2 kilo balkabağı
3 bardak toz şeker
1 bardak dövülmüş ceviz
HAZIRLANIŞI
Kabağı dilimleyip, kabuğunu bıçakla soyun. Çekirdeklerini çıkarın. Çelik veya kalın dipli bakır bir tepsiye düzgünce dizin. Kabakların üstüne toz şekeri serpin. Kabak pişerken suyunu salacağı için fazla suya gerek yoktur. Bir bardak su yeterlidir. Suyunu kattıktan sonra kapağını kapatarak ağır ateşte 30 dakika pişirdiğiniz kabakların altını iyce kısarak üzerine, parlak olmaları için bir iki tutam daha şeker serpip, kapağını yine kapatın ve 5 dakika dinlendirin. Altını kapatıp ateşten çekin. Soğuduktan sonra üzerine dövülmüş ceviz serperek servis edebilirsiniz.
Her ne kadar üstüne serpilmiş cevizleri tercih etsem de genelde sevilen bir tatlıdır bu..tarif için teşekkürler Zeynepcim..Bu arada sen yaparsan kabakları da yiyebilirim belki:)
Yaşamak ne güzel şey;
Anlayarak usta bir kitap gibi
Bir sevda şarkısı duyup
Bir çocuk gibi şaşırarak yaşamak..
grace yazdı:Her ne kadar üstüne serpilmiş cevizleri tercih etsem de genelde sevilen bir tatlıdır bu..tarif için teşekkürler Zeynepcim..Bu arada sen yaparsan kabakları da yiyebilirim belki:)