Konya’da bir banka, Bağ-Kur’un yatırdığı 2 milyon 94 bin YTL’yi yanlışlıkla çiftçi Hüseyin’in hesabına geçti. Ev, otomobil ve tarla alan çiftçinin kapısına, 1 yıl 4 ay sonra polis dayandı.
KONYA’da Ziraat Bankası Merkez Şubesi, Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin Bağ-Kur’dan alacağı olan 2 milyon 94 bin 273 YTL’yi yanlışlıkla 31 yaşındaki pancar çiftçisi Hüseyin Sütçü’nün hesabına yatırarak milyoner yaptı. Sütçü hesabına yatan paradan, 194 bin 273 YTL’yi ATM’den her gün çekip, ev, araba ve tarla satın aldı. Olay, 1 yıl 4 ay sonra hastanenin alacağının ödenmemesi ve bankaya başvurması üzerine ortaya çıktı. Banka ile hastane arasında süren 1 aylık tartışmanın ardından paranın Sütçü’nün hesabında yattığı anlaşıldı. Sütçü gözaltına alındı. İki çocuk babası Hüseyin Sütçü’nün 8 yıllık eşi Yaşar Sütçü, suçlamaları reddederek, "Parayı biz çekmedik. Hüseyin’in bankadan çektiği para, ineklerimizden sağladığımız süt parasıdır" dedi. Dolandırıcılıkla suçlanan Hüseyin Sütçü bugün Konya adliyesine çıkartılacak.
Pancar desteği sandım
Çiftçi Hüseyin Sütçü, suçu bankanın üzerine atarak "Yanlışlık yapmasalardı. İlk parayı gördüğümde pancar destek kredisi zannetmiştim. Devlet ne güzel bizi destekliyor diyordum" dedi.
Hürriyet
En son taNGo tarafından 20-04-2006 06:10 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Şimdi bir nefs muhasebesi yapalım kendi kendimize..
Siz çiftçinin yerinde olsaydınız yanlışlık olduğu aşikar olan bu kadar yüklü bir meblağı alır ortadan kaybolur muydunuz? Yoksa bankaya başvurup yanlışlıkla İki trilyon yatmış hesabıma bunu düzeltin mi derdiniz?
Siftah yaptığı için müşterisini komşu dükkana gönderen esnafların olduğu devirler bize masal gibi gelmeye başladı..Cevabını başlığa yazmayın lütfen.. Kendinizi inandırın.. (Mümkünse)
[b] Biri Ecdadima Küfrettimi boğarim.
Boğamasamda yanımdan kovarım..
Yumuşak başlıysam kim dedi uysal koyunum..
Kesilir ama çekmeye gelmez boynum..
Mehmed Akif Ersoy [/b]
bütün Türkiye'ye pancar mı ekecekmiş ) bu kadar pancar kredisi mi olur.. bence anlamıştır yanlışlık olduğunu da işine gelmemiştir.. insanoğlu ne kadar eğitimsiz olursa olsun paranın hesabını çok iyi yapar. kuruş kaçırmazlar kaldı ki böyle bir yanlışlığı anlamasın..
faiziyle birlikte söke söke alırlar bence geriye o parayı...
ee yuh artık adama...
insan hiç kendi hakkı olmayan parayı alırmı ya...
[size=150][glow=red][b]Ne GiT diyeceğim sana,nede KaL!BeNiM aşkımın benim için atacak bir yüreğe ihtiyacı VaR,ya aç yüreğini büyüsün aşk içinde,yada bulaşma aşka hiçbir ZaMaN....
[/b][/glow][/size]