Uyku bozuklugunun baslica zarari; çalisma hayatinda ve günlük sosyal yasamda görülmektedir. Sabah kendisini dinlenmis hissetmeden kalkan bir kisinin is veriminin düsük olmasi, dogal bir sonuçtur. Isine konsantre olamaz, dikkati daginiktir, gün içinde uyuklama ihtiyaci duyabilir. Bu kisi trafikte araç kullanmak zorunda ise kendisi ve baskalari için tehlike olusturabilir. Günlük hayatta gergin, sabirsiz olabilir. Karsilikli iliskilerde kirici davranabilir. Uykusuzluk veya az uyuma, her zaman bir hastalik belirtisi sayilmamistir. Günde birkaç saat uyuyan, bunu aliskanlik haline getirmis ve günlük yasamini aksatmadan sürdürebilen kisiler de, az sayida da olsa vardir. Kisi bundan rahatsiz olmadigi için bu bir hastalik belirtisi sayilmamalidir.
Evet gercekten de önemli bir sorun. Evvelince kendimize uygun olan uyku saatlerini ayarlayabilmeliyiz diye düsünüyorum. Misal sekiz saat kafi gelecek ise; aksam ona uygun bir saatte uyumali, güne erken baslamaliyiz.Bu ritmi mutlaka yakalayabilmeliyiz.
alaybozan yazdı:ben!! sabaha kadar film izliyorum, sabah (ölen) olunca yatıyorum.
gece 11-12de uyanıyorum. tekrar film izliyorum... kısır döngü...
ölecem galiba
Hayretle okudum yazdıklarını alaybozan. Hangi ara "yaşıyorsun?"