Yalnizlik

Aşk ve sevgi sözleri, sevgiliye haykırışlar.
Kullanıcı avatarı
dJ4
Co-Admin
Co-Admin

Mesaj gönderen dJ4 »

başlangıcı olan herşeyin bir sonu vardır ... aslında her son yeni bir başlangıçtır ... fakat ölüm farklıdır ölüm sonsuzun başlangıcıdır ...
Kullanıcı avatarı
Romulus
Lover of TurkiyeForum
Lover of TurkiyeForum
İletişim:

Mesaj gönderen Romulus »

Ozaman Time'in parcalara ayrilmis oldugunu dusunuyorsun kilahmet kardes. Oyle degil mi? Decartes in 4 universi gibi birsey.
[b][glow=red][color=yellow]Ah Keskem Keskem of keskem keskem [/color][/glow][/b]
Kullanıcı avatarı
dJ4
Co-Admin
Co-Admin

Mesaj gönderen dJ4 »

olay zaman olayı değil varlık olayı ortada bir bilinç var bu bilincin yok olmasından değil ancak boyut değiştirmesinden bahsedilebilir ... bilinç diye tanımlanan irade aslında tanrısal bir unsurdur ... tanrının bakiliği doğrultusunda bilincinde baki kalmasını beklemek bence gayet normal bir olgudur ...
Kullanıcı avatarı
Romulus
Lover of TurkiyeForum
Lover of TurkiyeForum
İletişim:

Mesaj gönderen Romulus »

Ama ozaman bu yazinla daha deminki yazin bir birini ortuyor. Herseyin bir baslangici vardir diyorsun birde sonu. BU soyledigin zamani kasetmez mi? Eger varlik varsa ki vardir bunu nasil tanimlarsin? Zamana vururmusun vurmazmisin? Boyut degistirmek icin zaman gerekmez mi? Bence zaman herseydir.
[b][glow=red][color=yellow]Ah Keskem Keskem of keskem keskem [/color][/glow][/b]
Kullanıcı avatarı
Nefret
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Konum: At izi it izine karıştı mı bende anında araziye karışırım
İletişim:

Mesaj gönderen Nefret »

kilahmet kanki edebiyat hocam gibi konustun valla.
Emek verildikçe,özlemi çekildikçe ve de hasreti çekildikçe büyüyen birşeydir aşk.
Kullanıcı avatarı
dJ4
Co-Admin
Co-Admin

Mesaj gönderen dJ4 »

:) evet başlangıcı olan herşeyin sonu vardır aslında bu dünya için geçerli ben o yazıyla o dünyadan sonsuza geçiş yaptım ;) zaman zaten bir boyuttur matematikte bir boyut olarak kabul edilir hatta 4. boyut olduğu söyleniyor ben dünyaya zamansız bakıyorum bir bütün olarak, zamana takılmışsın zaman şöyle birşeydir bak sana açıklayayım hani dünyada yerçekimi vardır ya aya gidersin değişir hatta uzayda yer çekimi denilen birşey yoktur ya ;) işte boyutlar arasında zamanda yoktur zamanı sil zaman sadece bu boyuta ait bir kavram aslında bu boyutun içindeki başka bir boyut zamanı sil kafandan geniş düşün sanki hiç zaman yokmuş gibi düşün dünkü yaşadıkların aslında dün değildide hayatının bir parçasıymış gibi düşün tıpki puzzle'ın bir parçası gibi ... ama fazla kasma düşünemiyorsan takma kafaya fazla düşünme kafayı yersin :lol:
Kullanıcı avatarı
Romulus
Lover of TurkiyeForum
Lover of TurkiyeForum
İletişim:

Mesaj gönderen Romulus »

