Üçnoktabir

UYARI: Hiç bir sanatçıya veya kişiye ait MP.3 ve benzeri müzik dosyaları ya da linkleri yayınlamak ve paylaşmak yasaktır.
Sevdiğiniz şarkılar, yeni çıkan albüm tanıtımları, sevdiğiniz yerli ve yabancı sanatçılar hakkında yorumlar.
Kullanıcı avatarı
Vanya
Quick Friend
Quick Friend

Üçnoktabir

Mesaj gönderen Vanya »

Eskinin Spitney Beers’ı, bugünün Üçnoktabir’i sonunda yeni albümüyle geliyor.

Gelecek hafta ilk albümü çıkacak olan Üçnoktabir beş yıldır Beyoğlu'ndaki Mojo'da çalıyor. "Barda" filminde seslendirdikleri "Dediler ki" adlı parçaları onlara şöhreti albümden önce getirdi.

Mojo orijinli gruplardan biri Üçnoktabir. Biliyorsunuz Mojo, Beyoğlu'ndaki underground rock barlardan biri. Ancak son dönemde dizi oyuncularından tutun da Serdar Ortaç, Azra Akın ve Ece Gürsel'e kadar magazin dostu figürleri de ağırlıyor. Bir nevi rock müziğin Laila'sı haline geldi. Kapısında paparazziler makineli tüfekle ateş eder gibi art arda fotoğraf çekiyor. "Pazar Keyfi"ni izlerken Teoman'ı yeni bir kızla Mojo'nun kapısında görebilirsiniz. Tüm bunlara rağmen eski müdavimlerini de kaybetmiyor Mojo. İçeri kameralar alınmıyor, izole kalabiliyor.

Üçnoktabir de beş yıldır pazartesi geceleri burada sahneye çıkıyor. Repertuvarları cover parçalardan oluşsa da kendi parçalarını da sıkıştırıyorlar araya. Birkaç ay önce "Barda" filmiyle meşhur olan "Dediler ki" parçasını çaldıkları an seyirciler avaz avaza onlara eşlik ediyor. Önümüzdeki hafta piyasaya i.d. İletişim'den çıkacak olan albümleriyle bu sahne daha sık yaşanacak gibi. Zaten albümden de beklentileri bu: "Bir kitle Mojo'ya onların şarkılarını bilerek gelecek."

Grubun elemanları Melis Danişmend (vokal), Barış Ertunç (gitar), Mehmet Demirdelen (davul) ve Cenk Turanlı (bas gitar) ile cumartesi öğleden sonra, o gece sahneye çıkacakları Bronx'un kulisinde buluştuk. Kulisin kapısını açınca burayı gündüz gözüyle görmenin verdiği şaşkınlık hepsinin yüzünden okunuyordu. Sürekli gece çaldıkları için bir barın kulisini gündüz gözüyle pek gördükleri söylenemez. Grubun albümününün adı belki de bu yüzden "Sabaha Karşı".

Ufak bir söyleşi:

Yıllardır barda çalıyorsunuz. Gece hayatı, "sabaha karşı" eve gitmek yordu mu sizi?

Melis Danişmend: Çok yoruldum.

Cenk Turanlı: Sıkılma değil ama yıprandım.

Repertuvarınız cover şarkılardan oluşuyor. Sıkıldınız mı cover çalmaktan?

Melis Danişmend: Sıkılmaya mecbursun çünkü başkalarının parçasını yorumlayıp onun üzerinden alkış ve beğeni alıyorsun. Ve bu bir yerde aldatmaca. Kendi parçaların değil, sözler senin sözlerin değil. Bir parçayı ve grubu kullanarak oradaki insanları eğlendirmek zorundasın. İlk bir-iki yıl keyifliydi ama belirli bir süre sonra her öğün pilav yemek gibi bir şey oluyor.

Barış Ertunç: Bazen repertuarın yarısında çalmaktan sıkılıyorum. Dört şarkı sonra sıkılmayacağım bir şarkı geleceğini düşünüp bekliyorum.

Mehmet Demirdelen: Bir süre sonra görev gibi oluyor.

Melis Danişmend: Beş yıldır çalmaya bir ay ara verdiğimiz olmadı.

Ekolay
[i][size=59]Kendime sözüm geçmiyor.. [/i][/size]
Kullanıcı avatarı
tush
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
İletişim:

Mesaj gönderen tush »

Alırız vanya ayıp ettin
http://www.tushsnk.com

http://www.myspace.com/tushsnk
Glfm

Mesaj gönderen Glfm »

Bir iki şarkısını biliyorum fakat bence başarılı olmayı hak ediyorlar. Göz önünde olmadıkları için bilinmiyorlar belki de.

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir