Çin efsanesi

Paylaşmak istediğiniz aklınıza gelen konular, olaylar..
Kullanıcı avatarı
barbar
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Çin efsanesi

Mesaj gönderen barbar »

Çin efsanelerinde zehirli bir kuş olan Zhen'in tüyleri zehir olarak kullanılabilir.
Zhen, zehirli bir yılana rastlamış ve tam yılana saldırmaya hazırlanırken, yılan, onu şöyle konuşarak engellemiş:
"Dünyadaki insanlar hep senden nefret ederler. Nefret edilme, iyi bir itibar değil. Böyle kötü bir itibara sahip olmanın nedeni de beni yemekten geliyor. Beni yemezsen, zehirli olmayacaksın. Zehirli olmadığında da, kötü itibarın doğal olarak kaybolacak".
Zhen kuşu gülerek şunları söylemişi:
"İnsanlar senden nefret etmiyor mu? İnsanlara kasten zarar vermenden dolayı nefret ediliyorsun. Ben de zaten bunun için seni yiyip yok etmek, seni cezalandırmak istiyorum. İnsanlar seninle başa çıkabildiğimi biliyor ve onun için beni besliyorlar. İnsanlar ayrıca zehirlerin vücudumda ve özellikle tüylerinde yayıldığını da biliyorlar ve kötü niyetli insanlar tüylerimle başkaları zehirliyorlar. Zehirim zehrindir. Ancak tüylerimle insanlara zarar verenler silahlarla insanları öldürenlere benzer, öldürücü olan silah değil, silahı kullananlardır. Bundan dolayı kötü itibarımın vücudumda bulunan zehirden gelmediği, insanların neden seni değil de beni besledikleri apaçık. İnsanlara zarar verme niyetim hiç yok, insanlara zarar veren senden nefret edip, seni yemekten ve böylece zehre bulaşmamdan dolayı itibarımı kaybettim ve insanlar tarafından kullanıldım. Yaptıklarımın hepsi insanların can güvenliğini sağlamak içindir ve bundan dolayı kötü itibarım oldu, ancak bu kötü itibar gerçekte kötü itibar değildir. Ancak sen, insanlara zarar verme niyetindesin ve otların arasına saklanıp yanından geçenleri izleyerek, onlara saldırma fırsatını kolluyorsun ve bundan mutlu oluyorsun. Bugün bana rastladın, bu senin kaderindir. Beni durdurmak için söyleyeceğin başka söz kaldı mı?"
Zehirli yılan kendisini savunabilecek başka söz bulamamış. Zhen de hemen ona saldırıp afiyetle yemiş.
alıntıdır
Never let me alone !!