Japonya'da fasulyeden aşklar

Ana Sayfa'da yayınlanan güncel haberler.
Kullanıcı avatarı
Eternity
Site Admin
Site Admin

Japonya'da fasulyeden aşklar

Mesaj gönderen Eternity »

ResimUtangaç Japonlar, artık ‘Seni seviyorum’ demek için fasülyelerden yararlanıyorlar. Bir cam kap içinde hediye edilen fasulyeler, filizlendiğinde üzerlerinde yazılı bir mesaj okunuyor.

Japonya’nın ikinci en büyük oyuncak firması Takara’nın geliştirdiği fasulyeli hediye kutularının içinde, toprak ve 5 gün içerisinde filizlenip içinde yazılı olan mesajı gösteren küçük bir fasulye tanesi bulunuyor. Fasulye tanesinin bir yüzünde ‘Seni seviyorum’ ya da ‘İyi şanslar’ gibi birkaç kelimelik kısa mesajlar, diğer yüzünde ise gülen yüz simgesi bulunuyor. Mesajlar lazer ışınıyla fasulyelerin yüzüne ekleniyor. ‘Ma-Mail’ olarak bilinen hediyelik ürün, adını Japonlarda fasulye anlamına gelen ‘ma-me’ kelimesinden alıyor. Ma-Mail, 10 Şubat’ta 714 yenden (yaklaşık 9 YTL) piyasaya sürülecek.

Bir başka oyuncak firması, Tomy ise mesajlı fasulyelerin bir başka versiyonunu geliştirdi. Bu versiyonda ise kalsiyumdan yapılmış olan yumurta, suya konulduktan sonra kırılıyor ve içindeki fasulye, taşıdığı Fransızca mesajla birlikte dışarı çıkıyor. Tomy firmasının yumurtası 24 Şubat’ta 798 yenden (yaklaşık 10 YTL) satışa sunulacak.

Kaynak: Hürriyetim
Kullanıcı avatarı
EcCeNtRiC
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen EcCeNtRiC »

aa ne güzell .. de bildğin halde fasülyenin büyümesini sağlamak enteresan.. yani sonucunda eğer ne yazdığını bilmiyorsak valla heyecanla büyütülür o fasülye.. hoş birşey ya.. :)
[i]*Her yeni başlayan macera
Heyecan dolu çilek kokar.. ;) [/i]
Kullanıcı avatarı
ComiC
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen ComiC »

hakketen güzel bi alet beğendim.
enjoy the silence..
Kullanıcı avatarı
EcCeNtRiC
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen EcCeNtRiC »

ben almak istiorum falan :d hoş bişey tabi her eve lazım ;)
[i]*Her yeni başlayan macera
Heyecan dolu çilek kokar.. ;) [/i]
Kullanıcı avatarı
ShepneM
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen ShepneM »

güzelmi$ ya ;p