ÖSS sınavı kaldırılsın mı?

Genel ve güncel anketler.

ÖSS sınavı kaldırılsın mı?

Evet
78
74%
Hayır
28
26%

Toplam oy: 106

Kullanıcı avatarı
sametx340
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
İletişim:

Mesaj gönderen sametx340 »

önümüzdeki 10 yıl içinde kalkması mümkün değil,çünkü iki milyon insanı yerleştirecek kadar yer yok,önce bunun alt yapısının hazırlanması lazım,ondan sonra lise eğitiminin düzene sokulması lazım,daha sonra belki diyebileceğimiz bir ihtimal ile kaldırılabilir
CyClopS and DeNToX
Kullanıcı avatarı
erkam
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
İletişim:

Mesaj gönderen erkam »

bu hükümet başta oldukça,eğitime de bir çözüm bulunur
İlim,ilim bilmektir;
İlim,kendin bilmektir.
Sen kendin bilmezsen,
Bu nice okumaktır?
Kullanıcı avatarı
Zen
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen Zen »

sinavsiz universiteye nasil giris olur bilemiyorum, not ortalamasiyla ogrenci alincak olsa turkiyedeki universiteler kesinlikle yeterli degil.. ki olmasi gereken boyle (sinav)..bir cok ulkede sistem boyle, 1 sinav vermek gerekiyo universiteye girmek icin. sinav o kadarda zor degil, biraz yogun calismak gerekir ve sinav esnasinda No Panic :D
yarin sinava giricek herkese bolca sanslar dilerim, umarim herkes diledigi okula girer.. Bol sanslar tekrar. :wink:
What the eyes see is knowledge, what the heart knows is certainty.
Kullanıcı avatarı
erkam
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
İletişim:

Mesaj gönderen erkam »

bütn özel okullar ve devlet okulları öğretmenleri iyi bir sınavdan veya denetimden geçecekki torpil olayı ortadan kalksın...

belki ozaman ortalama ile yerleştirme hayalimiz gerçekleşmiş olur...
İlim,ilim bilmektir;
İlim,kendin bilmektir.
Sen kendin bilmezsen,
Bu nice okumaktır?
Kullanıcı avatarı
rft
Fast Friend
Fast Friend

Mesaj gönderen rft »

aslında sınav sistemi tamamen değişse çok güzel olur.ilgi alanlarına göre öğrenci yerleştirimi yapılsa,daha bilinçli bireyler yetişir diye düşünüyorum.mesela bilgisayar mühendisi olmak isteyen birisi,öss tarzı fizik,kimya,biyoloji soruları ile değilde,daha çok gireceği bölümü ilgilendiren sınavlara sokulmalılar..mesela biyoloji bilmenin ne önemi var ki bilgisayar mühendisliği için..şöyle bi sistem olabilir; öğrenciler liseyi bitirdikten sonra istedikleri meslek alanlarını önceden tercih etmeliler ve bunlara uygun sınavlara girmeliler..bu,bazı meslekler için yetenek sınavı benzeri bi uygulama da olabilir..tabii herkese ayrı sınav nasıl yapılabilir ki diiceksiniz ? hehe,üzülmeyin arkadaşlar..onu da düşündüm :P onu da düşündümmm :P şöyleki; hemen yerleşmek istediğiniz universiteye gidiyosunuz ve bu bahsettiğim tarzda bi sınava katılmak istediğinizi söylüyorsunuz..onlar da size öss seviyesinde bi form veriyorlar :P böylece istediğiniz mesleğe daha rahat ve daha bilinçli olarak erişmiş oluyorsunuz..
hazır öss sistemini değiştirmişken,bi de universite sistemine el atmak isterdim ama onu da sonraki projelerim arasına ekleyeyim en iyisi,şimdilik düşüncelerim bunlar :P
readme.txt

[size=34]Eğer bu yazıyı okuyabiliyrsanz,ya matrix'e falan girdiniz ya da ileri derecede hipermetropsunz(böö) :p
msjımı beğenmeyip te kem küm edenler,dünyayı kurtarmak için gerekli bilgiyi,google'da bulabilrler :p (böö #2)[/size]
Kullanıcı avatarı
salimcan22200
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
İletişim:

Mesaj gönderen salimcan22200 »

ben amerikadaki egitim sistemini biraz inceledim ve parasi varsa okuyo fakir ama cok zeki ise burs veriliyo artik adamlar yetismis adamlari insaatlara gonderemiyo cunku kimse istemiyo tamirhanede calismak turkiye de bu tarz kucuk sanayi ye adam yetistirmeye adapte olmaya calissa neler olur kim bilir
Did My Time
Kullanıcı avatarı
erkam
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
İletişim:

Mesaj gönderen erkam »

çok şey değişir
İlim,ilim bilmektir;
İlim,kendin bilmektir.
Sen kendin bilmezsen,
Bu nice okumaktır?
Kullanıcı avatarı
makif
Fast Friend
Fast Friend

Mesaj gönderen makif »

kaldırılsın demem ama şimdi getirdikleri sistem berbat.
ben bir anadolu lisesinde sayısalcıyım ve bizi iyice kısıtladılar. Allaha şükür bide meslek lisesi okumuyorum.onları iyice kısıtlıyorlar zaten.bence sistem değişmeli.
Neden insanlar gökyüzünde 400 Milyon yıldız var
denildiğinde inandıkları halde,
yeni boyalı yazan yüzeyi elleriyle yoklarlar?
Kullanıcı avatarı
EyLuLum
New Friend
New Friend

Mesaj gönderen EyLuLum »

kaldırılması büyük bir kaosa sebep olur gibi çünkü bu konuda hiç bir altyapı yok
Seninle Herşeye Varım!
Kullanıcı avatarı
PsychopathiCaT
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen PsychopathiCaT »

1-Liselerde adam gıbı egıtım verılecekse
2-Liselerde yazılı usulu kaldırılıp test yontemı uygulunacaksa(Kopya yok!! :) )
3-Lıse ortalamasıyla unıversıteye ogrencı alınacaksa

ewt kalksın benım dusuncem..
[b][glow=blue][color=white][size=67]I Love You...I'll Kill You!!!!~~bUT I LoVe YoU FOrEver~~[/size][/color][/glow][/b]