Huzur...

Yaşanmış düşündürücü ve duygulandığımız yazılar.
Kullanıcı avatarı
SoCRaTeSs
Quick Friend
Quick Friend

Huzur...

Mesaj gönderen SoCRaTeSs »

Bir gün, halkı tarafından sevilen bilge bir kral, huzuru en güzel resmedecek sanatçıya büyük bir ödül vereceğini ilan eder.
Yarışmaya çok sayıda sanatçı katılır. Günlerce çalışırlar, birbirinden güzel resimler yaparlar. Sonunda eserleri saraya teslim ederler...

Tablolara bakan kral sadece ikisinden hoşlanır. Ama birinciyi seçmesi için karar vermesi gereklidir. Resimlerden birisinde sakin bir göl vardır.

Göl bir ayna gibi etrafında yükselen dağların görüntüsünü yansıtmaktadır. Üst tarafta pamuk beyazı bulutlar gökyüzünü süslemektedir. Resme kim baktı ise onun mükemmel bir 'huzur resmi' olduğunu düşünür.

Diğer resimde de dağlar vardır; Ama engebeli ve çıplak dağlar. Üst tarafta öfkeli bir gökyüzünden yağmur boşanmakta ve simsek çakmaktadır. Dağın eteklerinde ise köpüklü bir şelale çağıldar. Kısacası, resim hiç de huzurlu gözükmemektedir. Fakat kral resme bakınca, şelalenin ardında, kayalıklardaki çatlaktan çıkan mini minnacık bir çalılık görür. Çalılığın üstünde ise anne bir kuşun örttüğü bir kuş yuvası vardır. Sertçe akan suyun orta yerinde anne kus yuvasını kurmaktadır. Harika bir huzur ve sükûn örneği. Ödülü kim kazanır? tabii ki ikinci resim!

Kralın açıklaması ise şöyledir; 'Huzur, hiçbir gürültünün sıkıntının ya da
zorluğun bulunmadığı yer demek değildir. Huzur bütün bunların içinde bile
yüreğimizin sükûn bulabilmesidir'...
Kullanıcı avatarı
PaNDoRa
Fast Friend
Fast Friend

Mesaj gönderen PaNDoRa »

harikasın aşkım:)))
GöZLeRiN GüZeL aMa BeŞ PaRa eTMeZLeR...!
Kullanıcı avatarı
EcCeNtRiC
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen EcCeNtRiC »

a$kın mı :P ?
[i]*Her yeni başlayan macera
Heyecan dolu çilek kokar.. ;) [/i]
Kullanıcı avatarı
SoCRaTeSs
Quick Friend
Quick Friend

Evet ECcentric Aşkım :)
Kullanıcı avatarı
SoCRaTeSs
Quick Friend
Quick Friend

Teşekkür Ederim Cherry.. Sanırım PaTRiCk Bu Forumu Okumadı. Kimbilir Bu Forumu Okusa Ne Yazar :)
Kullanıcı avatarı
amyyy
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen amyyy »

yazı güzel eline sağlık, kişisel olaylarımızı buraya taşımamalıyıs ne dersin ?
[size=150][color=blue]† Amma da sevdim bana ait olan yanlızlığımı, hiç birinizi sevmediğim kadar..†[/color][/size]
Kullanıcı avatarı
SoCRaTeSs
Quick Friend
Quick Friend

Çok Haklısın amyyy Fakat Bunu Başlatan PatRicK. O Bunların Kopya Olduğunu Ispatlasın, Bir Daha Bu Siteye Girmeyecem...
Kullanıcı avatarı
sTePHaN_pAtRicK
Fast Friend
Fast Friend

Mesaj gönderen sTePHaN_pAtRicK »

Arkadaşım,benim sayemde adını duyduğunuz bu site de bana karşı gine saldırı yapıyosunuz. O yazı pek tabii kopy olmayabilir,fakat senin de espri anlayışın bulunmamakta diye düşünüyorum,her neyse burada saygıyı hakeden bir çok insan ile duygularımı,fikirlerimi paylaşmayı,senin gibi arkamdan sürüklenen kişilerle tartışmaya yeğlerim...Bu ilk ve son azdımdır,anlıyacağını umut ederim...Bu arada avatarın çok güzel...
[color=black][b][size=117] †öLüM bUySa,TaNRıM BuYSa YaŞaMaK,SiL aLnıMDaN YaZDıĞıN bU YaZGıYı,yA BiR yErE ÇıKSıN ArTıK bU SoKaK,yA Da öLDüR İçiMDeKi TaNRıYı..! †[/size][/b][/color]
Kullanıcı avatarı
SoCRaTeSs
Quick Friend
Quick Friend

1 . Bu Siteyi Ben Senden Duymadım
2 . Aramızdaki Sorunlardan Sonra Kim Olsa Bu Tepkiyi Verir.
3 . Bir de Peşinden Sürüklenen Kişiler Demişsin. Bak Arkadaşım Ben Buraya Kayıt Olurken, Bu Siteye İlk Olarak Senin Girdiğini Bilmiyordum. Ve Burada Tartışma Yapmanın Bir Anlamı Olmadığını Düşünüyorum.
4 . Teşekkür Ederim ...
Kullanıcı avatarı
sTePHaN_pAtRicK
Fast Friend
Fast Friend

Mesaj gönderen sTePHaN_pAtRicK »

Farketmez sana söyleyen benden duydu emin ol,sorun deil bu,burda tartışmanın tabi ki bi manası yok,allaha yakın bana uzak ol,bu konuyu kapatıyorum !
[color=black][b][size=117] †öLüM bUySa,TaNRıM BuYSa YaŞaMaK,SiL aLnıMDaN YaZDıĞıN bU YaZGıYı,yA BiR yErE ÇıKSıN ArTıK bU SoKaK,yA Da öLDüR İçiMDeKi TaNRıYı..! †[/size][/b][/color]