Su depoları MİKROP!!! Saçıyor…

Bu forum aracılığı ile almak veya satmak istediğiniz her türlü ilanı verebilirsiniz. Ayrıca iş verenler ya da iş arayanlar bu forumu kullanarak ilan verebilirler.
Not: Bu forumda yazılan ilanlar sadece tarafları ilgilendirir.Türkiye Forum yönetimi bu ilanlardan sorumlu değildir/tutulamaz.
Cevapla
murattun
New Friend
New Friend
Mesajlar: 1
Kayıt: 21-02-2009 01:59

Su depoları MİKROP!!! Saçıyor…

Mesaj gönderen murattun »

Dezenfekte edilmeyen su depoları mikrop saçıyor..
Suyun güvenli olmayan, sağlıksız ortamlarda depolandığı; depolarda pas, kum, balçık, sülükler ve patojen bakterilerin yanında; inşaat atıkları, elbiseler, ayakkabılar, kedi ve fare ölüleri bulunduğu tespit edilmektedir.Bulaşıcı hastalıklar için su en elverişli geçiş vasıtasıdır. Su depolarında uzun bir süre bekletilen şebeke suyunda bulunan klor aktivitesini yitirmekte, mikroorganizmalar için elverişli ortam oluşmaktadır. Su depolarının uzun süre temizlik ve dezenfektesinin yapılmaması sonucunda meydana gelen çamurlaşma, dökülme, paslanma, suda; renk, koku ve bakteri oluşumu gibi sorunlara neden olmaktadır. Bu durum suyun içilebilirlik ve kullanılabilirlik özelliğini yok etmektedir.Ayrıca çalışmalarımızda tespit ettiğimiz önemli kirletici unsurlardan biride depo içerisindeki kanalizasyon bağlantı borularında oluşan sızıntılardır. Bu sızıntılarla suya bulaşan canlı organizmalar insan sağlığını tehdit etmektedir.Depolardaki suları içmesek bile, sebze ve meyvelerin yıkanması, banyo ve tuvalette kullanımı, dişlerimizin fırçalanması, bulaşık ve çamaşır yıkanması ile de sudaki mikroplar vücudumuza girmektedir.(Tifo, Tifüs, Dizanteri, Kolera ve Hepatit, Lejyoner gibi hastalıklar oluşmaktadır.) Ayrıca kirli su depolarında görülen pas ve kum tanecikleri, hidrofor, arıtma cihazı, çamaşır ve bulaşık makinalarımızı tahrip ederek bozmaktadır. Periyodik temizlikleri yapılmayan depolarda; kedi ve fare ölüleri ile solucan, böcek, çamur, pas ve mantar tabakaları oluşur. Bunu önlemenin tek yolu; sadece bu tür pislikleri temizlemek için özel üretilmiş olan temizlik maddesi kullanarak su depolarını yılda en az bir defa periyodik olarak hijyenik temizlik yaptırmak ve dezenfekte ettirmektir.. SAĞLIK BAKANLIĞI VE SAĞLIK İŞLERİ SU DEPOLARINI PERİYODİK OLARAK 6 AYDA BİR DEZENFEKTE EDİLMESİNİ ÖNERMEKTEDİR..

Arkadaşlar özellikle istanbul bölgesinde yoğun olan su depolarının temizliği ve dezenfektesini en az yılda bir kez yaptırmamız şart bu konuda yardım almak isteyenlere bu hizmeti veriyoruz
depodezenfekte@gmail.com depotemizleme@gmail.com bu adreslerden ulaşırsanız size yardımcı olmak bizi mutlu eder

Ayrıca forum üyelerine %30'a varan indirimler
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir