Aşı tarihe karışacak

Ana Sayfa'da yayınlanan güncel haberler.
Kullanıcı avatarı
Eternity
Site Admin
Site Admin

Aşı tarihe karışacak

Mesaj gönderen Eternity »

ResimKanada'nın Toronto Üniversitesi'nden Geoffrey Ozin ve Kai Landskron isimli kimyacılara göre, çalışmalar başarılı olursa, çocukların karabasanı ve tıbbın 150 yıllık gereci iğne yakında tarihe karışabilir.

Toronto Üniversitesi'nden Geoffrey Ozin ve Kai Landskron isimli kimyacılar, “dendrimer” adı verilen insan yapımı moleküller kullanarak yarattıkları yeni malzemenin, iğnenin yerini alabileceğini belirtiyorlar.

Ürettikleri yeni malzemenin ilaçları depolayabildiğini ve deriye film halinde sürüldüğünde, ilacın hastanın kanına yavaş yavaş karışmasını sağladığını belirten bilim adamları, geliştirdikleri yeni malzemenin piyasaya sunulmadan önce birkaç ıl denemeye tabi tutulacağını kaydettiler.

Kanadalı bilim adamları, şimdilik bu malzemenin üretiminin de çok pahalıya mal olduğunu belirterek, bir kilosunun şu anda onbinlerce dolara mal olduğunu, ancak zamanla bu maliyetin düşeceğini söylediler.

Kaynak: Hürriyetim
Kullanıcı avatarı
vişne
Super Friend
Super Friend

Mesaj gönderen vişne »

Küçükken kızıl olup da günde ikişerden 20 tane iğne olacağımı duyduğum gün hastaneyi nasıl inlettiğim aklıma geldi. kendimi o kadar sıkmışım ki yapılan ilk iğne kaba etimden çıkamadığından doktor kalçama vurmak zorunda kalmıştı. Sonra da annemden bir şaplak yemiştim :roll: Yazık kadın ter içinde kalmıştı beni sakinleştirmek için.
Ben ve benim gibi iğne fobisi olanlar için oldukça hayırlı bir haber olmuş bu :)
Yaşasın bilim :)
Kullanıcı avatarı
Eternity
Site Admin
Site Admin

Mesaj gönderen Eternity »

Aşı olmanın benim içinde özel bir yeri vardır. Hemşirelerin deyimiyle "kevgire dönmüştüm". Böylesi bir dertten kurtulmak iyi olacaktır elbet. :) İnsanın oturmakta ve yatmakta zorlanması kadar kötü bir şey yok valla :lol:
Kullanıcı avatarı
vişne
Super Friend
Super Friend

Mesaj gönderen vişne »

Bir de şuna inanmıyorum; "hemşirenin eli çok hafif. "
Peh!
Hafif ya da ağır ne önemi var sonuçta o iğne benim etime girmeyecek mi?