Bir kedi arıyorum :)

Doğadaki hayvanlar ile ilgili paylaşımlar, evcil hayvanlarınızın bakımı, sağlığı ve eğitimi ile ilgili konuların paylaşıldığı forum.
Kullanıcı avatarı
vişne
Super Friend
Super Friend

Bir kedi arıyorum :)

Mesaj gönderen vişne »

- Anne?
* Efendim?
- Biz ikimiziz ya
*Evet?
- 3 kişi olsak?
* Nasıl? Anlamadım?
-Bir kedimiz olsa ve ben ona ağbilik yapsam , üçümüz bu salonda otursak, ben onunla oynasam?
* :)
- Nolur anne?
* Çok mu istiyorsun?
- Evvet, çok istiyorum anne! :) Onu severdim, odamda yanıma uyurdu, beslerdim...
*Yapar mıydın?
-Yaparım anne, nolurr!!!!!

Bilmem anlatabildim mi? :)
İnsanı yürekten vuran bu isteğe karşı gelemedim ve sonunda bir kedimiz olmasına karar verdim. Ama karar vermekle bir kedi bulup beslemenin aynı şey olmadığını biliyorum.
Kediler hakkında çok bir bilgim yok ama belki evinde bu küçük patili misafirleri olanlar bilir, bazı arkadaşlarımın evinde kedileri var ama pek bir paşalar :) kendilerini hiç sevdirmiyorlar ve hatta tam anlamıyla şahıslarına münhasırlar. Bunun kedilerin huyu mu yoksa sadece bazı kedi türlerinin huyu mu olduğunu bilemiyorum.
Benim isteğim ise bana bu konuda yardım edip edemeyeceğiniz? Özellikle nasıl bir kedi almalıyım? ve nerden almalıyım?.Gerçekten çok cahilim bu konuda. Yardım ederseniz kedi sevdalısı bir çocuğu çok mutlu edeceksiniz :)

sevgimle
vişne
Kullanıcı avatarı
DiLeMmA
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen DiLeMmA »

Ben 3yıl önce böyle acilen bi karara vardım.Kedi istiyorum , diye tuttrdm.Allah'tan annemler yoktu evde. İnternete girip de kediyi almam sadece 1 günümü falan aldı. :D Çok fazla aceleci davrandığımdan ötürü şuanda bi Tekir kediye sahibim.Tekir ki ne tekir. Bir daha böyle bişey olsa hayatta böyle aceleci davranmam.Çünkü benim davranışlarımdan dolayı arkadaşlarım da seferber olmuş ve ertesi günü bana bi kedi getirmişlerdi :o
Başkaları gitmiş olur, gidince;
Bir sen yakınsın, uzakta kalınca..
Kullanıcı avatarı
vişne
Super Friend
Super Friend

Mesaj gönderen vişne »

Memnun değil misin? :) Ben de mi acele etmemeliyim?
Kullanıcı avatarı
DiLeMmA
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen DiLeMmA »

Yok ben çok memnunum kedimden :) Ama sadece isterdim ki bi Van kedim olsun ya da başka bi ırk.Olsun bu kediciğe de zamanında yuva aranıyodu ve şimdi çok mutlu.O kadar mutlu ki eve sadece yemeğe geliyor :D . Biraz bekle ve araştır bence.Tabii bulursan böyle ev arayan bi ufaklık,hiç kaçırma derim ;)
Kullanıcı avatarı
vişne
Super Friend
Super Friend

Mesaj gönderen vişne »

Kollarımı sıvadığımı söyleyebilirim :) Araştırmacı gazeteci gibi hissediyorum kendimi ;) Van kedisi ve siyamlar hakkında biraz bilgi edinebildim. İran kedileri çok hoşuma gitmesine rağmen bir yaştan sonra kendilerini pek sevdirmiyorlarmış. Sevdiklerime dokunmayı seven biri olarak uzaktan bakarak sevebileceğimiz bir kedimiz olmasın diye düşünüyorum ama belki de uzaktan sevmeyi de öğrenebiliriz :)
Kafam çok karışık ama yılmayacağım :)
Kullanıcı avatarı
DiLeMmA
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen DiLeMmA »

