aslında sınav sistemi tamamen değişse çok güzel olur.ilgi alanlarına göre öğrenci yerleştirimi yapılsa,daha bilinçli bireyler yetişir diye düşünüyorum.mesela bilgisayar mühendisi olmak isteyen birisi,öss tarzı fizik,kimya,biyoloji soruları ile değilde,daha çok gireceği bölümü ilgilendiren sınavlara sokulmalılar..mesela biyoloji bilmenin ne önemi var ki bilgisayar mühendisliği için..şöyle bi sistem olabilir; öğrenciler liseyi bitirdikten sonra istedikleri meslek alanlarını önceden tercih etmeliler ve bunlara uygun sınavlara girmeliler..bu,bazı meslekler için yetenek sınavı benzeri bi uygulama da olabilir..tabii herkese ayrı sınav nasıl yapılabilir ki diiceksiniz ? hehe,üzülmeyin arkadaşlar..onu da düşündüm

onu da düşündümmm

şöyleki; hemen yerleşmek istediğiniz universiteye gidiyosunuz ve bu bahsettiğim tarzda bi sınava katılmak istediğinizi söylüyorsunuz..onlar da size öss seviyesinde bi form veriyorlar

böylece istediğiniz mesleğe daha rahat ve daha bilinçli olarak erişmiş oluyorsunuz..
hazır öss sistemini değiştirmişken,bi de universite sistemine el atmak isterdim ama onu da sonraki projelerim arasına ekleyeyim en iyisi,şimdilik düşüncelerim bunlar