Kadınlar Dikkat..!

Yaşanmış düşündürücü ve duygulandığımız yazılar.
Kullanıcı avatarı
amyyy
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Kadınlar Dikkat..!

Mesaj gönderen amyyy »

Kadınlar! Bu tehlikeli cümleleri kullanmayın

"Benimle konuşmuyorsun", "Beni dinlemiyorsun" kadınların en sık kullandıkları şikayet cümleleri. Kadınlar için önemli olan sorunlar erkekler için çoğunlukla ya "hiç mühim değil" ya da "pek mühim değil." Bu iki uyuşmazlık bir araya gelince ilişkilerin çıkmaza girmesi kaçınılmaz.

Eşlerden biri, her ne kadar sorunları tartışma ve uzlaşma zemini arama eğiliminde olursa olsun, uzlaşmak pek kolay olmuyor genellikle. Mali sorunlardan, akrabalık ilişkilerine birçok konuda, tartışmadan kaçınmak sorunları halletmiyor, aksine daha içinden çıkılmaz bir hale getirebiliyor. En kötüsü de, kimi konuları "yasak bölge" ilan etmek. Bu yasak bölgelerin sayısı artınca çiftler arasındaki iletişim de giderek zayıflıyor ve sonunda yüzeysel cümleler yumağına dönüşüyor. Sorunun çözümü, bu "yasak bölge"leri birer birer tartışma alanları (savaşma meydanı değil) haline getirmek ve konuşa konuşa, tartışa tartışa "yasak bölge"siz bir ilişki oluşturmak.

Para "yasak bölge" mi?

"Paranın ne önemi var" deriz ama paranın ne denli önemli olduğunu biliriz. Yine de, para konularını konuşmaktan pek hoşlanmayız. Ama, "hayat müşterek olunca" bütçede ortak ve mali konuları tartışmak kaçınılmaz. Diğer konularda olduğu gibi, bu konda canımızı sıkan şeyleri, konuşa konuşa halletmeye çalışmak gerekir.

İşlerini paylaşıyor musunuz?

Yeni evlendiğinizde ya da birlikte yaşamaya başladığınızda sevdiğiniz erkek için her şeyi yapmayı istersiniz. Fakat bir süre size yardımcı olmadığı için ona kızgınlık duymaya başlarsınız. İşi kendi başınıza yapmak için hızlı ve kolayken, paylaşmak, özellikle eşit koşullarda paylaşmak sabır ister ama bu gelecekte sizi bir çok ciddi anlaşmazlıklardan kurtaracaktır.

Ailelerinizi birlikte mi ziyaret ediyorsunuz?

Çocuğumuz için aile önemlidir ve ciddi bir ilişkiye girdiğimizde çoğunlukla eşimizin ailesinin de sahipleniriz. Kişilik çatışmalarından kaçınmak zordur ama annesiyle neden anlaşamadığını tartışırsanız uzlaşmanın yolunu bulabilirsiniz.

Cinsellik konusunda konuşabiliyor musunuz?

Sevişmek için hiçbir zaman bir kördüğüme dönüşmemelidir. Birçok çifte cinsellikten söz etmek zor değil. Eşinizle iletişim kurabilirseniz, sevişmek daha doyurucu olacak, sorunlar daha kolay çözümlenecektir. Cinsel ilişkide yeni bir fikir karşısında neler hissettiğinizi sözcüklere dökmek zor olabilir, hele eşinizin ne yapmasını istediğinizi söylemeye kalkışmak daha da zordur. Birçok kadın, eşlerinin bunu bir eleştiri olarak göreceğinden korkar, oysa istediğinizi söylemek ile de tehdit edici ya da moral bozucu olmak zorunda değildir. Olumlu olun, hoşunuza giden bir şeyi yaptığı zaman ona söyleyin. Geçmişteki şeyleri hatırlatmak, güzel bir ortamın yaratılmasına yardımcı
[size=150][color=blue]† Amma da sevdim bana ait olan yanlızlığımı, hiç birinizi sevmediğim kadar..†[/color][/size]
Kullanıcı avatarı
amyyy
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen amyyy »

Benimle konuş

Kadınların baş taleplerinden biri iletişim kurmak. Konuşmaya çok önem veren kadınlar,yatakta da konuşmaktan yanalar. Özellikle sevişme sonrasında. Erkeklerin sankiaralarında hiçbir şey yaşanmamış, sevişme öncesinde coşkulu olan, istekli görünen,kadını yatağa atmak için diller döken kendileri değilmiş gibi davranmalarından,hemen giyinip televizyonda maçı seyretmelerinden veya yatıp uyumalarından ya dagiyinip evden çıkmalarından rahatsız oluyorlar.

