Madem “belki işinizi yarar” diyerek bir başlık açtık ve yine madem “Bana ne mutfaktan, temizlikten. Ben hayatımdan (tüm pasaklılığımla) memnunum” diyen beyler bize işimize yarar bişeyler anlat demiş, ben de düşündüm, gerindim, hımmladım (ama kesinlikle kaşınmadım

) belki işe yarar diyerekten aklıma takılan ve çözümünü birlikte bulabileceğimiz bilgileri paylaşayım dedim.
Efendim , benim sıklıkla yaşadığım , sizin de bir gün bir yerlerde yaşadığınız “nerde bu çorabın teki” sendromuna çözüm olabilecek bir düşüncemle söze başlayayım. Bazen,çorap üreticilerinin satışı arttırmak, piyasayı şenlendirmek için gizli chip li çoraplar ürettiğini düşünüyorum. Zihnimin derinliklerinde yatan bana göre çok da mantıklı olan düşüncem şu ki, chip in içindeki program çorap satın alındığı ilk gün aktif hale geçerek en kısa zamanda kaybolmaya ayarlanmıştır.Aman allahım, bu öyle bir kayboluş ki, o teki ararken baktığınız her delikte aylar hatta yıllar önce kaybettiğiniz bilimum şeyleri bulmanıza rağmen asıl aradığınızı asla bulamazsınız ve bir gün farklı renkte çoraplar moda olur ümidiyle çekmecelerimizde o talihsiz tekleri bekletiriz.(Bakınız, çorap çekmecesi, tek çorap sayısı)
Şimdiiiii, bu noktada benim programlamacı forum dostlarımdan isteğim bu programı kullanılmaz hale getirecek ve buna ek olarak kaybolan çorabın olduğu yerden paşa paşa ortaya çıkmasına yardımcı olacak “ortaya çık kalleş çorap chip”inin programlanması yönünde.Ah,mümkünse bir de hareket edip kendiliğinden çıksın.(çok şey mi istiyorum acaba!!!) yoksa “bip” sesli uyarıyla evin her köşesinden gelecek ses ( olası düzinelerce tek çorap kaybı düşünülürse

), komşuların kulak sağlığına hasar verebilir, değil mi?
Aklıma gelmişken bu uygulamanın bir küçük sorunu olabilir ki o da çoraplar oldukları yerden sürünen tırtıl misali varsayalım yatağın altından çıkarken oluşacak manzara çocukların ( beyler için, bayan arkadaşlarının) korkmasına neden olabilir. Bu durumda çorap bulundu sonrası sakinleştirme metodunu da size bırakıyorum (hımmm, bu iş beylerin hoşuna gidecektir sanırım)
Diğer faydalı olabileceğini düşündüğüm uygulama ise açık dolap kapaklarına (tam da köşesine) müthiş bir çalım ve zavallılıkla kafa atma riskinden korunma üzerine.
Bu da ne derseniz, bendeniz yıkanmış bulaşıkları makineden çıkarıp dolaplara yerleştirirken o harika köşeleri ıskalamama üzerine kendimi bir numara görmekteyim. Hal böyleyken çok sevdiğim kafa tasımı koruma adına dolap kapaklarına sensorlar konulup insan sıcaklığına duyarlı olarak kendiliğinden kapanmasının kendi adıma harika bir icat olacağını düşünmekteyim. Ne dersiniz?
Fikir benden….uygulama sizden….kolay gelsin efem