750 gr dana-kuzu kanşımı iri çekilmiş kıyma
iki çorba kaşığı tereyağ
kırmızı pul biber
1 demet maydanoz
100 gr ceviz içi
3 baş soğan
ayçiçekyağ
karabiber
tuz
HAZIRLANIŞI
Soğanları tereyağında pembeleşinceye dek kavun, üzerine iri çekilmiş kıymayı ilave edip, tekrar beraberce kavurun. İçine karabiber, kırmızı biber, tuz ve ince doğranmış maydanoz katın ve ateşten alın. Elde kırdığınız cevizi ilave edin. Bulgur, dövülmüş kişniş ve tuzu karıştırın, su katıp hamur haline getirin. 250 gr kıyma katıp, iyice yoğurun. Iri ceviz büyüklüğünde top hamuru avuç içinizde açın ve içine hazırladığınız içten koyup, kapatın. Elinizle üzerine biraz bastırıp yassıltın. Kızgın ayçiçek yağında alt üst ederek kızartıp, servis yapın.
Hayatımda ilk kez Siirt'de yemiştim ve ne yalan söyleyeyim ilk yediğimde çok hoşlanmamıştım.. ama daha sonra sevdim.. şimdi bulduğumda iştahla yiyorum.
canım çekti... (neyse ki annem yapmasını biliyor )
Güzel bahçeli bir ilkokulun penceresinden
dünyaya,
hayretihasret ve biraz da
bayat bayram şekeri kederiyle bakan,
aklı canbaz,yanağı al,
sesi çilek aroması
bir çocuk oturuyor
gözlerinde...