Sorunum karisik.Bilgisayarim virus yedi ve bu virusun partisyonlar arasinda olabilecegine bu isi bilenler(arkadaslar) tarafindan karar verildi.Harddisk 4 bolumdu ve bu bolumler icindeki dosyalarin pek cogunun kopyasini aldim fakat is aceleye getirildigi icin tamamini kontrol etme firsatim olmadi.
Harddiskteki partisyonlar silindi,format atildi,tekrar 2 ye bolundu ve windows Xp Pro kuruldu.Oh dedim sorun gitti,maalesef sorunun bilgisayarla ilgili kismi bitti ama dosyalarla ilgili kismi felakete dondu.
Okul icin hazirladigim Master dosyalarimin yedegini bu karambolde almamisim,dosyalar gitti diye icim yaniyorken imdadima bilgisayarci yetisti ve Restorer 2000 Pro yukleyerek eskiden bilgisayarimda olan tum dosyalari yeniden buldu ve kurtardi.Kurtardi kurtarmasina ama bu dosyalar artik eskisi gibi degildi.Resimler acilmiyor , Word dosyalari kareler yuvarlaklarla dolu bir hale geldi.Arkadaslara sorup bu kurtarma sonrasinda izlenmesi gerekenleri sordugumda bana, bu sembollerin hangi harfe denk geldigini bulmam gerektigini ve belge tamaminda degistirmemi soylediler.Cok iyi ama bu sembollerin tamami birbirine benziyor.Ornek asagidaki gibi.(AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA òÒî1Ål2 C°ÜãQ• …u§¸ æe|¦ Q# b¹âí‰[¨‘Ù_ž§ëP|¦ôe7+f%ƒRJPP×qÎùdúå$ä) mesala 1 sayfalik yazi oldu 280 sayfa.bu sayfalarin arasinda buyuk bosluklar var.
Yani sevincim kursagimda kaldi.Eger daha onceden bu tur bir sorunla karsilasip cozebilen olmussa ve benimle bunu cozmem icin paylasirsa minnettar kalirim.40 sayfalik master tezim uctu gitti.Yazana ve bulana kadar gobegim catladi fakat bir klavye darbesiyle yok oldu sonra yerine geldi ama gelenden hic fayda yok.
Restorer 2000 programinin internet sitesi asagidaki gibi ben İngilizce fazla anlamiyorum o nedenle bu programin neyi nasil yaptigini bilmiyorum.
http://www.restorer2000.com/
Simdiden tesekkurler.