GÜZEL BİR FIKRA SEÇMİŞSİN ELLERİNE SAĞLIK....
Sincap ________________________________________
Temel Amerikada hastalanır.
Doktorlar muayene sonucunda, Temerlin memleketini özlediğine ve oradan bir hayvan getirilirse iyileşeceğini söylerler.
Hemen Trabzona telefon edilir ve durum Cemal'le Dursun'a anlatılır. Trabzondan bir hayvan mesela sincap bulup acele Amerikaya gelmelerini söylerler.
Bunun üzerine Cemal'le Dursun hemen güç bela bir sincap yakalayıp Uçağa binmek isterler.
Ama uçaktaki hostes uçağa hayvan alınmadığı söyleyerek bizimkileri uçağa almaz.
Cemal le Dursun kös kös eve dönerken Cemalin aklına bir fikir gelir. "Yahu Dursun der bu sincapı ben kilotumun içine sokayım. Nasıl olsa orayı aramazlar bizde rahat rahat Amerikaya gideriz" der.
Bunun üzerine sincapı kilotuna sokup uçağa binen ikili 15 saat uçtuktan sonra amerikaya varırlar. Uöaktan iner inmez Cemal hışımla elini kilotuna sokar ve sincapı tuttuğu gibi çıkarıp yere çarpar ve öldürür.
Dursun "ula sen ne yaptın mahfolduk" demesi üzerine Cemal "dur bak dinle kardeşim ne oldu" der.
--Bu sincap benim aleti önce dal sandı üzeründe gitti geldi, gitti geldi sesimi çıkarmadım.
--sonra testislerimi ceviz zannetti başladı kemirmeye yine ses çıkarmadım.
--Kemirmeden sonra benim kıçımı yuvası zannetti girdi çıktı girdi çıktı, perieşn oldum ama yine ses çıkarmadım.
--Ama birader en sonunda cevizlerini yuvasına taşımaya kalkınca tepem attı. dayanamadım ha uşağım haksızmıyım...