Bayrak soruşturması

Ana Sayfa'da yayınlanan güncel haberler.
Kullanıcı avatarı
Eternity
Site Admin
Site Admin

Bayrak soruşturması

Mesaj gönderen Eternity »

Resimİçişleri Bakanlığı, uyuşturucudan ölen Ata Türk’ün tabutuna Türk bayrağı örtülmesi konusunda soruşturma başlattı.

Annesi ile katıldığı ‘Gelinim Olur musun?’ adlı TV programında meşhur olan ve yüksek dozda uyuşturucudan ölen Ata Türk adlı vatandaşın tabutuna Türk Bayrağı örtülmesiyle ilgili olarak İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma başlatıldı. Uyuşturucudan ölen birinin tabutuna bayrak örtülmesi büyük tepki uyandırmıştı.

İÇİŞLERİ Bakanlığı, yüksek dozda uyuşturucudan ölen Ata Türk adlı vatandaşın tabutuna Türk Bayrağı örtülmesiyle ilgili olarak soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, ‘Adana’da vefat eden ve katıldığı bir televizyon programı nedeniyle kamuoyunda tanınan Ata Türk isimli vatandaşın İstanbul Fatih Camii’ndeki cenaze töreninde yakınlarının tabuta yeşil cenaze örtüsünün üzerine Türk Bayrağı örtmelerinin tespiti üzerine, İstanbul Valiliği’nce dün 2896 sayılı Türk Bayrağı Kanunu ve 18697 sayılı Türk Bayrağı Tüzüğü’ne muhalefetten soruşturma başlatıldığını ve gerekli yasal işlemin yapıldığı’ belirtildi.

Açıklamada, Türk Bayrağı Kanunu ve Türk Bayrağı Tüzüğü’ne göre, kimlerin cenaze törenlerinde tabutlarına Türk Bayrağı örtüleceğinin hükme bağlandığı hatırlatıldı.

‘Gelinim Olur musun?’ adlı TV programında kaynana adayı olarak meşhur olan Ata Türk’ün annesi Semra Yücel de uyuşturucudan ölen oğlunu ‘Şehit’ diye nitelemişti.

Kaynak: Hürriyetim
CaGLa2

Mesaj gönderen CaGLa2 »

uyusturucudan ölen sehitmi oluyor ? acınacak bir durum bu topraklar için ölene ne denirmis sorsunlar bakalım kaynana bozuntusuna !!!!
ilmurat
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen ilmurat »

Dün haberi ilk okuduğum zaman acaip oldum ya, bu kadar kolay mı tabutu bayrağa sarmak..... Bunca şehidimizin vatan uğruna din uğruna can veren insanların kemikleri ve bu tabutu bayrağa saranların vicdanları sızlamaz mı ya.....
[scroll][color=brown][b]G İ T T İ M[/b][/color][/scroll]
Kullanıcı avatarı
commando
R.Ö.Y. 1. Etap Şampiyonu
R.Ö.Y. 1. Etap Şampiyonu

Mesaj gönderen commando »

Her toplum, vatanı milleti, inancı ve çıkarları için her şeyi yapmayı göze alır ve bunlar için savaşır, ölür veya öldürür. Burada Müslümanı farklı kılan olay, bunların tümünü Allah için ve Allah'ın istediği gibi yapmış olmasıdır.
Şehitlik malıyla ve canıyla Allah'ın varlığını ve birliğini ispat için çalışan ve onun dinini yüceltmek için savaşan kimselere, gayretlerini kanlarıyla mühürlemiş olmaları nedeniyle Allah'ın verdiği bir ünvandır. İslam’da Allah için yapılan hiçbir amel karşılıksız kalmayacaktır. Ancak bütün varlığını Allah yolunda tüketen kimselere Allah, şehitlik ünvanını layık görmüştür..
Başına onu niteleyen bir kelime gelmeden kimin tarafı, partisi, grubu olduğu belli değildir. Allah Kur'an'da hem Hizbullah, hem de Hizbuşşeytan olarak hizb kelimesini kullanmaktadır. Allah'ın hizbi, Şeytan’ın hizbi şeklinde. Hizbin kimi ifade ettiği kendini niteleyen kelime ile belirlenmektedir.
Şehit kavramına da böyle yaklaşmak mümkündür. Neyin isbatı için canını vermiş ise onun şehidi olması gayet doğaldır. Onun için şehidin önüne getirilen kelime ona anlam kazandırmaktadır (devrim şehidi ,demokrasi şehidi...v.b.gibi) Şehidin kelime anlamı Şahit, tanık, bir şeyin aslını ortaya koymada kendisine başvurulan şeydir. Yani medyanın anlık şöhretin şişirilmiş boş balonların ne anlama geldiğini görmek istersek bu mevtanın şahitliğine bakmak anlamında kullanırsak Medya şehidi olmuştur..
Aklıma Abdurrahim Karakoç un sözleriyle Hasan Sağındık ın bir marşı geldi..Paylaşayım istedim..

