çoğu insan sivrisineklerin kanla beslendiklerini zanneder.Oysa sivrisinekler çiçek özleriyle beslenir.Ssadece anne sivrisinek, taşıdığı yumurtaların ihtiyacı olduğu için kan emer.
Sivrisinek insanın kanını emmeye başlamadan önce vücudundan salğıladığı özel bir sıvıyı, üzerine konduğu insanın damarının içine akıtır.Bu sıvı insanın o bölgesini uyuşturur ve bu sıvı sayesinde hiç acı hissetmeyiz.Sivrisinek bizi soktuktan sonra ufak bir kaşıntı hissederiz.İşte bu kaşıntının sebebi sivrisineğin damarlara akıttığı sıvıdır.Sivrisinekler her insanın kanını emmez bazı insanların vücudundaki kanda
yumurtası için gereken madde vardır, bunu insanın teninin kokusundan algılar
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
yumurtaları için ısırdığını bilmiyordum birde hamileleri daha çok ısırıyormuş ne kadar doğru bilemiyorum kan dolaşımı daha fazla olduğundanmış galiba..
ya ondan değil insan kanındaki bu madde herkezde olmuyor olanları teninden biliyorlar
bak beni ısırmazlar ama annemi ısırıyorlar
dalyan denizi ve sivrisinegiyle meşur bir yer çogu insanı orada ısırıyor ama benim gibiler balkonda da yatsa ısırmıyor ya işte ısırılacak adamı biliyor sivrisinek.
Beni ısırıp zehirlenmiyeyim diye ısırmıyor her halde