
Bulaşık konunuda ise eğer arkamdan toplicek birisi wars bırakırm ama yoksa kendim hemen yıkarım
hamaratıım bekarım :P
Yerine sevemedim ki...
Kullanıcı avatarı
MARTI
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen MARTI »

Allah iyiliginizi; sabah sabah..:)

Ama anlattiginca Pissa hamaratli imis; ki pudingi bile dibini tutturmadan pek beceremem...

Ya Cherry' cigim, biz becereksiziz ve bekariz; di mi ne yapalim :)
Kullanıcı avatarı
EcCeNtRiC
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen EcCeNtRiC »

waaay be ;=
[i]*Her yeni başlayan macera
Heyecan dolu çilek kokar.. ;) [/i]
Kullanıcı avatarı
MARTI
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen MARTI »

Hem de bir erkekle kek bile yaptin, yani ne diyeyim; masallah:) Hamaratmis hakikaten; duyun erkekler:)

Dediginde de haklisin, bizi anca hamarat biri paklar;)
Kullanıcı avatarı
c|ost
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
İletişim:

Mesaj gönderen c|ost »

MARTI yazdı:Ehhi, haklisin elbet:))))

Evet katiliyorum, nerede su hamarat erkekler?? Anlatin da, okuyabilelim.
Yemek kitabına dönmesin burası, hangisini anlatayım şaşırdım :D
[dropshadow=#ffffff][i][color=#ff00ec][b]Bugün Yüreğimde KOCAMAN bir gül kokusu var...[/b][/color][/i][/dropshadow]
Kullanıcı avatarı
MARTI
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen MARTI »

Yok zaten tarifler veriliyor `Erkek Agzindan` ya; anlat bakalim da bilelim hünerlerini:)
Ninni

Mesaj gönderen Ninni »

evet clost anlat marifetlerini tarif et de kabak nasıl pişirilir öğrenek :P :D

bi kabak kallesi tarif et :P mücver liste dışında unutmaa ! :)
Kullanıcı avatarı
c|ost
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
İletişim:

Mesaj gönderen c|ost »

Çok ısrar ettiniz anlatayım.

Sabah mutlaka kahvaltı yapılacak. Kahvaltıda peynir, zeytin gibi klasik besinler yanında rafadan yumurta ve reçel gibi ekstra tabir edilen besinler bulunacak. Tercihan süt olabilir ama ben süt sevmiyorum. Bu yüzden çay içilecek. Çok acelem varsa çay demlemiyorum, onun yerine portakal suyu vs ile konsepti bozmadan aktiviteyi gerçekleştiriyorum. Çayın nasıl demlendiği konusunda herkesin az çok fikri vardır. Birkaç anahtar bilgi vereyim bari size:) Çayın suyu kaynarken, çayınızı demliğin içerisinde bulundurun ve yumuşamasına izin verin. Su kaynadığı zaman dahi kaynama süresini 5 dakika kadar geçirin, bekleyin. Kaynayan suyu demliğe alın ve demliğin içerisinde bulunan çayı da (kabarma diye tabir edilir) bir süre ısıtın. Demliğin altına tekrar su alın ve kısık ateşte kaynayana kadar bir süre daha bekleyin. Tabi bu işlemi kahvaltı öncesi yapıyoruz. Kahvaltı sırasında yaparsanız aç kalırsınız. Çayı maksimum 30-45 dakikaya kadar tüketin. Uzun süre bekleyen çay zararlı olabilir ve tadı da iğrenç oluyor böğ gibi, çıldır gelebilir :P

Öğlen yemekleri abartılmıyor. Zaten yeni kahvaltı yapmış sayılırız değil mi, o yüzden daha hafif bir yemekle geçiştiriyoruz. Öğlen yemeklerinde genelde dışarıda bulunduğum için herhangibir mekanda fastfood tercih ediyorum. Yemek derdinden kurtuluyorum:) (ki yemek yapmak asla dert değildir)

Gelelim asıl mevzuya. Akşam yemeğinin önemini anlatmaya gerek yok. Yemek malzemesi olarak evinizde mutlaka patlıcan bulundurun, her derde deva:) Karnıyarık dediğimiz yemeği çok seviyorum ve o yüzden severek yaptığım yemekler arasında. Herbir patlıcanı iki parça halinde kızartıyorsunuz. Patlıcan adedi (büyüklüğüne göre) 3-4 olabilir. Kızaran patlıcanlar tepsiye alınıyor. Daha önceden hazırladığınız soğan ve kasaplık malzemeyi patlıcanların içine dolduruyorsunuz. Domates ve biber ile de güzelce süslüyorsunuz. 1-2 küçük domates yeter zaten. Su ekleyip kısık ateşte güzelce pişiriyorsunuz. Tuz ve baharat eklemeyi ayrıca belirtmeme gerek yok sanırım. Tuz konusunda oldukça cimri olduğumu söyleyebilirim. Bu yüzden yemeğin tuzu oldukça az olacaktır...Makarna sevmiyorum, yaparsam da çok az ve soslu olur. Ketçap ve mayonezden ziyade kendi hazırladığım sosu seviyorum. Bunun dışında özellikle patates ve türevlerini tercih ediyorum ama kızartma değil. Tavuk katkılı patates güzel oluyor tavsiye derim:) Sayın Ninni'nin bahsettiği kabak ve kabakla yapılmış hiçbir yemeği menude bulundurmadığımı da ifade etmek isterim. Mecbur kalırsam da yemek mutlaka yoğurt destkeli olur. Ama yine de mücver ile ilgili kısa bir bilgi verebilirim. Kabakların içi boşaltılır; kabak içi, maydonoz, soğan, un, yumurta, tuz-karabiber vs ile hazırlanan karışım bir kaba konur. Tavada ki yağın güzelce kızgınlaşmasına izin verilir ve hazırlanan harcımız yemek kaşığı ile tavaya konularak kızartılır. Kurufasulye ve fasulye çeşitlerini yapmayı ve söz konusu yemeği sevmeyenlere sevdirmeyi de çok iyi biliyorum..anlatırım bir ara. Yine de aşkımın yemeklerinden yemek istiyorum;)

Bunlar maharet falan değil, öğrenciyseniz ve yalnız yaşıyorsanız kendinize bakmak için birçok şeyi öğrenmek durumundasınız. Tatlı çeşitleri ve diğer specialler için bu başlığı takip edin:)
İnanmıyorum acayip deşifre oldum...
[dropshadow=#ffffff][i][color=#ff00ec][b]Bugün Yüreğimde KOCAMAN bir gül kokusu var...[/b][/color][/i][/dropshadow]
Kullanıcı avatarı
MARTI
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen MARTI »

MA$ALLAH diyebiliyorum; yani tebrik ederim:)

Son dediginde cok haklisin, ama yurtlarda pek ev türü seylerin yapilabilmesi icin alternatif yok, ondan ziyade bazen ögrenilemiyor.

Yani ne diyeyim, bakakaldim.. Caydaki kabartma tabirini bile bilmezdim. Hatta karniyarik dahi ugrasmis degilim. Tebrikler clost:)

Takip ederiz efenim, anlatimlarinizi da bekleyecegiz:)