Dil göçsün göçtüğün vakit
Yol yansın geçtiğin vakit
Suyundan içtiğin vakit
Kaynak senden incinmesin

Burdayım de, ararlarsa
Doğru söyle sorarlarsa
Tabutuna sararlarsa
Bayrak senden incinmesin..

Yollar uzun yollar ince
Yol kısalır aşk gelince
Yat kurban ol İsmailce
Bıçak senden incinmesin..

Burdayım de, ararlarsa
Doğru söyle sorarlarsa
Tabutuna sararlarsa
Bayrak senden incinmesin.. (Bence incindirdiler.. Selametle..)
[b] Biri Ecdadima Küfrettimi boğarim.
Boğamasamda yanımdan kovarım..
Yumuşak başlıysam kim dedi uysal koyunum..
Kesilir ama çekmeye gelmez boynum..
Mehmed Akif Ersoy [/b]
Kullanıcı avatarı
PsychopathiCaT
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen PsychopathiCaT »

Ben bu kişi ve annesinin katıldığı programı ilk gördüğümde hemen zap yapmıştım kanalı.Bir dahada görmeye bile dayanamadım.Ama herşeye rağmen oda bir türk evladıydı ve her türk evladı gibi gidip askerliğini yapmıştır heralde.Zaten fotoğrafda bilmem sizinde dikkatinizi çektimi öle şehitlere yapıldığı gibi tabut tamamen Türk bayrağı ile örtülmemiş,sadece bir bayrak üzerine koyulmuş.Bence bu o kadarda abartılacak bir konu değil.Adamlar doğuda türk bayrağını yakıyorlar onlar hakkında soruşturma açsınlar,pkk bayrakları apo posterleri ile geziyorlar yollarda,onları yakalasınlar.Bu adam şöle yada böyle artık ölmüş.Konu yapmak gereksiz ve günah olur.
[b][glow=blue][color=white][size=67]I Love You...I'll Kill You!!!!~~bUT I LoVe YoU FOrEver~~[/size][/color][/glow][/b]
Kullanıcı avatarı
commando
R.Ö.Y. 1. Etap Şampiyonu
R.Ö.Y. 1. Etap Şampiyonu

Günah olduğuna delilin nedir? Ölünün arkasından kötü koşmaktan kastın ise mevtanın şahsına değil bu yazılanlar bayrağı koyanlara ve şehitlik gibi kutsal bir kavrama yapılan saygısızlığadır..Selametle..
Mehmed Akif Ersoy [/b]
Kullanıcı avatarı
KirLi
Slow Friend
Slow Friend

Mesaj gönderen KirLi »

Çıkmış Televizyonlarda ben şehit anasıyım diyor. Hay Allah'ım Bunca şehit analarımıza yazık.. Her gün binlerce kişi ölüyor neden bu ölüm bu kadar abartıldı. Ata büyük biride ben mi tanımıyorum. ?
Kullanıcı avatarı
ComiC
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen ComiC »

Ya bayrağa sarmakla alakası yok işin hepsi semra kadınının şehit anasıyım falan filan demesiyle ilgili. Yoksa bayraktır bu yani adam ülkesini sever tabutunun üstüne bayrağının olmasını ister. Yok olmaz kardeşim sen kimsin diyemezsin, Dedirttiremezsin. Bunun arkasında başka birşey vardır eğer öyle diyorsan. Bugün bayrağı tabutuna koyamıyorsan yarın evinde bulunduramayacak hale gelebilirsin.

Ama semra kadınının şehit anasıyım demesine bende baya bir kızdım. Çocuğun ölmüş tamamda normal bireyden de ölmemiş. Direkt fazla uyuşturucu almaktan gebermiş. Sen hala neyin şehitliğini yapıyorsun be kadın!!
enjoy the silence..
Kullanıcı avatarı
commando
R.Ö.Y. 1. Etap Şampiyonu
R.Ö.Y. 1. Etap Şampiyonu

ComiC.. Seni Seviyorum..(Hislerime tercuman oldun)
Mehmed Akif Ersoy [/b]
Kullanıcı avatarı
IWAS
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen IWAS »

Bu kadına acıyorum. Doğuda küçücük çocuklara "Polisler bizim düşmanımız onları öldürecez" diye eğitim veriliyor. Bayrağı yakıyorlar. Ve biz tabutun üstüne bayrak sarılmış diye soruşturma açıyoruz. Ben askerliğini yapmış her türk vatandaşının tabutunun bayrak ile sarılmasında bir sakınca görmüyorum. sonuçta bayrak da toprağın altına gitmiyor ya.

Ve ComiC in dediği gibi bugün tabutunun üstüne barağını koyamıyorsan, yarın evinde de asamazsın.
Tüm sorun o Semra denilen hasta kadında. Hava atmak için televizyonların ilgi odağı olmak için her türlü şeyi yapıyor. Biz bunlara halk arasında sonradan görme de diyoruz!!!!
Eşit olmasın diyorsanız, kadınla erkek...
Kara çarşafa girsin diyorsanız,
Yobazın gazabından ürkerek...
Diyorsanız ki, okumasın
Kadınımız, kızımız;
Budur bizim alın yazımız...
Unutun tüm dediklerimi.
Yıkın, diktiğiniz heykellerimi...