Koyun saymak insanı uyutmaz!

Ana Sayfa'da yayınlanan güncel haberler.
Kullanıcı avatarı
Eternity
Site Admin
Site Admin

Koyun saymak insanı uyutmaz!

Mesaj gönderen Eternity »

Resim"Sağlıklı uyumanın yolları" konulu araştırma, uyumak için koyun saymanın ters etki yaptığını ortaya koydu.

Almanya'daki Max Planck Enstitüsü tarafından yapılan "sağlıklı uyumanın yolları" konulu araştırmaya göre, uykuya dalabilmek için koyun sayma yöntemi insanı uykusuz bırakıyor.

Güzel uykunun şartları
Araştırmanın sonuçlarını yayımlayan Bild gazetesinde, sağlıklı bir uyku için saat 18.00'den sonra hiçbir şey yenilmemesi, yatağa girmeden önce sigara içilmemesi ve sessizliğin sağlanması önerildi.

Bir bardak çay için!
Yatağa girmeden önce bir bardak çay içmenin ya da banyo yapmanın rahatlatıcı etkisi olabileceği belirtilen haberde, yatak odalarında ev hayvanlarının bulunmasının da uykusuzluğa neden olabileceği kaydedildi. Sağlıklı bir uyku için yatak odalarına güzel kokulu mumların konulması da tavsiye edilirken, yatakta heyecanlı polisiye romanların okunmasının da uykusuzluğa yol açabileceği bildirildi.

Kaynak: e-kolay
Kullanıcı avatarı
ComiC
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen ComiC »

evet koyun saymak nasıl insanı uyuturmuş anlamazdım zaten. Bir kere adam uyuyamadığını anlayıp koyun saymaya başlar ki bu sefer kesinlikle uyuyamayaz hem uyuyamadığına şartlandırır kendini hemde koyun sayma işlemi yaparak birşeyle meşgul eder kendini on düşünür uyumak için serbest bırakamaz
enjoy the silence..
Kullanıcı avatarı
ShepneM
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen ShepneM »

evet bende bi kere denemi$tim uyutmuo ;) bu koyun saymanın insanı uyuttuğunu kim ortaya atmı$ ki?
IcEman

Mesaj gönderen IcEman »

evet... uyutmuyor.. bende denemiştim.. ama olmuyor.. sayıları karıştırıyorsun .. bir tanesi çitin üstünden atlarken diğeri çitin altından felan geciyor....olmuyor yani... :)
Kullanıcı avatarı
vişne
Super Friend
Super Friend

Mesaj gönderen vişne »

Uyku neşe gibidir, eğer kendiliğinden gelmezse zorla getirilmesi yorucu olur.
ZOYA

Mesaj gönderen ZOYA »

Valla Koyun degil Fil saysam yine kar etmez benim uyku sorunuma :D
CaGLa2

Mesaj gönderen CaGLa2 »

saglıklı uyumanın yöntemleri sabah 6 30 a kadr chat yapmamaktır.... tavsiye ederim....
Kullanıcı avatarı
dJ4
Co-Admin
Co-Admin

Mesaj gönderen dJ4 »

Olayın özü şu aslında uyuyamadığınızı farkettiğiniz an uyuyamazsınız ;) Size tavsiyem belki koyun saymak değil ama belli sayıya sahip olan birşeyler düşünmeye başlayın fakat hatırlayamadığınız zaman kasmayın hatta hatırlayamamaya başladığınızda uykuya yaklaşmış olursunuz zaten :)
Kullanıcı avatarı
honalulu
Slow Friend
Slow Friend

Mesaj gönderen honalulu »

bellı sayıya sahıp bıseyler dusununce uyku falan gelmıyor valla hatta henuz sayı bıle olamamıs seyler varken aklımdaa bıde ben genelde su hekesın saydıgı koyunları cızgı fılm olarak goruyoorum bı garıplık varmı sızce :))?
HEY ALLAHIM KADERDE BURAYA GELMEKTE VARMISS :))))
Kullanıcı avatarı
ComiC
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen ComiC »

evet ben bu haber üzerine deneme yapmak istedim ve sonuç saat sabah 6 uykum var gibide koyunları saymaya başladım sonrası bilgisayarımda buldum kendimi :)
enjoy the silence..