Çocukların aklı mafya ve 'sır'da

Ana Sayfa'da yayınlanan güncel haberler.
Kullanıcı avatarı
Eternity
Site Admin
Site Admin

Çocukların aklı mafya ve 'sır'da

Mesaj gönderen Eternity »

ResimMilli Eğitim Bakanlığı'nın anketine göre, çocuklar ve gençler ekranda en çok 'mafya' ve 'ilahi sır' dizilerinden etkileniyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) araştırması, öğrencilerin, yeraltı dünyasını konu alan 'Kurtlar Vadisi' ile ilahi adaleti anlatan 'Sırlar Dünyası', 'Büyük Buluşma' gibi dizilerinden olumlu, BBG formatındaki kaynana - gelin - damat içerikli programlardan ise olumsuz etkilendiklerini ortaya koydu.

Ankara'da öğrenim gören 10 - 18 yaş grubu 2000 öğrenciyi kapsayan Milli Eğitim Bakanlığı anketinde, çocuk ve genç öğrencilere, televizyon izleme alışkanlarıyla, dizi ve programların üzerlerindeki etkisi soruldu.

Haberciler yüzde 10

Öğrencilerin yüzde 43'ü evlerinde bir, yüzde 35'i 2, yüzde 20'si daha fazla televizyon bulunduğunu, yüzde 2'si ise televizyon olmadığını kaydetti.

'Genellikle hangi tür programları izliyorsunuz?' sorusuna, öğrencilerin yüzde 10'u 'haber', yüzde 9'u 'belgesel', yüzde 63'ü 'dizi', yüzde 11'i 'sinema', yüzde 2'si 'eğlence - magazin', yüzde 5'i de 'spor' yanıtını verdi.

'Seyrettiğiniz diziler sizi günlük hayatta nasıl etkiler?' sorusunu ise öğrencilerin yüzde 31'i 'hiç', yüzde 25'i 'kısmen', yüzde 29'u 'fazla', yüzde 15'i de 'fikrim yok' diye yanıtladı.

İşte anketin sonuçları

MEB anketinde öğrenciler olumlu ve olumsuz etkilendikleri dizilerle programları şöyle sıraladı:

Olumlu: Sırlar Dünyası (yüzde 42), Kurtlar Vadisi (yüzde 42), Büyük Buluşma (yüzde 40), Şubat Soğuğu (yüzde 32), Hayat Bilgisi (yüzde 21), Ekmek Teknesi (yüzde 15), Mavi Rüya (yüzde 14), Kalp Gözü (yüzde 12), Tatlı Hayatlar (yüzde 9), En Son Babalar Duyar (yüzde 6).

Olumsuz: Gelinim Olur musun? (yüzde 44), Size Anne Diyebilir miyim? (yüzde 39), Hayat Bilgisi (yüzde 38), Sihirli Annem (yüzde 38), Kurtlar Vadisi (yüzde 32), Kadın İsterse (yüzde 8), Cennet Mahallesi (yüzde 5), Avrupa Yakası (yüzde 3), Televole (yüzde 2), Bir İstanbul Masalı (yüzde 2).

Kaynak: Milliyet
Kullanıcı avatarı
taNGo
WebMaster
WebMaster
İletişim:

Mesaj gönderen taNGo »

kurtlar vadisi gibi bir dizi Türkiye'de daha önce hiç yayınlanmadığından en çok ilgiyi çeken dizi oldu.Amerikada'da bu tarz diziler ilgi çeker.İnsanlar zevk almaya bakmalı, filmden etkilenip bişeyler yapmaya değil..
Dreams
Ninni

Mesaj gönderen Ninni »

10 - 18 yaş grubu 2000 öğrenciyi kapsayan Milli Eğitim Bakanlığı anketinde,
şu yaş kapsamını biraz daha genişletselerdi daha iyi olacakmış sanki :))) evet özellikle kurtlar vadisinden süper etkileniyorlar... hatta 18 yaş üstünde daha bir yoğunlukta sanki... nette bile mematiler ve polatlardan geçilmiyor ortalık.. ayrıca kuru sıkı tabanca alımları arttı... 18 yaş altı ve üstü bir çok gençde kuru sıkı tabaca var..... ( buna defalarca tanık oldum )polisler köşe başlarındaki gençlerin üstünden kuru sıkı toplamaya başladı artık........ bir de olumlu etkilendiklerini söylemişler :)) ayrıca sihirli annem bir çocuk dizisidir ve özellikle okul öncesi ve ilk öğretim ilk sınıfı çocuklar içindir.... bir çok masal kitabında aynı olaylar geçerken bu kitaplar çok satıyor da tv ye çıkınca mı olumsuz oluyor anlamadım.. bu diziler ve kitaplar çocukların hayal etme gücünü geliştiriyor... çocuklara masal okutulmasının ve anlatılmasının en temel nedenlerinden biridir bu.... :) anketi yapanların çoğu da çocuk halbuki :))) anlamadım bu işte bir tuhaflık var sanki... çocuklara baskı altındamı yapmışlar bu anketi :)))
Kullanıcı avatarı
KaLpSiZ
Slow Friend
Slow Friend
İletişim:

Mesaj gönderen KaLpSiZ »

Ninni görünüşe göre çok tv izliyon :D Kutlar vadisinden hiç ilgilenmiyom yaşım 14 ama hiç kaçırmam dizisini 8)
KALPSİZ
Kullanıcı avatarı
dEEp
Super Friend
Super Friend

Mesaj gönderen dEEp »

