Google PC'leri de 'ele geçirecek'

Ana Sayfa'da yayınlanan güncel haberler.
Kullanıcı avatarı
taNGo
WebMaster
WebMaster
İletişim:

Google PC'leri de 'ele geçirecek'

Mesaj gönderen taNGo »

Resimİki üniversite öğrencisinin kurduğu mütevazı bir arama sitesinden dev bir 'imparatorluğa' dönüşen Google, gözünü kullanıcıların bilgisayarlarına çevirdi. İnternet arama motoru pazarının açık ara lideri, kullanıcıların Web'in yanı sıra sabit disklerinde de arama yapmasını sağlayan masaüstü programının deneme sürümünü çıkardı. İnternet devi, bu yazılımla gücüne güç katmayı hedefliyor.

Google'in sitesinden ücretsiz olarak indirilebilen yazılım, kullanıcıların Outlook ve Outlook Express'teki e-postalarından, Word, Excel ve PowerPoint dosyalarına kadar bilgisayarlarında aradıklarını bulma imkanı sunuyor. Google Desktop Search, ayrıca Internet Explorer ile açılan sayfalar ve AOL Instant Messenger'daki mesajlarda da arama yapabiliyor.

Goog'ın İnternet arama motorunun teknolojisini kullanan Google Desktop'un sabit diskin içindekileri listelemesi biraz zaman alıyor, ancak liste çıkarıldıktan sonra aranan dosyaların bulması çok daha kısa sürüyor.

PC'LERDE CASUSLUK YAPMAYACAĞIZ

Gmail'de mesajların içeriğine göre reklam uygulamasıya mahremiyet savunucularının tepkisini çeken Google, Desktop Search ile kullanıcıların bilgöisayarlarına sızmak gibi bir niyetleri olmadığını açıklayak, potansiyel eleştirilere peşinen yanıt verdi. Google yetkilileri, "Bu hizmet tamamen kişiye özel olacak. Sabit diski taradığımızda içinde ne olduğuna bakmayacağız" dedi.

DEVLERİN YENİ HEDEFİ MASAÜSTÜ

Arama pazarı İnternet'in en rekabetçi alanlarından biri. Önde gelen firmalar son zamanlarda gözünü masaüstüne dikmiş durumda. Enfish, dtSearch, X1, Copernic ve Blinkx gibi firmalar Google'ın yeni duyurduğu masaüstü arama yazılımını zaten sunuyor. Ancak Google gelecekte kızışması beklenen bu alana el atan ilk büyük firma oldu. Yazılım devi Microsoft ve Apple'ın da bu konuda benzer planları var.

Kaynak: Hürriyetim
En son taNGo tarafından 19-10-2004 21:11 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Dreams
Kullanıcı avatarı
amyyy
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen amyyy »

çok iyi yaaa
[size=150][color=blue]† Amma da sevdim bana ait olan yanlızlığımı, hiç birinizi sevmediğim kadar..†[/color][/size]
Kullanıcı avatarı
ComiC
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen ComiC »

Adamlar arama ve bulma sözcüklerini tekelleştiriyorlar. Ondan sonra işletim sistemi bile çıkarmaya kalkabilir. Korkulur bu google'dan :)

Ayrıca Google Desktop'u indirebileceğiniz adres : www.desktop.google.com
enjoy the silence..
Kullanıcı avatarı
Schiz0
Fast Friend
Fast Friend
İletişim:

Mesaj gönderen Schiz0 »

Google yakında işletim sistemi çıkarırsa.. linux'u sallar ama windows'u bilemem :)
[b]âLmâ bênî kâr$ınâ [color=#ff0000]KAN[/color] kârı$ır [color=#00bfff]gözyâ$ınâ..![/color][/b]
Kullanıcı avatarı
dJ4
Co-Admin
Co-Admin

Mesaj gönderen dJ4 »

Ben google'dan messenger bekliyorum :) Bu arada google desktop bende net limitter yüzünden sorun çıkardım kaldırdım hala sorun çıkarıyo anlamadım sanırım sancılı bir program olacak şuan ben bu arama işini "avafind" a yaptırıyorum şimdilik işimi görüyo ;)
Kullanıcı avatarı
iSkocYaLI
Fast Friend
Fast Friend
İletişim:

Mesaj gönderen iSkocYaLI »

bence harika bişey tabi biz hackerlar için :) ayrıca programı kullanarak eksik noktaları varsa eksik noktalarını tamamlayarak daha iyi bir arama motoru fikri önerebiliriz yada daha tehlikeli bi arama motoruna çevirebiliriz :)))
[b][i][glow=black][color=red]¤°²¤ºî§]{ø¢¥âL²°¤[/glow][/color][/i][/b]
Kullanıcı avatarı
Sebastian
New Friend
New Friend
İletişim:

Mesaj gönderen Sebastian »

Aa a hacker! Ay ne hoş valla ilk kez canlı kanlı hacker görüyorum!

Keşke google lamer süzgeçi yapsada internet biraz olsun kolpacılardan kurtulsa :x