Albüm Adı : Bahar
Yapımcı : Kalan Müzik
Bahar bayramlarının (Newroz / Nevruz / Navroz, Hampartzum, Hıdrellez, Ederlez, Rozelya Günü...) Anadolu, Mezopotamya ve Trakya halkları ve dinleri için ortak bir anlamı var: " Yeniden doğuş..." Kökleri bin yıllar öncesine götürülen bahar bayramları; doğayla birlikte uyanışı, umudu, beklentileri, "öleceğiz ama yeniden dirileceğiz" inancını ifade ediyor. Farklı zamanlarda da olsa mutlaka şenliklerle kutlanan bu bayramların tüm canlılara neşe ve mutluluk getireceğine inanılıyor.
"Bu şarkılarla, baharın gelişini birlikte kutlayalım; umudu, yeni günü birlikte karşılayalım istedik. Bu albüm, farklı dil, din ve şarkıların bir arada yaşayabileceği umudunu yeniden yeşertiyor bizim için..." diyen Kardeş Türküler (BGST) üyeleri; önceki albümlerinde olduğu gibi, "Bahar" albümünün repertuarının da Anadolu'nun farklı dil ve dinlerinin şarkılarından ve bestelerden oluştuğunu belirtiyor. Mayıs'ın ikinci haftasında yayınlanacak olan albümde, Türkçe, Kürtçe (Kurmancî, Zazakî), Ermenice, Çingenece, Arapça ve Çerkezce şarkılar yer alıyor.
Şarkı Listesi
1. Anako . İşler Nanayi / Gel Bize Keriz Edelim (Türkçe-Çingenece)
2. Hem Okudum Hem Yazdım / Çağrı (Türkçe)
3. Newroz (Türkçe.Kurmancî)
4. Gonçum em Ari Ari (Ermenice)
5. Al.eyn Mulayyati / Ya Hawa (Arapça)
6. Kela Memê / Hawar (Kurmancî)
7. Yanıyorum (Türkçe)
8. Gülsüm / Uğurlama (Türkçe)
9. Munzur Xenekiyêne (Zazakî)
10. Medet (Kurmancî-Arapça-Türkçe)
11. Bahçada Yeşil Çınar (Türkçe)
12. Ez Kevokim (Kurmancî)
13. Seteney (Çerkezce-Adigece)
14. Es Kişer Hampartzum el Bugün Bayram Günüdür (Türkçe-Ermenice)