Örnek gösterilen "Kurtlar Vadisi" isimli dizi(!)ye itafhen şöyle bir düşünce içerisindeyim..Kurtlar Vadisi bir zamanların Türkiye`sinde yaşananı,olanı biteni gösterip,senaristinin "kendine özgü bazı fikirlerle" harmanlayarak,sunduğu bir televizyon programıdır..Ben kesinlikle dizi olarak görmüyorum..Ve şahsımın izlemesindeki merak ise ; Silah,vurdu kırdı vs değil,izlemekten zevk alıyorum..
Ne dava haramisi, ne entelektüel sanat çığırtkanı, ne ütopya devşirmeni. Kuş olup uçtuk semaya..
Kullanıcı avatarı
dJ4
Co-Admin
Co-Admin

Mesaj gönderen dJ4 »

Olaya şimdi başka bir boyut getirecem sanki benim düşündüğümü daha önce kimse düşünmemiş gibi bir izlenime kapılıyom ama çok basit bir olgu aslında. 80'li yıllara dönelim bir sürü vurdulu kırdılı, içinde uyuşturucu kullanılan, tecavüz sahnelerinin olduğu filmler vardı. Diyorum ki o zamanda aklı başında bir çocuk olarak ben bunlardan olumlu fikirler aldım kendimce dedim demek ki bu işier kötü şeyler ve büyüdüğümde bu işlerden hep uzak durmaya çalıştım. Zaten o filmlerinde temel amacı buydu tıpkı şimdi olduğu gibi diyorum ki algılama insanın kendi içinde olan şeydir. 5 yaşında dahi olsa adam olacak çocuk bu filmlerden olumlu etkilenir diyorum zaten temelde amaç korkutmaktır ve insanları mafyadan korkutup bu işleri yaptırmamaktır özenmenin tam aksine alınacak derste budur tartışmaları boşuna buluyorum en ilgincide 80'li yıllarda bu filmleri yapan adamların şimdiki filmlere kafa tutması geliyo tam bir çelişki :)
Kullanıcı avatarı
IWAS
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen IWAS »

Hiç tv izLemiom o yüzden burda yazıLan programLarın çoğundan haberim yok. Bide bu mafyaya falan iLgisi oLan çocukLardan nefret ediorum. Aynı zamande geLinim oLurmusun tarzı programLarı izLeyen herkesden! size ne ya insanLarın özeL hayatLarı.
Eşit olmasın diyorsanız, kadınla erkek...
Kara çarşafa girsin diyorsanız,
Yobazın gazabından ürkerek...
Diyorsanız ki, okumasın
Kadınımız, kızımız;
Budur bizim alın yazımız...
Unutun tüm dediklerimi.
Yıkın, diktiğiniz heykellerimi...
Kullanıcı avatarı
redlight
Slow Friend
Slow Friend

Mesaj gönderen redlight »

RTÜK ne iş yapar anLamıyorum.bir de kumanda sizde istemediğinizi izLemeyin ,değiştirin kanaLı .mafyaymış ,geLinmiş kaynanaymış izLenek zorunda değiLsiniz .misaL ben hiç tv izLemiyorum. mis gibi radyo var onu dinLeyin...
Kullanıcı avatarı
Alamut
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
İletişim:

Mesaj gönderen Alamut »

Sonunda tespit edebildiler ha, brravpoooo...
Hani kurşun sıksan geçmez ya geceden...
Fairy

Mesaj gönderen Fairy »

Kurtlar vadisi konusuna katılmıyorum, onda vurdu kırdı filan yok, anlamadan izlendiğinde vurdu kırdı dizisi gibi gelebilir fakat güncel olayları takip eden insanlar orada anlatılanların yaşandığını görüceklerdir.. Ve kaldırılmasına kesinlikle karşıyım, bir şekilde bize ''Devlet şöyle esasında siz bilmiyosunuz ama sizi aslında sizin tanımadığınız gizli kişiler yönetiyo'' demeye çalışıyo;

Gelinim olur musun tipi programlar ruhsal dengemi bozuyo, evde olduğum zamanlar izliyorum, sonra kendime kızıyorum ama napim? Akşam haberlerinde bile mevcutlar..

Sır perdesi, sırın kapısı, sır duvarı ve yusuf yusuf :-D zaten artık yok heralde bitti sayılır
Ya şey oluyosun onları izlediğinde ''Ak sakallı dede nerden çıkıcak?'' ve her şey böyle kötüleşince hep bir ilah-i güç bekliyosun, ama olmuyo tabii..O dizilerde de hep kötülerin istedikleri olmuyo ya ister istemez, ben kötü müyüm acaba? diyosun.. 8-) Saçmalık ya.. Böyle gerçek olmayan şeyleri görmekten çok sıkıldım, örneğin Yüzüklerin Efendisi.. Matrix gerçeklerden bu kadar uzak şeyler niçin bu kadar popüler? Ve niçin Kurtlar vadisi bu kadar gerçekçi olduğu halde durup durup ''Çocuklara kötü örnek oluyor'' sözü çıkıyor.. Anlamıyorum..
Realistlikten uzaklaştıkça batıl inançlara daha da inanmaya başlıyoruz, inanmaya başladıkça gerçekleri görmekten uzaklaşıyoruz..
Neden pembe bulutlar üzerinde yaşamaya çalışıyoruz ki?
Gerçekleri görmeli!

{Amma doluymuşum ben ya okumayın isterseniz saçmaladım sanırım.. :lol: }