İnternette bir Türk virüsü dehşet saçıyor: Hamsi

Ana Sayfa'da yayınlanan güncel haberler.
Kullanıcı avatarı
Eternity
Site Admin
Site Admin

İnternette bir Türk virüsü dehşet saçıyor: Hamsi

Mesaj gönderen Eternity »

Resimİnternette cirit atan bilgisayar virüslerine bir Türk tarafından yazıldığı sanılan Amus (Hamsi Bey) adlı yeni bir solucan katıldı.

ZDNetin'in haberine göre, Amus adlı yeni bir solucan İnternet'te dolaşıyor. Virüs salgın haline gelmiş olmasa da kurbanlarıyla konuşmasıyla dikkat çekiyor. Bir Türk tarafından yazıldığı sanılan virüs, Windows XP'deki Windows Speech Engine'i (ses motoru) kullanarak bulaştığı sistemlerde sesli olarak şu mesajı veriyor:

TÜRKİYE'YE DAVET

"How are you. I am back. My name is Mr. Hamsi. I am seeing you. Haaaaaaaa. You must come to Turkey. I am cleaning your computer. 5. 4. 3. 2. 1. 0. Gule. Gule" ( Nasılsın? Benim adım Hamsi Bey. Seni görüyorum. Türkiye'ye gelmelisin. Bilgisayarını temizliyorum. Güle Güle)

TELEKOM ŞİRKETLERİNDEN YAKINIYOR

Anti-virüs şirketlerinin düşük risk kategorisine dahil ettiği 'Hamsi Bey' ayrıca bulaştığı sistemlerdeki bazı dosyaları silerek Windows'un çökmesine neden olabiliyor. 'Listen and Smile' başlıklı bir virüsle gelen virüs Internet Explorer'ın başlangıç sayfası ayarlarını da değiştiriyor. Kullanıcılar IE'yi açtıklarında ana sayfaları yerine virüs yazarının yerel telekom firmalarının verdiği kalitesiz hizmetten yakındığı bir mesajla karşılaşıyor.

Anti-virüs şirketi F-Secure'den Mikko Hypponen, ilk defa bir solucanda sesli mesaja rastladığını belirterek, "Kullanıcılar 'sizi görüyorum' ifadesini gördüğü için biraz şaşırabilir, ancak Visual Basic ile yazıldığı için virüs çok gelişmiş değil" dedi.

Kaynak: Hürriyetim
Kullanıcı avatarı
dJ4
Co-Admin
Co-Admin

Mesaj gönderen dJ4 »

Sesli virüsüde Türkler icat etti demek ilginç yakında şarkı söyleyen virüste çıkar bu gidişle :lol:
Kullanıcı avatarı
taNGo
WebMaster
WebMaster
İletişim:

Mesaj gönderen taNGo »

Amaç hamsi'yi tanıtmak :)
Dreams
Kullanıcı avatarı
ComiC
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen ComiC »

Sesli virüsüde Türkler icat etti demek ilginç yakında şarkı söyleyen virüste çıkar bu gidişle
Hhehehe bunların içinde küfür edende varmı. Bir açıyon bilgisayarı bilgisayardan çok pis küfürler filan geliyor :lol:
enjoy the silence..
Kullanıcı avatarı
Shadoww_mann
Fast Friend
Fast Friend

Mesaj gönderen Shadoww_mann »

yok sana iltifat edeni var:=))
Kullanıcı avatarı
EcCeNtRiC
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen EcCeNtRiC »

ismide garip bu virüsün :)
[i]*Her yeni başlayan macera
Heyecan dolu çilek kokar.. ;) [/i]
Kullanıcı avatarı
CoLeRaa
Fast Friend
Fast Friend
İletişim:

Mesaj gönderen CoLeRaa »

Yazana helal olsun türkiyeyi tanıtıyo
şimdi turist patlaması filan olur
:))))))))))))
Sizler,Tanrılarınızın gördüğü düşlersiniz. Bense,Delirmiş bi tanrının halüsilasyonlarıyım. Sizin tanrılarınız uyurken,bilinçsizce yaratmış sizleri. Benimkisiyse uyanıkken. Delice olsamda Hepinizden daha gerçek oluşum Bu yüzden..
Kullanıcı avatarı
Shadoww_mann
Fast Friend
Fast Friend

Mesaj gönderen Shadoww_mann »

evet evet çok güzel tanıtıyor zaten bizi zortlatmak için adamlar bahane arıyorlar artık bi bahane daha var....
Kullanıcı avatarı
sTePHaN_pAtRicK
Fast Friend
Fast Friend

Mesaj gönderen sTePHaN_pAtRicK »

Bence bu Türk düşmanlarının işi,yoksa bunu yapan Türkse şayet aptal olmalı,ya vatanını sevmiyodur,ya da Türk düşmanı bi insandır bunu yapan bence...
[color=black][b][size=117] †öLüM bUySa,TaNRıM BuYSa YaŞaMaK,SiL aLnıMDaN YaZDıĞıN bU YaZGıYı,yA BiR yErE ÇıKSıN ArTıK bU SoKaK,yA Da öLDüR İçiMDeKi TaNRıYı..! †[/size][/b][/color]