Handsfree özellikli navigasyon cihazı

Piyasada bulunan yada yeni çıkan teknolojik aletler, bunların incelemesi ve tartışmalar.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
DiLeMmA
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 3422
Kayıt: 02-02-2005 00:28

Handsfree özellikli navigasyon cihazı

Mesaj gönderen DiLeMmA »

ResimNokia'nın yeni navigasyon cihazı Nokia 500 Auto Navigation, uyumlu bir cep telefonuyla birlikte Bluetooth üzerinden handsfree telefon görüşmesi yapma imkanı da sunuyor.

Finlandiyalı mobil iletişim cihazları üreticisi Nokia, otomobil kullananların her an dünyayla bağlantıda kalmasını sağlayan yeni bir cihaz üretti. Nokia’nın ilk “handsfree” kişisel navigasyon ve iletişim cihazı olan Nokia 500 Auto Navigation, bir yandan varılacak noktalara güvenle ve kolayca ulaşılmasını sağlarken, diğer yandan da elleri direksiyondan ayırmadan telefon görüşmeleri yapmaya olanak tanıyor.

Nokia 500 Auto Navigation, entegre GPS ve gelişmiş araç içi navigasyon özelliklerine sahip. Ayrıca bu cihaz, Bluetooth üzerinden uyumlu bir cep telefonuyla birlikte telefon görüşmeleri yapılmasını da sağlıyor. 4,3 inç boyutundaki geniş ve renkli ekranda telefon rehberi rahatça görülebiliyor; kolayca arama yapılıyor ya da gelen aramalar yanıtlanıyor. Dijital Sinyal İşlemci (Digital Signal Processing - DSP) içeren handsfreehoparlör sistemi de kusuruz ses kalitesi sunuyor.

Nokia yetkilileri bu yeni cihaz hakkında şunları ifade ediyor: “Nokia 500 Auto Navigation, geliştirilmiş ürün portföyümüzün yeni bir üyesi. Tüm çözümlerimizi mobil cihazlarla entegre bir biçimde sunuyoruz. Bu yeni cihazımızda da, kullanıcıların telefon rehberi, müzik ve gelişmiş navigasyon özellikleriyle birlikte kaliteli handsfree iletişimden yararlanmasını sağlıyoruz.”

Son derece hassas GPS’i ve NokiaMaps navigasyon yazılımı bulunan Nokia 500 Auto Navigation, sözlü ve görsel bilgileri sokak sokak veriyor. Önceden yüklenmiş bölgesel haritalarla ve ayrıntılı seyahat bilgileriyle sunulan bu cihazda oteller, benzin istasyonları, turistik alanlar gibi ilgi noktaları da yer alıyor.

Nokia 500 Auto Navigation’ın iletişim ve navigasyon özellikleri, ilgi noktalarının iletişim bilgilerini de anında sürücüye ulaştırıyor. Böylece gidilmek istenen mekanlar önceden aranabiliyor ya da telefon rehberinde mevcut olan adreslere nasıl ulaşılacağı öğrenilebiliyor.

Nokia 500 Auto Navigation’ın Trafik Mesaj Kanalı Hizmeti (Traffic Message Channel Service) sayesinde, trafiğin yoğun olduğu yollardan kaçınıp hedefe daha hızlı varmak mümkün oluyor. Cihazdaki gelişmiş Nokia arayüzünde bulunan “ekran bölümleme” özelliği, ana sayfanın yanında bir ek bilgi bölmesi açarak navigasyonu kolaylaştırıyor. Ek bilgi bölmesi, bir sonraki dönüş, tahmini varış süresi, kalan mesafe gibi temel bilgileri gösteriyor.

[ resmi görüntülemek için tıklayın ]

Nokia 500 Auto Navigation, daha uzun yolculukların keyfli geçmesi için çeşitli eğlence seçenekleri de sunuyor. Entegre müzikçalar, fotoğraf ve video izleme gibi özellikler, yolculuğu tam bir keyfe dönüştürüyor. Nokia 500 Auto Navigation, dahili FM vericisi sayesinde araç radyosu üzerinden de müzik yayını yapabiliyor.

teknolatte.com
Başkaları gitmiş olur, gidince;
Bir sen yakınsın, uzakta kalınca..
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir