Sinemada can pazarı

Ana Sayfa'da yayınlanan güncel haberler.
Kullanıcı avatarı
taNGo
WebMaster
WebMaster
İletişim:

Sinemada can pazarı

Mesaj gönderen taNGo »

ResimDolmabahçe'deki Cinebonus sinemalarında "Büyü" filminin galası sırasında yangın çıktı. Yüzlerce davetli büyük korku ve panik yaşadı

Dolmabahçe'deki G -Mall Alışveriş Merkezi'ndeki "Cinebonus" sinemalarında "Büyü" isimli korku filminin galası sırasında çıkan yangında, yüzlerce davetli salonlarda sıkıştı, büyük korku ve panik yaşandı. Birçok ünlü ismin bulunduğu galada film başlar başlamaz elektrikler kesildi, ardından 7 salon birden dumanla doldu.
Panik içinde kaçmak isteyenler dışarı çıkamadı, dakikalarca çığlıklar arasında çırpındı. İçeride mahsur kalanlar, kapıların kilitli olduğunu söylerken, yaklaşık 200 kişi hastanelere kaldırıldı. Yangının, dekor olarak hazırlanan mumların perdeleri tutuşturmasıyla çıktığı bildirildi.

Şaka sandılar
Yönetmenliğini Orhan Oğuz'un yaptığı "Büyü" filminin galası, Küçükçiftlik'teki G-Mall Alışveriş Merkezi'ndeki sinemada kokteylle başladı. Saat 21.15'te 7 salonda birden film başladı. Ancak 1-2 dakika geçmeden elektrikler kesildi. Davetliler, bunun filmin konusuna uygun olarak yapılmış bir şaka olduğunu sandı. Hemen sonra yoğun bir kokuyla birlikte salonlara duman doldu.
O anda panik başladı. Koltuklarından fırlayan davetliler, kapılara hücum etti. Ancak izleyicilerin anlatımlarına göre, hem giriş hem de yangın kapısı kapalıydı. Bunun üzerine içeride can pazarı başladı. "Ölmek istemiyorum", "Açın kapıları", "Yardım edin" çığlıkları birbirine karıştı. Bu sırada bazı izleyiciler itfaiyeye haber verdi. Dakikalar süren panik anından sonra kapılar açıldı ve korku içinde tahliye başladı. Çıkan bütün davetlilerin yüzleri de isle kaplıydı.

ResimÇoğu zehirlendi
Yangın ihbarıyla birlikte birçok ambulans ve itfaiye ekibi G-Mall'e sevk edildi. Yaralılar, Taksim Eğitim ve Araştırma, Şişli Etfal, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi, Amerikan, Haseki, Vakıf Guraba ve SSK Okmeydanı hastanelerine sevk edildi. Yaralıların çoğu karbonmonoksit zehirlenmesi nedeniyle tedaviye alındı.
Alman Hastanesi'nde manken Yüksel Ak, Adem Kılıç, başrol oyuncularından Özgü Namal'ın annesi Nesrin Namal, Emre Akova, Mine Mısırlıoğlu ve İsmail Akkaya, yoğun bakıma alındı. Galayı görevli olarak izleyen birçok gazeteci de dumandan etkilendi.

Resim169 kişi hastanelik

Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yangında 169 kişinin yaralandığı bildirilirken, İstanbul Sağlık Müdürü Erman Tuncer, 164 kişinin hastanelere başvurduğunu belirtti. Tuncer, "Yaralılardan büyük çoğunluğu dumandan etkilenenler. Sadece 3 kişide küçük çapta yanıklar var. Tedavileri sürüyor" dedi. Taksim İlkyardım'a 47, Şişli Etfal'e 45, Özel Alman'a 40, Vakıf Gureba'ya 2, Florance Nightgale'e 2, SSK Okmeydanı'na 3, Özel Cerrahi'ye 5, Haseki'le 6, Amerikan'a 19 kişi kaldırıldı.