Van kedisi veya Siyam bence en iyisi. ;)
He bu arada Ankara Kedisi var bi tane.Ücretsizmiş hem de.16aylık erkek , heh birazcık bilgi :)
Kullanıcı avatarı
dEEp
Super Friend
Super Friend

Mesaj gönderen dEEp »

Yarım sene kadar beklersen,paşam sana bi kedi armağan eder.. :: Siyamdır kendileri,bakışları mavi,kuyruğu miniktir..Kötü zamanlar geçiriyor,susmak da bilmiyor..

[ resmi görüntülemek için tıklayın ]

[ resmi görüntülemek için tıklayın ]

Aceleye gelecek konu değil bu pek,yani ben istediğim kediye acele etmeden 5 ay da sahip oldum..Ha diyebilirsiniz,"Bi dünya kedi varken neden siyam.." gibi şeyler,ben kedi olarak sadece siyam seven bir insan değilim..Ama evimde bakacağım kedi siyamdır..Akıllıdır,usludur,kimi zaman sinirlidir..Yumakla oynayan bir cins değildir en azından,akıllılık yönünden aşığım bu hayvana..Şu an övündüğüm huylarının hiç birini ben öğretmedim,fabrika çıkışı öyle..Siyamlar kendi aralarında da cinslere ayrılıyormuş,onu da yeni öğrendim..Diğer kedilerden ayıran çok özelliği var ama en çok dikkat çeken,sinirlendiklerinde kuyruğunun kabarması..Ama genelde asortik bu cins..Mesela şöyle özetleyeyim,yemediği sucuğu,kaşarı,eti bilmem neyi,sokakta ki kediler afiyetle süpürüyor..Yemek seçiyor biraz,sevdiği yemeklerden de uzun süreli yerse çabuk bıkıyor..
Ama herşeye rağmen ben memnunum..

Şahsen ben sana siyam öneririm,ki evinde siyamı olanlar da aynı fikirdedirler.. :}
Ne dava haramisi, ne entelektüel sanat çığırtkanı, ne ütopya devşirmeni. Kuş olup uçtuk semaya..
Kullanıcı avatarı
DiLeMmA
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen DiLeMmA »

Hayvan sevgisi olunca insan siyamı ve tekiri de ayırtedemiyor canım.Benim kedim Tekir fakat çok uslu biliyosundur umarım ;) .
Kullanıcı avatarı
vişne
Super Friend
Super Friend

Mesaj gönderen vişne »

:) siyam... neden herkes bu asilzadeyi söylüyor bana :) İşin açıkcası ben de çok ama çok merak ediyorum bu kediyi. Şaşırmadım yazdıklarını okurken çünkü çok yakın tanıdığım birinin de siyamı var ve o da yerlere göklere koyamaz kedisini. Yani az çok bilgim var siyamlar hakkında.

Aceleye getirmemeye gelirsek. Ben de böyle olsun istemiyorum. Hali hazırda 1 tane doğacak yavru bekliyorum ama anne hanım pek nazlı ve çiftleşmeye pek niyetlenmiyor. Eğer seninkisi niyetine girmişse, bekleriz napalım ;)
Bu arada aramaya devam.
Kullanıcı avatarı
dEEp
Super Friend
Super Friend

Mesaj gönderen dEEp »

DiLeMmA yazdı:Hayvan sevgisi olunca insan siyamı ve tekiri de ayırtedemiyor canım.Benim kedim Tekir fakat çok uslu biliyosundur umarım ;) .

Öyle tabiki,bu marlboro ile samsun gibi bişey,garip biraz..Senin kedin sokaklarda dolaşabişiyor fakat siyam çıkamaz sokağa,alıştırırsan çıkar tabi ama tekirin özünde var..

İran kedileri bi süre sonra solunum problemi yaşıyor vişne,çok sık hasta oluyorlar..
Ne dava haramisi, ne entelektüel sanat çığırtkanı, ne ütopya devşirmeni. Kuş olup uçtuk semaya..