Parapsikoloji

Yaşanmış düşündürücü ve duygulandığımız yazılar.
Kullanıcı avatarı
BlackSabbath
Slow Friend
Slow Friend
İletişim:

Parapsikoloji

Mesaj gönderen BlackSabbath »

THOMAS EDİSON yaşadığı yüzyılın en önemli bilginidir. Amerika'ya ilk elektrik ışığını getirmesi, ününe iyice ün kattı. 73 yaşındaki mucit, üzerinde çalıştığı son aletin ölülerle konuşmak için çok önemli olduğunu bir radyo kanalında açıklayınca yer yerinden oynadı.

EDİSON'un açıklaması şöyleydi: "Eğer kişiliğimiz ölümden sonra da yaşayabiliyorsa, dünyada kazandığımız bilgiyi, anıyı ve zekayı saklaması mümkün ve mantıklıdır. Bu nedenle ölüm dediğimiz olaydan sonra da kişiliğimiz devam ediyorsa dünyada bıraktıklarımızla ilişkiye geçmek isteyecektir. Bu kişiliğin maddeyi de etkileyeceği düşüncesindeyim; bu mantık doğruysa yeterince duyarlı bir alet yaparsam bu ilişkiyi kaydedebilirim.

TEYBE KONUŞAN ÖLÜLER

THOMAS EDİSON'un ölümünde sonra yaşanan bir tesadüf, büyük bilim adamının son çalıştığı aleti ve sözlerini ispat eder nitelikteydi. Ünlü İsveçli ressam, müzisyen ve flim yapımcısı FRİEDRİCH JÜRGENSON, ıssız bir yerde kuşların sesini teybine almıştı; evine dönüp çalışmalarını dinlemek için teybini çalıştırdığında kuş seslerinin yanında zayıf insan sesleri de geliyordu; bu sesler Norveç ve İsveççe konuşarak aralarında kuşları tartışıyorlardı.

Olayı tesadüf olarak kabul eden JÜRGENSON, bir radyo dalgasının karıştığını düşündü ve tekrar bir deneme yapmaya karar verdi. Bu kez daha değişik sesler duydu; bu sesler ona sesleniyor, kendilerinin ölmüş akraba ve arkadaşları olduklarını söylüyorlardı. Uzun çalışmalar ve deneyimlerden sonra 1968'de (KAİNATTAN SESLER) adlı kitabını yazdı. Bu kitap, bütün dünyada büyük yankılar yarattı; Alman hükümeti FREİBUR Üniversitesi parapsikoloji başkanının bulunduğu bir ekibe harcamalarının hükümet tarafından karşılanacağını söyleyerek profesör ve bilim adamlarının konuyla ilgili araştırmalar yapmasını istedi.

Alınan sonuçlarda bilim adamlarının raporlarında şunlar yazılıydı: Fabrikadan yeni çıkmış kasetle sessiz ortamlarda kayıt yapılıyor; kaset dinlendiğinde tanımlanan kelimelerle konuşan insan sesleri duyuluyor; bu seslerin kökeni çağdaş bilimce açıklanamıyor ve bu seslere "hiçbir yerden gelen sesler" adı veriliyor. Alman profesör HANS BENDER, bu raporun sonuna şunu ekleyerek deneyleri hükümet yetkililerine teslim ediyor: "Bu olay insanlık için nükleer fizikten bile önemlidir."

NASA DA HABERDAR

Olay Nasa'nın da ilgisini çekiyor. CAPE KENNEDY'den iki mühendis, görevlendirilmiş bilim adamlarını ziyarete geliyor; ekibin çalışmalarını, aletlerini ve yapılan deneylerini inceleyen ziyaretçiler, sorular sorduktan ve akıl da verdikten sonra hiçbir açıklama yapmayarak Amerika'ya geri dönüyorlar.

Görevli ekip şöyle düşündü: NASA'dakilerin konuyla ilgili bilgileri vardı, kim bilir onlar o etkin kayıt aletleriyle ne sesler alıyorlardı. Nereden köken alırsa alsınlar, profesör ve bilim adamlarından kurulu bu ekibin kainattan aldıkları sesler parapsikoloji alanında adeta çığır açtı.
Müziksiz bir hayat hatadır!!!
Kullanıcı avatarı
Jedi
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen Jedi »

Parapsikoloji bu değildir.Bu ruhlara inanmaktır bilimsel bir nitelik taşımamaktadır.
[b]I'm the haunter of the embracing dark.
I'm the bringer of fear.
I'm the scorner of peace and tranquility.
I ride the stormcloud and the night!
I seek to be Sith, in all its manifestations. [/b]
Kullanıcı avatarı
ComiC
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen ComiC »

Gözüyle kaşığa dik dik bakıp yamultabilen var mı?
enjoy the silence..
Kullanıcı avatarı
BlackSabbath
Slow Friend
Slow Friend
İletişim:

1930’lu yılların başında ABD'nin Duke Üniversitesi'nde J. B. Rhine ve eşi L. Rhine tarafından yürütülen çalışmalarda, psişik çalışmaları belirtmek için Almanca "parapsychologie" terimini kullanmışlardır. Normal dışı, farklı psikoloji anlamına gelmektedir.