Çekimleri olaylıydı

Büyü filminin Mardin'de yapılan çekimleri sırasında da birçok kaza atlatılmıştı. Sinemanın sahibi, dekoru hazırlayan şirket hakkında dava açacaklarını söyledi

ResimYangının, süs olarak hazırlanan mumların perdeleri tutuşturmasıyla çıktığı bildirildi. Sinema salonunun yetkilisi, "Büyü" filminin adına uygun bir dekor yaptıklarını belirterek, "Bir korku tüneli yaptık. Bu korku tüneli kumaştan ve kartondan yapılmıştı. Mumların devrilmesi sonucu kısa sürede oluşan yangın büyüdü ve bu hale geldi. Yaralıların çoğu da dumandan etkilendi. Olayda bir kasıt unsuru yok" dedi. Sinemanın sahibi Muzaffer Yıldırım, yangının, dekorasyon nedeniyle k.ullanılan mumlardan kaynaklandığını, dekoru hazırlayan şirkete dava açacaklarını söyledi. İçerde bulunan VIP Güvenlik Şirketi görevlisi Murat Saraçoğlu da, "Mumların yere düşmesiyle köpükten hazırlanmış dekorlar ve perdeler tutuştu. Yangın söndürücüler çalışmadı" diye konuştu.

'Dışarı çıkamadılar'
Gazeteci Yüksel Aytuğ, "Film başlayalı bir dakika olmuştu. Bütün salon karardı. Arkadan çatır çatır sesler geliyordu. Film makinesinin bulunduğu yerden dumanlar çıkıyordu. Kapılar kapalı olduğundan, insanlar dışarı çıkamadılar. Panik nedeniyle insanlar birbirlerini ezdi. İnsanlar, cep telefonlarıyla yakınlarına mesajlar yolluyordu. Eğer itfaiye 15 dakika gecikseydi, eminim sonuç çok daha kötü olacaktı" şeklinde konuştu.

ResimÇığlık çığlığa
Prodüktör Aylin Kement de yaşananları şöyle anlattı: "İlk başta dumanı fark edemedik, 30 saniye sonra duman kapladı. Kapılara koştuk, kapılar açılmıyor. Arka tarafı çığlık çığlığa koşuştuk. Ölümü bu kadar hissedemezdik. Birbirimize tutunarak kaçıştık."
Büyü filminin Mardin'de yapılan çekimleri sırasında bazı kazalar atlatıldı. Köy çekimlerinin hazırlıkları yapılırken doll operatörü 300 kiloluk malzemenin altında kaldı. Kaza küçük sıyrıklarla atlatıldı. Daha sonra ışık asistanı malzemelerini kurarken, 6 metrelik kuyuya düştü. Bir tepede sürdürülen kazı sahnesi sırasında, Ece Uslu'yu yuvarlanan kayanın altında kalmaktan arkadaşı Okan Yalabık son anda kurtardı. Saatler süren cinin aktif olma sahnelerinin yer aldığı bir kutu negatifin, montaj için gönderildiği İstanbul'da boş olduğu anlaşıldı. İpek Tuzcuoğlu son çekimlerde başını mağara girişine çarptı. Tuzcuoğlu, daha sonra aynı sahnenin çekimi sırasında yere düşerek kuyruksokumunu zedeledi.

Filmin konusu
Filmin konusu şöyle: "700 yıl önce Artuklular'ın yaşadığı bölgeye bir büyücü kadın gelir ve çocukları öldürmek için büyü yapar. Ardından Tanrı orayı lanetler. 700 yıl sonra İstanbullu bir arkeoloji grubu Artuk Sultanı Salih'e ait el yazması bir kitabı bulmak için bu lanetli yere kazıya gider. Kazı grubundan evli bir adama âşık olan arkeolog kadın, adamın karısını öldürmek için güçlü bir büyü yaptırır ve bölgede toprak altında kalmış büyüyü ve kötü cinleri harekete geçirir."

