
Öncelikle iyi bir gullac yapabilmek mutlaka taze, gunluk ve kaliteli sut kullanilmasi gerekiyor.
*Güllac yufkasinin usta ellerle açılmasi cok onemli .Cünkü iyi bir güllaç için yufkalar kesinlikle ince kenarli olmali.Kalin kenarli gullac yufkasi agiza hic hos gelmez.
*Yufkalarin serilecegi tepsi kuru ve cok temiz olmali.
Gerekli Malzemeler :
Çok ince acilmis gullac yufkasi
3 kilo sut
750 gr toz seker
250 gr rendelenmis ceviz ici
250 gr hindistan cevizi
500 gr pudra sekeri
100 gr cekilmis antep fistik ici
Süsleme icin kiraz ve arzuya göre gül suyu.
Yapilişi:
Süt iyice kaynatilir ve seker koyularak iyice karistirilir. Sut el yakar yakmaz hale gelince gullac yufkalari genisliginde bir tepside serme islemine baslanir. Yufkalar tepsiye tek teke serilerek aralari bol sutle beslenir. 3-4 yaprak yufka attiktan sonra hindistan cevizi, pudra sekeri, hindistan cevizi, cekilmis fistik ici, file findikla uzerine bolca serpilir. Uzerine tekrar bol sut yedirilen 3-4 yufka serilir.Susleme yapilarak servise hazirlanir.