ress yazdı:bence yaş sorun değil çiftler arasında...kendinden 10 yaş küçük biriyle evlenip çok mutlu olan arkadaşım da var..Ancak yaşlı erkekler kompleksli ve biraz daha fazla kıskanç olabilirler gibi geliyor bana.Ama yolda çok yaşlı bi kadının yanında genç bir erkek gördüğümde kadın zengin herhalde demekten de bazen kendimi alamıyorum.

Yaşı küçük olup daha olgun kadınları tercih eden erkeklerin sayısı da bir hayli fazla gibi...
sarı gelin yazdı:kendinden büyük bir kadınla beraber olunursa,baş öğretmen gibi yorumlama gafletine illaki düşülebilinir..Belli bir olgunluğa vede yaşa gelmiş kadın,aptalca kıskançlıklar,engellemeler ve peşine düşmelerle daraltmaz karşısındakini,evlilik,gelecek diye baskı yapmaz..mutluluğun yada sihrin nelerde gizli olduğunu çözmüştür artık.Gerçekçidir hemde sonuna kadar,oyun oynamaz,ali cengiz oyunlarının faydasız ve küçültücü olduğunu öğrenmiştir..birinin kaybetmemek için onun ardına şüphelerle düşmek değilde ,yüreğinde gölgesiz sevmek olduğunu bilir.
olgun kadın yormaz,oynamaz,olduğu gibidir.hepsimi??değil..
ama adı baş öğretmen olur..çünkü o hayatı öğrenmiştir.bedel ödemeyide.yüreği bunu kaldıramayanlarda çıtırlara başöğretmenlik yapar..
Mükemmel
Kendimi "köşe yazısı" okuyormuş gibi hissettim. Tüm olasılıklar ve gerçekler o kadar güzel anlatılmış ki... Tecrübe çok önemli. İlişkide yaşanan sorunların kaynağı sadece yaştan kaynaklanmıyor.
ress olayın maddi yönüne ve erkeğin yaşının büyüklüğüne ağırlık vermiş. Bana göre erkeğin büyük olması kıskanç olması için yeterli kesinlikle. Kedinden yaşça küçük birini koruma duygusu ve onu kaybetme gibi bir dürtüyle fazlasıyla karşılaşır. Çok doğru; ama eğer kadın da büyükse bu erkeğin onun tecrübesine saygısı olduğunu ve yaşanan ilişkinin monotonluktan uzak ve sağlam temllere dayanabileceğinin bir göstergesi bana göre.
sarı gelin o kadar güzel açıklamış ki fazla söze gerek yok diye düşünüyorum. Erkekten yaşça büyük olan bir bayan hayatı özümsemiş, gereksiz bir sürü ıvır zıvırdan arınmış ve bir de ayakları üzerinde duran biriyse erkeğin hayranlığını kazanmış demektir. Bu hayranlık zamanla aşka ve daha sonra da sevgiye dönüşebilir. Şayet saygı da varsa o zaman yaşanan ilişki asla dış tesirlerin etkisinde kalmaz ve güzel bir şekilde devam eder diye düşünüyorum.
Her şeyden önce saygı; ilişkinin sağlam temellere dayandırılması ve insanların birbirine karşı anlayışlı ve hoşgörülü yaklaşmasıdır. Saygılar...
[dropshadow=#ffffff][i][color=#ff00ec][b]Bugün Yüreğimde KOCAMAN bir gül kokusu var...[/b][/color][/i][/dropshadow]