Galaya katılanlar

Yönetmen Orhan Oğuz, eşi Nilüfer Açıkalın, Selma Bezmen, yapımcı Faruk Aksoy, MED Yapım'ın sahibi Fatih Aksoy, filmin oyuncuları Özgü Namal, İpek Tuzcuoğlu, Ece Uslu, Dilek Serbest, Okan Yalabık, yapımcı Osman Yağmurdereli, yönetmen Çağan Irmak, sinema yazarı Atilla Dorsay, Dünya Güzeli Azra Akın, İstanbul Film Festivali yönetmeni Hülya Uçansu, şarkıcı Emrah, mankenler Tuba Ünsal, Yüksel Ak, Ebru Ürün, Yeşim Palandüz, Aylin Arasıl, Cansu Dere, oyuncu Gamze Özçelik, Gaye - Sait Sökmen, yazar Metin Üstündağ, sinema yazarı Agah Özgüç.

Gözlerdeki korku

Film başlıyor, ancak sadece 2 dakika sürüyor. Salon kapkaranlık. Önce bir yanık kokusu, sonra duman. Panik, çığlıklar... Korku artık filmde değil, gözlerde...

ResimBu filmle ilgili çok şey konuşuldu, yazıldı... Çekimleri sırasında birçok tatsız olay yaşandı. Oyuncuları ölümle burun buruna geldi. Bu da doğal olarak filme ilgiyi artırdı.
Zaten adı yeter: "Büyü"...
Bu duygularla gala gecesindeyim. Birbirinden güzel kadınlar, şık erkekler... Davetlilerle birlikte Cinebonus'taki 7 salona dağılıyoruz. Salonlar 100-150'şer kişilik... Oldukça lüks, ana giriş kapılarının yanında bir de yangın çıkışları mevcut.
Yerlerimize oturduktan sonra beklemeye başlıyoruz. Süre çok değil ama sıkıcı. İnsanlar da sabırsız. Sanki bir şeyleri hissetmişler gibi. Neyse ki film başlıyor. Ama sadece 2 dakika sürüyor. Ve elektrikler kesiliyor. Salon kapkaranlık. Gözümüz alışırken, yanımda oturan kişi bağırarak, kendince espri yapıyor:
"Çok güzel bir film... Bravo."

Önce koku geldi
Sonra koku geliyor. Yanık kokusu ardından da duman... Şaka gibi... Öyle ya, bu korku filmi... Gala da onun galası.. Herşey olabilir...
Bunları düşünürken, bir görevlinin sesiyle irkiliyoruz;
"Salonu boşaltıyoruz. Lütfen sakin olalım. Merak edilecek bir durum yok."
Karanlıkta el yordamıyla yangın kapısına ulaşmaya çalışıyoruz.
Herkes panik içinde... Bağıranlar, "imdat" çığlıkları atanlar...
İlk aklıma gelen cep telefonum. Polis imdat ve itfaiyeyi çeviriyorum... Ne mümkün... Her olayda olduğu gibi cep telefonları kilitlenmiş durumda. "Şebeke yok", "Bağlantı hatası"
Çaresiziz. Duman nefes alışımızı güçleştiriyor, dakikalar saat gibi geliyor.
"Ölüyoruz kurtarın bizi", "Kapıyı kırın", "Yere yatın, yoksa hep birlikte boğuluruz", "Panik yok, sakin olalım..."

ResimKapı kilitli çıktı
Salonda 100 kişi var. Herkes bağırıyor, Ciğerlerimiz dumanla doluyor. Ama biz sesimizi dışarı duyuramıyoruz.
Geçen süreyi kestirmek güç. Bize saatler gibi geliyor. Sonunda yangın çıkışına ulaşıyoruz.
Ama kapı açılmıyor. Kilitli! Zorluyoruz yine sonuç yok...
Yardımımıza itfaiye yetişiyor. Kırılan kapıdan herkes "hava" diye koşuyor.
Yanımda Dünya Güzeli Azra Akın'ı görüyorum. Yüzü gözü is içinde. Sürekli öksürüyor, nefes almakta zorlanıyor.
Makinemle 'o an'ı görüntülüyorum. "Ne olur çekme" diyor.
Bunlar şaka değil, tamamıyla gerçek...

