dusunceleriyle, yasam tarzlariyla ve hayata farkli bakis acilariyla yeryuzunde yasayan en ilginc insan grubu, pazar/rize lazlarin cikis noktasi
en has lazlar ordadir...
Cemal iki tane piyango bileti almış. Temel karşı çıkmış,
- Manyak Cemal, Niye ici tane aldun? Puyuk ikramiye pi tane.
Soru: Lazlara nicin persembe günü fikra anlatilaz
Cevap: Cumanamazinda gülmesinler diye...
Temel Dursuna soruyor: "Ula Dursun sen oruçlu oruçlu kaç hamsi yersun?" Dursun: "Vallaa 100 tane yerim". Temel: "Olur mu ulan ilk hamsiyi yediğinde oruç bozulur diğer 99 sayılmaz". Neyse Dursun bunu kafaya takıyor. O da yine yolda gördüğü İdrise soruyor: "Ula İdris sen oruçlu olarak kaç hamsi yersun?" Idris: "Valla 50 tane falan" .Dursun: "Ula 100 tane deseydun sana birşey anlatacaktum"......
Temel ile Fadime 60 yasina gelmis oturuyorklardi. Fadime Temele „Artik dayanamiyorum Temel evlenelim artik“ demis. Bunun üzerine Tel „Uyyy bu yastan sonra bizi kim alir Fidime?“"......
Rus gizli haber alma örgütü KGB Ruslar hakkında çok gizli sırları ele geçiren üç ajanı, amerikalı, ingiliz ve laz ajanları yakalamışlar. Bu ajanlar bilgiyi güvenlik açısından üçe bölmüş ve herbirinin diğer ikisindan haberi yokmuşcasına herşeyi ayarlamışlar.Neyse KGB bunları konuşturmak için iskencelere başlamış.Amerikalı kendisine ait bilgiyi 17.gün ağzından kaçırmış. Sıra ingilize gelmiş.O da 9. gün çözülmüş. Lazı da konuşturabilirlerse herşey tamamlanacak. Ama laz bir türlü konuşmuyor. Artık 36.gün işkenceden getirip hücresine kapatıyorlar. Laz kafasını duvara vurarak: "Hatırla eşşoğleşşek hatırla"....
Laz sahilde yürürken bir şişe bulur. Merak edip mantarını çıkarınca birden içinden bir cin çıkar ve : - Beni kurtardın. Üç dilek hakkın var. - Cebimde param hiç bitmesin. Cin parmağını şıklatır. Laz elini cebine atar, para doludur. Bütün parayı çıkarıp tekrar sokar, yine para doludur. Laz ikinci isteğini düşünür : - Bir şişe rakım olsun ama hiç bitmesin Cin parmağını şıklatır ve Laz'ın önünde bir şişe rakı belirir. Laz şişeyi açar ve yere döker ama şişeyi doğrultur doğrultmaz yine dolmuştur. Bir daha döker ve şişe yine dolar. Bunun üzerine: - Bu şişeyi çok sevdim. Bir tane daha istiyorum.
[scroll][color=brown][b]G İ T T İ M[/b][/color][/scroll]