Alevilik müfredatta

Eğitim hayatımıza dair her şey. Anılar, düşünceler..
Kullanıcı avatarı
Eternity
Site Admin
Site Admin

Alevilik müfredatta

Mesaj gönderen Eternity »

Aleviliği müfredata dahil ettiklerini kaydeden Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitaplarının şubat sonu itibariyle baskıdan çıkmış olacağını söyledi.

TBMM Genel Kurulu'nda konuşan Çelik, Hazreti Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilmesinin, İslam tarihi içerisinde, acı bir hatıra olduğunu söyledi. "Alevilik, bizim inanç dünyamızdaki gökkuşağının farklı bir rengidir" diyen Çelik, şunları kaydetti: "Aleviliği İslam pratiği dışında düşünmek, Aleviliğe yapılabilecek en büyük haksızlıklardan birisidir." Aleviliği müfredata dahil ettiklerini bildiren Çelik, konunun Alevilere yazdırılmaması konusunda da "Ortodoksluğu anlatacağımız zaman Rum Patriği Sayın Bartholomeos'a 'Sen şu bölümü yaz' diye müracaat etmediğimiz gibi, diğer alanlardaki tavrımız da budur" dedi.

Milliyet
Ninni

Mesaj gönderen Ninni »

Din dersinde musevilerin 10 emirini öğretiyorlarsa bunu da öğretebilirler. alevilik islamın dışında birşeyde değil sonuçta mezheplerden biri.. ben sakınca görmedim madem adı din dersi ise alakalı bütün konuları vereceklerdir...
Kullanıcı avatarı
onurkaya
Super Friend
Super Friend

Mesaj gönderen onurkaya »

Sonunda AB'nin baskıları sonucunda Alevilik ders kitaplarına alındı.Ben de bu konudan memnunum.Fakat alevilere karşı pek de olumlu bir tavır sergilemeyen hükümetin,aleviliği yeterli bir şekilde anlatamayacağı konusunda şüphelerim var.
[b]Akıl gibi mal,
İyi huy gibi dost,
Edep gibi miras,
Bilgi gibi şeref olmaz

Hz. Ali[/b]
Ninni

Mesaj gönderen Ninni »

Alevilik konusunda herhangi bir bilgim yok. o yüzdende derste ne tür bilgiler anlatırlar bilemiyorum ama madem verecekler bu dersi onurun da dediği gibi doğru dürüst bilgilendirirler çocukları umarım. çocukların aklını bulandırmasınlar.