2003 yılında Dünya Güzeli seçilen Azra Akın, filmin galasına birlikte geldiği Gamze Özçelik'le objektiflere gülücükler saçıyordu. Çıkan yangın sonrası panikleyen ve görevlilerin yardımıyla dışarı çıkarılan Azra Akın'ın yaşadığı dehşet ve korku her halinden belli oluyordu.

Kaynak: Milliyet
Dreams
Kullanıcı avatarı
ComiC
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen ComiC »

Şuan tam olarak hatırlamıyorum ama filmin çekimlerinde de birçok olmayacak aksilikler yaşanmıştı. Bu filmde bir olay var :?
enjoy the silence..
Kullanıcı avatarı
ChristmasTime
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
İletişim:

Mesaj gönderen ChristmasTime »

Allah korumuş. Gecmis olsun diyelim. Bu arada gorayı izlemeye gittiğimde film başlamadan önce, Büyü nün reklamını göstermişlerdi. Hakikaten dehşet bi filme benzio. Gidip izlemeyi düşünüorm da hafif tırsmıyoda değilim açıkcası ;)
[size=150][color=red][b]Ateşe Dayanabileceğin Kadar Günah İşle...[/b][/color][/size]
Kullanıcı avatarı
MARTI
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen MARTI »

Arkeolog ve Lanet

Orhan Oguz’un yönetmenligini üstlendigi, Ipek Tuzcuoglu, Ece Uslu, Özgü Namal’in basrollerini paylastigi filmde, arkeolojik bir kazi yapmak için Mardin’e giden bir grup arkeologun lanetli bölgedeki büyüden etkilenmesi ve kötü cinlerle yasadiklari gerilim dolu macera anlatiliyor. 10 yil önce bosaltilan Savur-Semelli köyünde yapilan çekimler sirasinda da birçok aksilikler yasanmisti. Sebep yokken bozulan otomobiller, bir isikçinin kuyuya düsmesi, montaj için Istanbul’dan getirilen iki kasetin görüntülerinin silinmesi, setteki herkesin psikolojisini bozmustu.

Oyuncular: Bu film lanetli

Hatta bazi oyuncular filmin lanetli oldugunu açiklamis, Ipek Tuzcuoglu, ‘Çekimlerin ikinci haftasinda tifoya yakalandim. Bir sahnede kafami duvara çarptim ve o darbeyle düsüp kuyruk sokumum zedelendi. Hiç sakar olmamama ragmen birçok sahnede düstüm. Bu filmin etkisinden kurtulmamiz lazim. Sanki filmin laneti üstümüze bulasti’ demisti. Oyunculardan Dilek Serbest ise, ‘O kadar çok kanli sahne var ki o boyalar silinse bile dusa girdigim küvette kan görüyorum. Buradaki tuhafliklar bitmiyor’ diye duygularini özetlemisti. ‘Büyüye inanmam’ diyen yapimci Faruk Aksoy ise, ‘Köyde bulunan 60’a yakin su kuyusu kapatmis. Ancak baska köylerden gelip açmislar bu kuyulari. Bir setçi bu kuyuya düsmüs, bir sürü kaza yasanmis ve ambulans eksik olmamis sette’ diyor.

Umarim Bir Sey Olmaz
Filmin yönetmeni Orhan Oguz, galadan önce Hürriyet muhabirinin, ‘Nasil heyecanli misiniz’ sorusuna, ‘Önemli olan iyi reaksiyon almamiz. Ama açikçasi korkuyorum. Mardin’de yasadigimiz o ugursuzluklar aklima geldikçe tedirgin oluyorum. Kötü bir sey olmadan su galayi bir atlatalim’ demisti.

