***'lerinizi genelde kaç kbps ile sıkıştırıyorsunuz ?

UYARI: Hiç bir sanatçıya veya kişiye ait MP.3 ve benzeri müzik dosyaları ya da linkleri yayınlamak ve paylaşmak yasaktır.
Sevdiğiniz şarkılar, yeni çıkan albüm tanıtımları, sevdiğiniz yerli ve yabancı sanatçılar hakkında yorumlar.
Kullanıcı avatarı
dJ4
Co-Admin
Co-Admin

***'lerinizi genelde kaç kbps ile sıkıştırıyorsunuz ?

Mesaj gönderen dJ4 »

Evet siz ***'lerinizi kaç kbps ile sıkıştırıyorsunuz yada eğer *** yapma ile değil de daha çok dinleme ile ilgileniyorsanız *** leriniz genelde kaç kbps ? Bana soracak olursanız benim *** ler genelde 128 kbps aşağısını pek indirmemeye ve yapmamaya bakıyorum fakat ben *** yaptığım zaman inandığım kalite standartı en az 160 kbps - stereo 44100 hz - high quality. Aslında imkan olsa yani boş yer daha fazla olsa 320 kbps - stereo 48000 hz - high quality işin ideali :P Ama en azından yarısı olan 160 kbps den düşmemeye çalışıyorum.

Aynı zamanda kullanılan *** encoder da önemli ben en popüler ve sürekli güncellenen bir encoder olan "lame" i tercih ediyorum. Şuan kulladığım iki versiyonu var ; 1. Lame *** encoder (version 1,32 engine 3.93 MMX) <=== bu versiyon şuan stabil olduğundan dolayı tercihimdir. 2. Lame *** encoder (version 1,32 engine 3.94 alpha 14 MMX) <=== bu version daha kendini ispatlayamamasına rağmen şuan piyasadaki en yeni encoder dır ;)

Son olarak bu *** encoder ı kullanan ortam önemli benim tercihim "CDex" programı size de tavsiye edirim indirmek için www.cdex.n3.net :arrow:
huzunbaz

Mesaj gönderen huzunbaz »

valla benimkilerin neredeyse hepsi 128..
Kullanıcı avatarı
taNGo
WebMaster
WebMaster
İletişim:

Mesaj gönderen taNGo »

Ben elimde olduğu zaman 192 kpbs yapıyorum.Daha doğrusu sevdiğim şarkıcıların audio cd lerini dönüştürürken öyle yapıyorum.Daha canlı çıkıyor sesi.Mesela ibonun tek tek albümünü çevirdim.Bi açıyorum winampı "Tek Tek" diye bağırıyo.Arkadan tüm mahalle "Ağardı bak saçlarım" diyor :D
Dreams
Kullanıcı avatarı
dJ4
Co-Admin
Co-Admin

Mesaj gönderen dJ4 »

ESQARE abi tabi sende şimdi bol yerde var ben olsam daha 192 den aşağı *** yapmazdım ;)
Kullanıcı avatarı
fatih turan
Fast Friend
Fast Friend

Mesaj gönderen fatih turan »

ben de encok 192 ve 320 kpbs ler var 128 ise azım sanmayacak var 320 kpbs ustunde var ama cık az
Kullanıcı avatarı
dJ4
Co-Admin
Co-Admin

Mesaj gönderen dJ4 »

*** standart olarak 320 kbps den fazla bitrate leri desteklemiyo elinde 320 den kbps den büyük *** olması enteresan ! Bana göre senin başına gelmiş olay şu olabilir mesela elindeki şarkı ogg formatındadır fakat uzantısı *** olarak değiştirilmiştir. Buna rağmen winamp ogg formatınıda defult olarak desteklediği için iconu da dahil olmak üzere o şarkıların *** ten faklı hiç bir değişik görüntüsü olmaz sende onları *** zannedersin ;)

Şarkının *** oldup olmadığını anlamanın yolu ise parçanın infosuna bakmak eğer id3 tag bilgilerin diğer *** ler gibiyse o dosya gerçekten *** dür o zaman demekki 320 kbps den fazla olmasının nedeni standart dışı bir encoderla kodlanmasından kaynaklanmış olabilir :arrow:
Kullanıcı avatarı
fatih turan
Fast Friend
Fast Friend

Mesaj gönderen fatih turan »

bes tane 540 kpbs var
Kullanıcı avatarı
dJ4
Co-Admin
Co-Admin

Mesaj gönderen dJ4 »

Peki bitrate değişiyo mu yoksa sabit mi ? Şimdi bende 1400 kbps yani wav dosyasına eşdeğer sıkıştırılmış dosyalar var ama dediğim gibi dosya *** dosyası değil sıkıştırma oranı 1.2:1 ve shn (shorten loseless audio format) şeklinde sen bu konuyu bir araştır. Artı bende 540 kbps olarak mp4 dosyaları var HE-AAC formatı yani kısaca uzantısı mp4 olan format 540 kbps de sıkıştırabiliyo :arrow:
Kullanıcı avatarı
polat_alemdar
Slow Friend
Slow Friend

Mesaj gönderen polat_alemdar »

VALLAH benim yüzde 96 si 128 lik, hepside süppper
Elif: sen delimisin???

Polat: sen akillimisin???
Kullanıcı avatarı
CreepingDeath
New Friend
New Friend
İletişim:

Mesaj gönderen CreepingDeath »

192 yaparım genelde. 128 lik olanlarda var tabi internet indirdiklerimin büyük bir kısmı