Yahu iste problem burda kilahmet kardesim sen guzel acikliyorsun ama zaten ben sana Rene Descartes den bahsettim sen yok dedin. Descartes fransiz dursi boyutlari kesvetmistir. Descartese gore 4 boyut vardir. Ama sadece bir tanesine ihtiyac vardir. Hani varya matematikte + soyle ama daha buyuk yukari soldan baslayip 1. boyut 2. boyut diye arliyir. Ama aslinda bizim bilecegimiz vede bilmiyecegemizin hepsi 1.boyuttadir. hersey bilindik bilinmedik gorunmus gorunmemis hepsi bunun icindir. Bunlarida bulmak icin biz Insanlar Zamani kesvetmisdir. 1.boyuta yolculuk yaparken zaman olarak soylenir iste yok yil yok asir filan gibi. Eger theory dogruysa zamansiz boyutta yoktur. Cunku nereye nasil gidicegini zaman gosterir. Ahhh be bi inglizce topigi acin bence ben burda cok kasiliyorum valla sunlari yazmak icin arkadas cagiricam valla :lol: :lol:

Valla kardes senlen ayni boyutlari konusuyoruz galiba ama birbirimizi anlamiyoruz gibi geldi bana. Neyse Rene Descartes mi ne sen onun Felsefeciligine bak derim. Baya iyi aciklamis Tabii bilmiyorum Kanta onunkine birseyler eklemisti yanilmiyorsam. Eiestain daha bebe iken felsefeciler ohoooo hooooo olaylari asmislardi eheueueuuueu Eiesteinda males buyuzden zaman olarak kullandi.

Bu arada zaten 1979 yilinda Ay ustunde bowling topu ile kus tuyu yarisinda ikiside Ayni Anda Yere inmistir yani ay ustune. Buda iyi bir bilgi bence.
Kullanıcı avatarı
dJ4
Co-Admin
Co-Admin

Mesaj gönderen dJ4 »

yani aynı şeyleri konuşuyorum senin zaman diye tanımladığım şey aslında sonsuzda herşey ve onu ihmal ettikten sonra sanki yokmuş gibi ortadan kalkıyor şöyle açıklayayım zamanın en küçük birimini bir salise kabul edelim o bir saliseyi o kadar uzatıyorsun ki sanki hiç bitmiyor o salise ;)

stephan hawkins'te şimdi benzer bir teknolojiyle warp hızını tanımlamaya çalışıyor işin özü şu zamanı bükerek evrende yolculuk yapmayı planlıyor ışık hızından çok daha hızlı bir şekilde yani şöyle açıklayacak olursak buradan mars'a iki yılda gidilecekse zamanı öyle bir bükmen lazım ki bir sn sonra iki yıllık yol kat etmiş olasın ;) yada iki yıl gitmene rağmen halbuki bir sn geçmiş olsun ;) tabi işin sakatı muhtemelen dünyadakilere bir sn gibi gelmesine rağmen ilgili transport aracının içinde olanların belkide iki yıl yaşlanmış olmaları ...
Kullanıcı avatarı
Romulus
Lover of TurkiyeForum
Lover of TurkiyeForum
İletişim:

Mesaj gönderen Romulus »

Zaden saniye metre km yok bilmem ne hepsi insan icadidir. Tabii bunlarda lazim bazi bilgiler icin.

Bence hawkins biraz abartmis olayi tamam dunyanin zekisi dedik ama elaman herseyi asmis bi dur daa eheueueeueu. Valla ben buna inanmam be kilahmet. Eisteinda boyle demisti. Sen uzayda bir yil gidersin ama ozamanda olanlar tam 70 yil filan gecer demisti. Bunlara inanmak icin biraz daha vakit var derim ben. Ilk once su Kucuk Dunyamizdakileri ogrenelimde sonra yukari bakmaya baslariz oyle degilmi.

Hele yokmu su ileriyi goren filmler gulmekten kiriliyorum valla.
Kullanıcı avatarı
dJ4
Co-Admin
Co-Admin

Mesaj gönderen dJ4 »

adamın düşündüğü aslında farklı birşey ve tam tersini anlattım ben dünyadakilere bir sn gibi geliyo araçtakilere iki yıl gibi dedim daha önce araçtakilere bir sn gibi geliyordu dünyadakilire iki yıl gibi hatırlıyorsun :)

yani zamanı bükmeyi hedefliyo ama onu bükebilecek gücü enerjiyi nerden bulur imkansız gibi geliyo yani belki teoride ispatlayabilir ama pratik olarak bunu başarmak muhtemelen imkansız olacaktır ...