Yangin Strafordan çikti

Basbakanlik Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlügü’nden yapilan açiklamada, Istanbul’un Besiktas Ilçesi Maçka Semti’nde (Küçük Çiftlik) bulunan G-Mall Kültür ve Alisveris Merkezi’ndeki sinemada ‘strafordan çiktigi anlasilan yanginin, sinema dekorlarini saat 21.35 siralarinda yakmasi sonucu olusan duman sebebiyle 169 kisinin yaralandigi’ bildirildi.

Özel Ambulans Kaza Yapti

Sinema salonunda çikan yangina 112 Hizir Acil, Besiktas ve çevresindeki ilçelerden çok sayida ambulans sevketti. Ancak 112’ye ait ambulanslar yetersiz kalinca özel hastanelere yardim çagrisi yapildi. Olay yerine destek için yola çikan Göztepe Özel Safak Hastanesi ambulansi, O-1 Karayolu Altunizade sapagina geldigi sirada bariyerlere çarparak kaza yapti. Bariyerlere saplanan ambulans olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin 45 dakika süren çalismasi sonucu kurtarildi.

194 Kisi Tedavi Altina Alindi
Zehirlenenlerden 88’i Sisli Etfal Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde, 56’si Taksim Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde, 25’i Amerikan Hastanesi’ne, 19’u Alman Hastanesi, 6’si Haseki Hastanesi’ne kaldirildi. Alman Hastanesi’ne kaldirilanlardan Yüksel Ak, Adem Kiliç, televizyon dizisi Kurtlar Vadisi oyuncularindan Özgü Namal’in akrabasi Nesrin Namal, Emre Akova, Mine Misirlioglu, Ismail Akkaya yogun bakima alindi.

Salonlar 10 Gün Sonra Açilacak

G-MALL Kültür ve Alisveris Merkezi'ndeki sinemalarin isletmecisi sirketin ortagi Muzaffer Yildirim, salonlarin 10 gün içinde yeniden açilacagini duyurdu. Yildirim, olayda sadece dekorun yandigini ve çok fazla zararlarinin olmadigini söyledi.

Kaynak: E-Kolay
Kullanıcı avatarı
fRanSua
Slow Friend
Slow Friend

Mesaj gönderen fRanSua »

geçmiş olsun ve yaralılarada acil şifalar dilerim,benimde dikkatimi yangın kapılarının ve cıkış kapılarının büyük bir filmin galasında kapalı olması cekti, yangının çıkış nedeni zaten ihmalkarlık birde yangın cıkış kapılarınında ihmalkar bir tutumla kapalı kalması daha büyük bir facia yaşanmasına sebep olabilirdi neyseki yinede can kaybı olmaması sevindirici..
[img]http://www.enjoyturkey.com/images/yanardoner.gif[/img]
Kullanıcı avatarı
pıssa
Lover of TurkiyeForum
Lover of TurkiyeForum

Mesaj gönderen pıssa »

bir komplo olabilir
kendi düşüncem.
Yerine sevemedim ki...
Kullanıcı avatarı
EcCeNtRiC
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen EcCeNtRiC »

ben gitmicem bu fiLme :( korktumm eha
[i]*Her yeni başlayan macera
Heyecan dolu çilek kokar.. ;) [/i]
Kullanıcı avatarı
afili
Fast Friend
Fast Friend

Mesaj gönderen afili »

ASLINDA FİLMİN İLGİ ÇEKMESİ İÇİN YAPILIYO TÜM BUNLAR İSTERSENİZ DİKKET EDİN!!!HERKESİN TAM YÜZÜNDE SİYAH LEKE VAR AMA GİYSİLERDE MAŞALLAH OMO YLA YIKANMIŞ GİBİ TERTEMİZ:):):)
İsTeDiĞiN GiBi KoNuŞuRsAn İsTeMeDiĞiN GiBi LaF DuYaRsIN!!!...
Kullanıcı avatarı
ShepneM
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen ShepneM »

ya bikaç aksilik olmu$ i$te zaten dekoru öle bi hazırlamı$lar ki yangın çıkması çok normal hemen lanetli falan denmesi çok saçma.. ama kapı nie kilitliymi$ onu anlamadım....