Bütün okullara internet müjdesi

Eğitim hayatımıza dair her şey. Anılar, düşünceler..
Kullanıcı avatarı
Eternity
Site Admin
Site Admin

Bütün okullara internet müjdesi

Mesaj gönderen Eternity »

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, günümüzde bilgiye ulaşmanın çok önemli olduğunu belirterek,"Türkiye'deki bütün okullara internet hizmeti sağlayacağız" diye söz verdi.

"Eğitime Yüzde Yüz Destek" kampanyası çerçevesinde İstanbul Ticaret Odası(İTO) İlköğretim Okulu'nda bilgisayar sınıfının açılışını yapan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, günümüzde bilgiye ulaşmanın çok önemli olduğunu belirterek,"Türkiye'deki bütün okullara internet hizmeti sağlayacağız." dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türk Telekom'un "Eğitime Yüzde Yüz Destek" kampanyası çerçevesinde İTO İlköğretim Okulu'ndaki bilgisayar sınıfının açılışını yaptı. Ümraniye İTO İlköğretim Okulu'ndaki açılışa, Binali Yıldırım'ın yanısıra İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey ve Türk Telekom Genel Müdürü Mehmet Ekinalan da katıldı. Açılış öncesi İTO İlköğretim Okulu'nun bahçesinde toplanan öğrencilere seslenen Binali Yıldırım, eğitime verdikleri desteğin bitmeyeceğini söyledi. Çocukların Türkiye'nin geleceği olduğunu belirten Yıldırım, "Bu proje kapsamında 28 okula bilgisayar sınıfı kazandırdık. Çocukları bilgiyle buluşturmak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağız." dedi. Bilen kişinin her zaman önde olduğunu ifade eden Bakan Yıldırım,"Çocuklar da bilgiyle üstünlük sağlayacaktır." diye konuştu. Türk Telekom Müdürü Mehmet Ekinalan ise, daha önce 28 okula 560 bilgisayar sağladıklarını kaydederek, "20 bin okula internet hizmeti sağladık.

Türk Telekom olarak eğitime verdiğimiz destek devam edecektir." dedi. Bu arada açılış öncesi düzenlenen törende, Türk Telekom'un Türkiye genelinde gerçekleştirdiği, "Geleceğin Okulu" adlı kompozisyon yarışmasında birinci olanlara ödül verildi. Törenin ardından Binali Yıldırım, bilgisayar sınıfının açılışını yaptı.

Kaynak: Haber7
Kullanıcı avatarı
Eternity
Site Admin
Site Admin

Mesaj gönderen Eternity »

Tamam, çocukları teknolojinin bu en büyük hizmetiyle buluşturmak ve dünyada olan bitenden en kısa zamanda haberdar edebilmek, bilgiye daha kısa yollardan ulaştırabilmek önemli bir husus, bu konuda hak veriyorum lakin ülkemizin birçok köşesinde öylesine okullar var ki; bırakın bilgisayarı, öğretmenleri bile yok çocukların. halen tebeşir tozuyla ve bir sırada 3'er 5'er oturarak öğrenimlerini görmeye çalışıp, kışın soğuk havalarda sobalarına atacak kömür olmadığı için resmen donarak ders görmekteler.

öncelikle düzenli ve daha sağlıklı bir ortamda eğitimlerini görmeleri için çalışmalar yapılıp, alt yapı eğitime uygun şekilde hazırlanmalıdır. yoksa o çocukların yüzünü "bakın size internet getirdik heyoo" diye güldüremezsiniz. bu eksiklikler göz önüne alındığında, bana göre yapılabilecek en son iş internet hizmetini sunmaktır. evvela gerekenler yapılsın, sonra bu hizmetleri götürsünler. ama bizim ülkede işler edense hep sondan başa doğru gidiyor ve göz boyanmaya çalışılıyor. bu habere de şaşırmadım, bravo yani.

bu çarpık düzen devam ettiği sürece ve hem öğretmenlere hem de öğrencilere hakettikleri olanaklar sağlamadığı müddetçe isterseler herkese birer araba versinler, nafile. bir laf vardır, "ayranı yok içmeye..." diye, bu duruma bula bula bu sözü layık görebildim.

