Ev nasıl nemlendirilir?

Ana Sayfa'da yayınlanan güncel haberler.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
taNGo
WebMaster
WebMaster
Mesajlar: 3959
Kayıt: 23-06-2003 20:54
Konum: Geriden
İletişim:

Ev nasıl nemlendirilir?

Mesaj gönderen taNGo »

Kış aylarının yaklaştığı şu dönemde kalorifer ya da diğer ısıtıcılar ev ve oda ortamını kurutuyor. Çok kuru bir hava ise insan sağlığını olumsuz yönde etkiliyor. Özellikle solunumla ilgili problemleri olanlar, astım hastaları ve bebekli aileler evlerini ve odalarını nemli tutmaları gerekiyor.

Peki, oda nasıl nemli tutulur? ya da odadaki nem nasıl arttılır?

Resim
Oda nemlendirme cihazı
Piyasadaki sıcak ya da soğuk buhar makineleri sayesinde odanızı nemli tutabilirsiniz. Bu cihazların uzaktan kumandalısından tutun da oda nem ölçer fonksiyonu, kademeli nemlendirme gibi bir çok tür ve çeşidi bulunuyor.

Resim
Kalorifere suluğu
Kalorifer peteğine asılan su kabı ya da üzerine koyacağınız veya asacağınız bir su kabı, ya da ıslak bir havlu veya bez odayı nemlendirmek için işinizi görecektir.

Resim
Sıcak su dolu demlik altı
Bir çaydanlığın demlik altına ya da benzeri bir kaba sıcak su doldurarak ortam havasını nemlendirebilirsiniz. Bu sıcak su kaplarının üzerine de ıslak havlu ya da bez koyabilirsiniz.

Resim
Islak çamaşırlar
Çamaşırlarınızı odanızda kurutmanız ise bir başka oda nemlendirme yolu. Ancak bu yöntem her ne kadar evinizi nemlendirse de, çamaşırı yıkadığınız deterjan v.b. kimyasal kokuları ev içerisine yayacağından pek önerilmiyor.



Resim
Evin nemi nasıl ölçülür?
En basitinden piyasada çok kolay ve uygun fiyatlara bulabileceğiniz bir higrometre (nem ölçer) işinizi görecektir. Higrometreler manuel ve dijital olarak tek özellikte satıldığı gibi; saat, sıcaklık ölçer, radyo v.b. özellikleri bulunan cihazlar da piyasada mevcut.
Dreams
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir