Terim'e verilen 119 milyar az bile

Ana Sayfa'da yayınlanan güncel haberler.
Kullanıcı avatarı
Eternity
Site Admin
Site Admin

Terim'e verilen 119 milyar az bile

Mesaj gönderen Eternity »

ResimFatih Terim'e ödenen 110 milyar maaş tartışma konusu. Başbakan yardımcısı Şahin maaşın az olduğunu örneklerle açıkladı.

Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, CHP Ankara Milletvekili Yakup Kepenek’in, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim’in ücretiyle ilgili sorusuna İngiltere, Almanya ve Güney Kore örneğini verdi.

CHP’li Kepenek, Şahin’in cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu yazılı soru önergesinde, Terim’in aylık 110 milyar lira ücret aldığı yolundaki haberleri hatırlatarak, bu tür aylıkların hangi ölçütlere göre belirlendiğini ve diğer ülkelerdeki uygulamaları sordu. Şahin, verdiği yanıtta bazı ülkelerde ödenen ücretleri aktardı.

Buna göre, İngiltere Milli Takımı Teknik Direktörü Sven Goran Eriksson (4 milyon sterlin), Almanya Milli Takım Teknik Direktörü Jürgen Klinsmann (2.1 milyon sterlin)ve Guus Hiddink, Güney Kore Milli Takımı’nda görevliyken 5.7 milyon dolar ücret aldı. Bazı kulüplerdeki yıllık antrenör ücretleri de şöyle: Jose Mourinho (Chelsea, 5.2 milyon sterlin), Alex Ferguson (4.1 milyon sterlin), Arsene Wenger (3 milyon sterlin), Ottmar Hitzfeld (2.3 milyon sterlin), Fabio Capello (Juventus, 2.2 milyon Euro), Daum (F.Bahçe, 2 milyon Euro), Gerets (G.Saray, 1.3 milyon Euro).

internet haber
Kullanıcı avatarı
Eternity
Site Admin
Site Admin

bakan'ın verdiği örnekteki ülkelerin hepsi bizden ekonomik yönden daha kuvvetli. bu ülkeleri örnek alıp bu bedel ödeniyorsa 'aferin' diyorum. ne de olsa zengin ülkeyiz, benim de maaşım 15 milyar ama anca yetiyor bana.
Kullanıcı avatarı
dJ4
Co-Admin
Co-Admin

Mesaj gönderen dJ4 »

Yanlış düşünce bence, olaya dar açıdan bakmayın burada bir devlet memurunun aldığı maaş söz konusu değil burada söz konusu olan olay, bir teknik direktörün aldığı maaş bu açıdan baktığında futbol piyasasında dönen paralar dikkate alındığında evet az ücret alıyor. Lakin futbolcular bu kadar çok para kazanmalı mı konusuna gelirseniz ya da Fatih Terim bunu hak ediyor mu onlar ayrı tartışma olur. Yalnız Türkiye'de futbolcuya biz kendi gücümüzde para verecez derseniz ve bunu bütün dünyaya uyarlayamazsanız Faroe Adaları milli takımından farkımız kalmaz ...
Kullanıcı avatarı
Eternity
Site Admin
Site Admin

futbol piyasasından değil de ekonomik açıdan bakmak daha geniş açıdır bana göre. ekonomisi senden daha kuvvetli olan ülkelere göre kıyaslama yapmak anlamsız olur. eş güçteki ülkelerle kıyaslarsan ve 'az' dersen o zaman anlarım.

türkiye şartlarında aylık 110 milyar hiç küçümsenecek bir rakam değil, kaldı ki 2002 yılından bu yana hiçbir uluslararası turnuvaya gitme hakkı kazanamadık. demek ki başarı ve para doğru orantılı değildir. (real madrid)

futbol olarak küçüldüğümüz kadar küçüldük. kulüpler bazında bile aralık ayı itibariyle avrupa'da boy gösteren takımımız kalmadı, hem de onlarca para almalarına rağmen. ayağımızı yorgana göre uzatmazsak, ekonomik olarak afganistan'dan da farkımız kalmaz.
Kullanıcı avatarı
dJ4
Co-Admin
Co-Admin

Mesaj gönderen dJ4 »

Farklı şeyler düşünmüyoruz aslında. Benim söylemek istediğim evet ortaya bir idda atılmış bu adam çok para alıyor. Cevap olarak diğer ülkeler kıyaslanmış. Internet ucretlerini ya da telefon ucretlerini kıyaslarkende hep böyle yapmayız mı. Benim düşüncem bu sektörü diğer sektörlerle kıyaslayarak şu adam çok para alıyor diye yargılamak yanlış olur.

Lakin duruma baktığımızda 90 dk.'lık bir sürecte bu kadar çok para kazandıran başka bir meslek olmasa gerek. Bütün bunları kıyasladığımızda bütün bu baremleri denkleme kattığımızda çok farklı sonuçla karşılaşmamız mümkün olabilir.

Tabi ki parayla başarı kıyaslanamaz lakin futbola yeterince para harcamayan ülkelerin bu yönde gelişmesi çok fazla rastlanan bir durum değil. Benim düşüncemi soracak olursanız Türkiye'de futbol için harcanan para yanlış yönde harcanıyor kanısındayım. Dışarıdan futbolcuya birsürü para vererek. Yabancı teknik direktöre dünyaları akıtarak bu işte başarılı olunmaz. Futbol için yapılan yatırım nerede ? Bakınız güzüde klubümuz yatırım acısından en basit bir stad yüzünden ne durumlara düştü ki bende bu klubün taraftarıyım ne yazık ki.

Hal böyleyken hayat standartları göz önüne alınırak ekonomik parametler hesaplanarak futbol gibi bir sektörde şu para fazla bu az diyebilmek kanımca zaten yanlış olur. Lakin bana kalsa futbol gibi bir iş için 10 milyar bile çok para ...