Evli bir kadının görüşleri ise şöyle: "Her zaman beni sevdiğini duymakistiyorum ondan. Özellikle de sevişme sonrasında."

Sürprizler yap

Sevişme mekanı denince, akla hemen yatak odası ve yatak gelir. Sevişme vakti içinde eğer çiftler evliyse ve balayı dönemi geçmişse iki alternatif var; ya yatağagirerken, ya yataktan kalkarken. Özellikle erkekler sabah gözlerini açtıklarındasevişmeyi pek severler. Genellikle bu saatlerde ereksiyon oldukları için, sevişmekisteğinde bulunurlar.

Ama görüşlerini aldığımız kadınların çoğu (eminim siz de onların içindesiniz),uyku mahmurluğu içinde sevişmenin hiçbir cazibesi olmadığını ve o anda sevişmekistemediklerini söylediler. Kadınlar bu işin görev gibi yapılmasından yanadeğiller. Bu yüzden de ilişkinin başında olduğu gibi sevişmek için özel anlaryaratılmasını bekliyorlar. Kadınların partnerlerine mesajı; "Sevişmeyiheyecanlı hale getirecek çözümler bul!"

Beni yanlış anlama

Aslında bu konuda hazıra konmak niyetinde değiller. Yani sürprizler yapma konusundakadınların da talepleri var.

Daha doğrusu kadınlar sevişmek istediklerini belli etmek istiyorlar. Evde otururken,televizyon seyrederken, sinemada film izlerken, sokakta sarılmış yürürken sevişmearzusu ile dolduklarında, kocalarının yanına gidip, onu tahrik etmeyi istiyorlar.Ancak bunu belli etmekten çekiniyorlar ve çekindikleri için de harekete geçmiyorlar.

Tatmin olmadığımı bil

İletişim kopukluğu kadınların en çok şikayet ettikleri konuların başındageliyor. Kadınlar, sevişmek istediklerini söyleyemedikleri gibi, tatmin olamadıklarınıda söyleyemiyorlar. Kocalarının kalbini kırmaktan çekindikleri için orgazm olmuşgibi yapıyorlar. Aslında istedikleri, erkeklerin bunu anlaması, orgazm olupolmadıklarını hissetmesi. Kadınlar tatmin

olmak istiyor. Ve olmadıkları zaman da bunu dile getirmek... Orgazm için belli uyarılaraihtiyaç duyduklarını erkeklerin bilmesini istiyorlar. "Sevişirken eşimin cinselorganıma dokunmasını istiyorum. Direkt olarak söylemeye utanıyorum. Birkaç kez bellietmeye çalıştım, elini aşağılara götürmeye çalıştım ama hiç oralıolmadı" diyor bir kadın.

Hemen boşalma

Genellikle erkekler hemen cinsel ilişkiye geçmek ve bir an önce boşalmaktan başkabir şey düşünmüyorlar. Vajinaya girmekle kadını zevkten çıldırttıklarınısanan erkekler, bunun dışındaki sevişme eylemlerini zahmetli bir iş gibi görüyorlar.Oysa orgazmın yaşanmadığı cinsel ilişkide kadınlar bir süre sonra aşıkoldukları partnerlerinden bile soğuyorlar.
[size=150][color=blue]† Amma da sevdim bana ait olan yanlızlığımı, hiç birinizi sevmediğim kadar..†[/color][/size]
Kullanıcı avatarı
pıssa
Lover of TurkiyeForum
Lover of TurkiyeForum

Mesaj gönderen pıssa »

işmize yarayacak bu ilgler beyler aklnızıın bir köşesinde bulunsun :D ama işe yaramzsa napcaz
Yerine sevemedim ki...
Kullanıcı avatarı
sTePHaN_pAtRicK
Fast Friend
Fast Friend

Mesaj gönderen sTePHaN_pAtRicK »

:evil:
[color=black][b][size=117] †öLüM bUySa,TaNRıM BuYSa YaŞaMaK,SiL aLnıMDaN YaZDıĞıN bU YaZGıYı,yA BiR yErE ÇıKSıN ArTıK bU SoKaK,yA Da öLDüR İçiMDeKi TaNRıYı..! †[/size][/b][/color]
Kullanıcı avatarı
amyyy
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen amyyy »

kızılcak bi şey olduğunu düşünmüyorum stephan patrick ;)
Kullanıcı avatarı
ComiC
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen ComiC »

Daha ilerde yine uğrarım buraya :) şimdilik işime yarayacak pek birşey yok..
enjoy the silence..
Kullanıcı avatarı
amyyy
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen amyyy »

;) her zaman bekleris
Kullanıcı avatarı
amyyy
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen amyyy »

sorun değil tatlım ;) özür ben yanlış yere yazmışım :)