Rusya'nın Saransk bölgesinde yaşayan 17 yaşındaki Nataşa Demkina, sadece gözlerini kullanarak insanların iç hastalıklarını teşhis ediyor. Kızın bu tanrı vergisi yeteneği tıp dünyasını şaşırttı. İngiliz The Sun gazetesi, Demkina'nın iddialarını yerinde tespit etmek üzere Moskova muhabiri İgor Moniçev'i Saransk'a gönderdi. Muhabirin sol elinin bilek kemiği 37 yıl önce çocukluğunda kırılmış ve iyileşmişti.
Kırığını buldu
Moniçev'in, karlı Saransk'taki evlerinde, oyuncak ayılar ve tavşanlarla dolu odasında ziyaret ettiği Nataşa, acaba 37 yıllık sakatlığı bulabilecek miydi? Genç kız önüne getirilen insanlara bir bakıyor ve gördüklerini söylüyordu. Karın ağrısı şikayetiyle gelen Anna Tunyova'ya ülser olduğunu söyledi. Sıra Moniçev'e gelince, ‘‘Kırığım nerede bul’’ dedi. Nataşa, ‘‘Çok güzel iyileşmiş ama görebiliyorum’’ diyerek sol bileğini kavradı.
Doktor da doğruladı
Moniçev şaşkınlıktan donakaldı. Nataşa ise, ‘‘İnsanın içinde meydana gelen herşeyi görebiliyorum’’ dedi. Annesi Tatyana ise, ‘‘Bu kadar kanıt yetmez mi? Yetmezse onu ziyaret eden insanlara sorun’’ dedi. Nataşa'nın yeteneğini, yakındaki bir doktor da doğruladı. German Garkin adlı doktor, ‘‘Nataşa'yı 7 yıldır test ediyorum ve yeteneğinden eminim. Bunu bilimsel olarak açıklayamıyorum ama o gerçek bir fenomen’’ dedi.
Her muayeneden 20 milyon alıyor
Günde 100 kişiye bakan Nataşa, 20 milyon lira aldığı konsültasyonlardan sonra şiddetli başağrıları çekiyor. Ancak, Moskova'daki tıp fakültesinde okuyabilmesi için bu parayı kazanmak zorunda.
Kaynak: Hürriyetim