Kadının biri bir petshop’ a gider ve Bir papağan almak istiyorum der. Ahmet ismindeki petshop sahibi
- Hanımefendi elimde bir tane papağan kaldı fakat bu papağan çok küfürbaz almak istemezsiniz sanırım.
Fakat bir papağan sahibi olmak isteyen kadın,
- Hayır almak istiyorum
der ve papağını alır.Fakat evine geldiğinde bir bakar ki gerçekten papağan kadını her eve geldiğinde,
- ''Hoşgeldin o....u''
diyerek karşılar. Buna dayanamayan kadın papağanı alır ve petshopa geri götürür.
- Ahmet bey bu papağan gerçekten çok terbiyesiz.Her eve geldiğimde beni hoşgeldin o....u diyerek selamlıyor ve ben buna dayanamıyorum.Papağını geri getirdim ve paramı geri istiyorum.
Fakat o anda paraya ihtiyacı olan Ahmet bey,
- Hanımefendi merak etmeyin.Siz bunu bana bırakın ben terbiye edeyim siz yarın gelin alın.
Kadın inanmayarak da olsa,
- Tamam
der ve gider.Ahmet papağanı alır ve bir çaydanlık su kaynatır.
-Ne diyeceksin lan kadın eve geldiğinde,
diye sorar papağana,
- Hoşgeldin o....u diyecem,
der papağan.Bunun üstüne papağanın kafasını kaynar suyun içine sokar ve tekrar sorar. Papağan yine aynı yanıtı verir. Bir olur iki olur ve papağan dayanamaz,
- Hoşgeldiniz hanımefendi diyecem der. Ertesi gün kadın gelir ve Ahmet bey kadına papağanı terbiye ettiğini söyler.Kadın bunu kontrol etmek istediğini söyler ve papağana sorular sormaya başlar.
- Ben eve geldiğimde bana ne diyeceksin?
- Hoşgeldiniz hanımefendi diyecem ,
der papağan. Kadın çok şaşırır ama emin olmak için devam eder.
- Peki yanımda bir kız arkadaşımı getirirsem ne diyeceksin?
- Hoşgeldiniz hanımefendiler diyecem.
- Peki yanımda bir erkek arkadaşımı getirirsem ne diyeceksin?
- Hoşgeldiniz beyefendi diyecem.
- Peki yanımda 2 tane erkek arkadaşımı getirirsem ne diyeceksin?
Papağan cevap verir:
-Oğlum Ahmet, suyu kaynat bu karı harbiden o....u!!!