son olarak, siz öğrencilere bir çift lafım olacak. o güzel öğretmenlerinizin ve cici okullarınızın değerini bilin ve okuyun. ben e$$eklik ettim, kıymetini bilemedim. sonra hayatınızda bir sürü "keşke"ler olur.
kutver
Fast Friend
Fast Friend

Mesaj gönderen kutver »

bu proje başarılı olamaz. önce okuullar yapılsında
Kullanıcı avatarı
melan_kolik
Lover of TurkiyeForum
Lover of TurkiyeForum

Mesaj gönderen melan_kolik »

oldu bile dostum senin dünyadan haberin yok galiba
Kullanıcı avatarı
Muystafa
Fast Friend
Fast Friend

Mesaj gönderen Muystafa »

projede aksaklık olabilir ama devletimizin yararlı işleride var hani

ayrıca eternity ye katılıyorum yani internetten daha önce giderilmesi gereken sorunlarda var

ama işte turk insanı herzaman arada birkaç basamak unutur bunu kendimizi kotulemek için söylemiyorum yani bu özellik hem basarının sırrı olabilir hemde basarısızlıkta önemli bir rol oynar

arkadaş bir laf vardı ama basını unutttum sonu şöyleydi;
-mevlam ne eylerse guzel eyler
bakalım gorelim bu projenin sonu ne olacak
bence herkez hacker olur çıkar başımıza 10 kişiden 9 u hacker olur 1i internetten yararlı sekilde faydalanarak adam olur :D
M&M
Kullanıcı avatarı
aaKe
R.Ö.Y. 2. Etap Şampiyonu
R.Ö.Y. 2. Etap Şampiyonu

Mesaj gönderen aaKe »

daha okulu olmayan yerler varken böyle projelere kalkarlar siz o projeyle uğraşa durun siz de bilmem kaç metre aralıkla cami yapmaya devam edin peşpeşe (aktüel bölümünde var haberi okuyun) çocuklar derelerden geçerek okula gitsin işte özetle böyle bir ülkede yaşıyoruz...
[size=75][color=grey][b]I found her...[/b][/color][/size]
Kullanıcı avatarı
tasmanyaaa
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen tasmanyaaa »

interneti ve bilgisayarı geçtm,doğudaki bisürü yerde dha okul ble yokken böle bi plan gerçekleşmez.sdce belli bi kesim için düşünülmüş
[b]sewemedim kimseyi içimdeki sen gibi...[/b]
Kullanıcı avatarı
Zen
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen Zen »

turkiyede egitim sistemi duzeldide bi de lukse baslayip internet hizmeti saglanicak, parasizliktan daha okula gidemeyen bir suru insan var, kitap alamayan insan var, 50 kisilik sinifta egitim goruluyo.. bi de internet hizmeti.. ilginc dogrusu..turkiye bu..
What the eyes see is knowledge, what the heart knows is certainty.
Kullanıcı avatarı
ÖnemsizZ
Fast Friend
Fast Friend

Mesaj gönderen ÖnemsizZ »

valla burasu turkiye burda herşey olur gecenlerde bir haber izledim
okul yapmışlar sözde ama bildiğiniz prefabrik ev ve dağın tepesinde
allah muhafaza etsin bir toprak kayması olsa gitti okul. elektrik yok mum ışığında ders görüyolar.şuan zaten internetin olduğu işte ne bilim teknolijin son ürünlerinin kullanıldığı okullar mevcut bunlar üztelik devlet okulları özelde değil yazıda da belirtildiği burda herşey sondan başa gidiyor garip bir durum
[b]I am a nobody, and nobody is perfect; therefore I am perfect...[/b]
Kullanıcı avatarı
salimcan22200
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
İletişim:

Mesaj gönderen salimcan22200 »

ben verdikleri bilgisayarlari gordum berbat otesi bence bu bilgisayarlar elde kalan dusuk kalite malzemeleri okullara reklam yaparak veriyolar
Did My Time