Eğrelti Otu ile Bambu

Paylaşmak istediğiniz aklınıza gelen konular, olaylar..
Glfm

Eğrelti Otu ile Bambu

Mesaj gönderen Glfm »

EĞRELTİ OTU İLE BAMBUNUN ÖYKÜSÜ
Günün birinde herşeyden vazgeçmeye karar verdim, işimden, ilişkilerimden, inançlarımdan, hatta canımdan bile vazgeçmek üzereydim. Son bir kez Tanrı'yla bağlantı kurabilmek ümidiyle evimin yakınındaki ormana gittim.

"Tanrım, herşeyden vazgeçmemem için bana bir tek sebep gösterebilir misin ?" diye sordum ona.

Yanıtı şaşırtıcıydı. "Çevrene bak" dedi. " Şu karşıdaki eğreltiotunu ve bambuyu görüyor musun? "

"Evet" dedim.

"Her ikisini de toprağa ektiğimde onlara çok iyi baktım. Işık verdim, su verdim.. Eğreltiotu topraktan çabucak yükseldi. Parlak yeşilliği ile yeri kapladı. Bambu tohumundan ise hiçbirşey çıkmadı.Ama ben yine de ümidimi kaybetmedim.

İkinci yıl eğreltiotu daha da serpildi, güzelleşti.Bambuda yine hiç bir gelişme yoktu. Ama pes etmeyecektim. Üçüncü yıl, dördüncü yıl hep aynıydı. Eğreltiotu büyüyüp geliştikçe bambuda hayat emaresi yoktu.

Nihayet beşinci yılda bambuyu ektiğim yerde küçücük bir sürgün belirdi. Gerçi eğreltiotuyla karşılaştırıldığında bu oldukça küçüktü ama 6 ay sonra bambunun boyu 7 metreyi bulmuştu.Geçen beş yılda köklerini geliştirmiş, yaşamak için ihtiyacı olan güce ulaşmıştı.

Şunu iyi bilmelisin ki ben yarattıklarımın hiç birine kaldıramayacakları kadar ağır bir yük yüklemem." dedi. Sonra devam etti:

"Biliyormusun ki çocuğum, tüm bu mücadeleler sırasında sen köklerini geliştirdin, bambudan ümidimi yitirmediğim gibi senden de asla vazgeçmeyeceğim. Kendini sakın başkalarıyla karşılaştırma. Bambu ile eğreltiotunun yaratılma
gayeleri farklıydı ama her ikisi de ormanı güzelleştiriyor. Şundan emin ol ki senin zamanın da gelecek, sen de yükseleceksin."

"Ne kadar yükselmeliyim? diye sordum.

"Bambu ne kadar yükselecek?" diye soruyla cevap verdi.

"Onun kadar mı yükseleceğim? diye sordum.

"Yükselebildiğin kadar yükselmelisin!"

Ben anlayacağımı anlamıştım. Ormandan eve dönerek yaşadıklarımı kaleme aldım. Dilerim size de faydası olur. Görüyorsunuz ki Tanrı sizden de asla vazgeçmeyecektir.

Karşılaştığınız güçlükler sizi asla yıldırmasın.Güzel günler size mutluluk verir, kötü günler ise deneyim ve güç. Her ikisi de yaşam için gereklidir. Onun için her şartta yola devam...

Alıntıdır.
Kullanıcı avatarı
eniyikameraman
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen eniyikameraman »

gercekten zevkle okudugum yazılardan biriydi Glfm teşekurler paylaşımın için cok begendim
[img]http://img148.imageshack.us/img148/3443/28rl1.jpg[/img]