Bu yıllarda telepati, telekinezi ve durugörü çalışmalarının yoğun olduğu duyu dışı algılamalar görülmektedir. Duyu dışı algılamaları, geçmişi, şimdiki zamanı ve geleceği algılama diye önce üçe ayırmışlardır. Duyu dışı algılamalarında kimi insanların daha başarılı olduğu bilinmektedir. Psişik güç denen bu olgu, doğuştan tüm bireylerde varolmakla beraber, aynı seviyede olmamakta ve çalışmalarla ilerletilebilmektedir.

Trans haline geçilerek farklı boyutlara gidilebilmesi, bir haritanın üzerinde yapılan çalışmayla karada su bulma yöntemine kadar birçok farklı konu, parapsikolojiye dahil olabilmektedir. Parapsikoloji konusunda birçok kitap yazılmış ve ayrıca Türkiye de dahil olmak üzere birçok ülkede seminerler düzenlenmiştir.

Somut dünyadan çok farklı bir konu olan parapsikoloji, yapılamayacağı yapmak, imkansızı imkanlı hale getirmek gibi farklı bir konu olduğundan büyük ilgi görmektedir.

İlk önce,Parapsikoloji nedir onu öğrenmeye çalışsan belki bu konu hakkında daha mantıklı birşeyler yazabilirsin.
Hem Psikoloji`de bilimsellik bulamıyorsan daha fazla birşey söylemeye gerek yok...
Kullanıcı avatarı
Jedi
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen Jedi »

3. ciltlik parapsikoloji ansiklopedisini okudum.Benden daha fazla bilgiye sahip olacabileceğini sanmıyorum.Önce gerçekle varsayımları birbirinden ayırmadan gerek.Bir yerden yazı pastelemekle parapsikoloji ne olduğu öğrenilmiyor.
I'm the bringer of fear.
Kullanıcı avatarı
BlackSabbath
Slow Friend
Slow Friend
İletişim:

Yazının başka bir yeder alındığı bariz bir şekilde belli zaten,ben yazdım demiyorum.Ama Parapsikolojinin genel ve kısa tanımı odur.
3 ciltlik kitap okumuşsun ama bir p...k öğrenememişsin.Sen neden kendinle kıyaslıyorsun ki beni çok bilmiş kardeşim.Aaaa tabi ya bi kitap okudun ya herkesden iyi bileceksin.Biraz daha oku belki birşeyler öğrenirsin.Hadi koçum tartışmayı uzatma.
Kullanıcı avatarı
Jedi
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen Jedi »

Herkesi bilmem ama senden iyi bildiğim bir gerçek.Uydurma haberleride parapsikoloji olarak tanıtmanı kınadım sadece.Eğer bir kanıt olmadan bir belge sunuyorlarsa sana inanmakta tereddüt etmen gerek bunu her yere yayman değil.Açıklayıcı olmuştur umarım.
I'm the bringer of fear.
Kullanıcı avatarı
BlackSabbath
Slow Friend
Slow Friend
İletişim:

Güzel Kardeşim,uydurma olduğunu nerden biliyosun.

Tamam,habere uydurma dedik.Haber uydurma ama konu nedir sen bana onu söyle.
Sen bana tamam bu prapsikolojidir ama gerçek olduğuna inanmıyorum desen tamam Eyvallah.Ama sen bu parapsikoloji değil diyorsun.Bende diyorum ki bu haber uydurma olabilir ama konusu Parapsikolojidir bilmem anlatabildim mi....
Kullanıcı avatarı
Jedi
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen Jedi »

Bu haberin parapsikolojiyle uzaktan yakından bir alakası yoktur ve bilimsel bir nitelik taşımadığı içinde uydurmadır.Parapsikolojinin alanı bu değildir.Çeşitli psişik ve telekinetik olaylarları kapsar.Bir kasede bir ses kaydetmenin parapsikoloji ile uzaktan yakından bir alakası olamaz.
I'm the bringer of fear.
Kullanıcı avatarı
BlackSabbath
Slow Friend
Slow Friend
İletişim:

Tabi kasede kaydedilen de öle aptal birşey ya...

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir