Gürcistan: 1 - Türkiye: 0

Futbol hakkında tüm konular.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
barbar
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 2770
Kayıt: 05-11-2006 21:23
Konum: Ordan Burdan

Gürcistan: 1 - Türkiye: 0

Mesaj gönderen barbar »

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Eleme Grubu'nda Yunanistan ve Norveç ile oynayacağı maçlar öncesi son sınavına çıkan (A) Milli Takım, Gürcistan'a ilk kez yenildi.


Türkiye, sürpriz bir kadroyla çıktığı Gürcistan maçından 1-0 mağlup ayrıldı.

Gürcistan'la 4. kez karşılaşan ay-yıldızlı ekibimiz, bu sonuçla rakibi karşısında ilk yenilgisini aldı. Daha önce oynanan 3 maçta milliler, 2 kez galip gelirken, 1 karşılaşmada beraberlikle sonuçlanmıştı.

3 yılı aşkın bir süre sonra yeniden milli takımda oynayan Tugay, 79 dakikada sahada kaldı. Fatih Terim, Milli Takımın başında 55. kez sahaya çıkarak, Coşkun Özarı'ya ait 21 yıllık (A) Milli Takım'ın başında en çok sahaya çıkan teknik adam rekorunu eline geçirdi.

5. dakikada Gürcistan'ın soldan kullandığı köşe atışında kaleci Volkan'ı geçen topa altıpas içindeki Khizanishvili dokunamadı.

12 .dakikada Demetradze, ceza sahası çizgisinin yarım metre önünde Hamit'in müdahalesiyle yerde kaldı. Faul düdüğünü çalan hahem, Hamit'e sarı kartını gösterdi. Frikiği kullanan Demetradze'nin vuruşu üstten auta gitti.

20. dakikada İbrahim Üzülmez'in ortasında ceza alanında topla buluşan Aurelio'nun vuruşu istediği gibi değildi.

40. dakikada savunmanın arkasında topla buluşan Burduli, Volkan'ın önde olduğunu görünce aşırtma bir vuruş yaptı. Top üst direkten dışarı gitti.

51. dakikada ceza alanında kaleciyle karşı karşıya kalan Gökdeniz'in plase vuruşunda Revishvili gole izin vermedi.

75. dakikada arka direğe yapılan ortaya 3 oyuncunun arasından iyi yükselen Siradze'nin kafa vuruşu ağlarımıza gitti: 1-0

77. dakikada ceza alanına yapılan ortaya Gökdeniz'in kafa vuruşunu kaleci çizgi üzerinden çıkardı.

Karşılaşmanın son dakikalarında önce Servet ardından Tümer, sahanın karışmasına neden oldu. Hakem iyi niyet örneği göstererek kırmızı kart vermeden bitiş düdüğünü çaldı.

GÜRCİSTAN: 1 - TÜRKİYE: 0

Stat: Boris Paichadze
Hakemler: Roman Lajuks, Sergejs Braga, Janis Pukijans (Letonya)
Gürcistan: Revishvili (Dk. 46 Lomaia), Shashiashvili, Salukvadze, Khizanishvili, Eliava, Zurab Menteshashvili, Tskitishvili, Burduli (Dk. 82 Ashvetia), Kvirkvelia (Dk. 67 Gogua), Demetradze (Dk. 87 Benashvili), Siradze (Dk. 78 Mujiri)
Türkiye: Volkan, Servet, İbrahim Üzülmez, Tugay (Dk. 79 Gökhan Ünal), Aydın, Mehmet Aurelio, Arda (Dk. 63 Tümer Metin), Tuncay (Dk. 46 Gökdeniz), Halil (Dk. 46 Fatih Tekke), Hamit, Sabri (Dk. 63 Mehmet Topuz)
Gol: Dk. 75 Siradze (Gürcistan)
Sarı kartlar: Dk. 12 Hamit, Dk. 27 Tugay, Dk. 50 Sabri, Dk. 90 Servet ve Tümer (Türkiye), Dk. 58 Menteshashvili, Dk. 90 Revishvili (Gürcistan)

NOTLAR

AYDIN, İLK KEZ (A) MİLLİ FORMAYI GİYDİ

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, ilk kez aday kadroya çağırdığı Kayserisporlu Aydın Toscalıyı Gürcistan maçında ilk 11'de oynattı.

TUGAY 3 YILI AŞKIN BİR SÜRE SONRA OYNADI

Gürcistan maçında ilk 11'de yer alan 37 yaşındaki Tugay ise 3 yılı aşkın bir süre sonra yeniden milli takımda oynadı.
Tugay, milli takımda en son 19 Kasım 2003 tarihinde Letonya ile İstanbul BJK İnönü Stadı'nda yapılan Avrupa Şampiyonası baraj maçında oynamıştı.

Türkiye'nin 2-2 berabere kalarak Avrupa Şampiyonası'na gidemediği maçtan sonra milli takımı bıraktığını açıklayan Tugay'a Fatih Terim, 3 yılı aşkın bir süre sonra yeniden milli takımda görev verdi.

İTALYA MAÇI KADROSUNDAN 4 OYUNCU DEĞİŞTİ

Fatih Terim, son İtalya ile oynanan hazırlık maçında ilk 11'de forma giyen oyunculardan 4'ünü Gürcistan maçında sakatlıklar yüzünden oynatamadı.

İtalya maçına ilk 11'de sahaya çıkıp, sakatlanarak oyundan alınan Rüştü'nün yerine kaleyi Volkan korudu. En son Suudi Arabistan ile 31 Mayıs 2006'da Almanya'da yapılan hazırlık maçında ilk 11'de oynayan Volkan, 7 maç sonra Rüştü'nün sakatlanmasıyla yeniden ilk 11'de forma giydi.

Terim, ayrıca sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkartılan Gökhan Zan'ın yerine Aydın, yine sakatlıkları bulunan Emre Belözoğlu'nun yerine Tugay, Hakan Şükür'ün yerine de Halil Altıntop'u ilk 11'de sahaya sürdü.

Almanya'da 4 Haziran 2006'da Makedonya ile yapılan hazırlık maçında ilk 11'de forma giyen Halil ise 5 maç sonra ilk 11'de yer aldı.

FATİH TERİM, ÖZARI'NIN REKORUNU KIRDI

Türkiye'nin Gürcistan ile yaptığı hazırlık maçı Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim için özel bir anlam taşıyor.
Terim, Gürcistan maçıyla birlikte milli takımın başında 55. kez sahaya çıkarak, Coşkun Özarı'ya ait 21 yıllık (A) Milli Takım'ın başında en çok sahaya çıkan teknik adam rekorunu eline geçirdi.

MAÇA İLGİ BÜYÜK

Gürcistanlı futbol severler hazırlık maçı olmasına rağmen maça büyük ilgi gösterdi. Stadın büyük kısmı dolarken seyirciler coşkuyla takımları destekledi.
hürriyet
Never let me alone !!
Kullanıcı avatarı
dewil_lions
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 1821
Kayıt: 01-10-2006 15:18
Konum: sana en yakın yerden

Mesaj gönderen dewil_lions »

maçta hiç birşeye üzülmedim de o gergin anlar bozdu bence havayı hazırlık karşılaşmasında olmaması gerekenleri gördük
şu yalan dünya da bari SEN gerçek ol be
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir