İçindekiler
25 adet
250 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
1 Türk kahvesi fincanı pudra şekeri
8 Türk kahvesi fincanı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Fındık
Hazırlanışı
Fındık hariç bütün malzemelerden bir hamur yoğurulur.
Ceviz büyüklüğünde bir parça ele alınıp bastırılarak daire şeklinde avuç içinde açılır.
İçine fındık konulduktan sonra şekil verilerek yağlanmış tepsiye dizilir.
Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir.
Not
Ben elek altı denilen çok küçük boydaki fındıklardan kullandım. Her kurabiyenin içine 7 adet fıdık koydum. Salladığımda ses çıkıyordu. Çok şirin oldular.
Üzerine pudra şekeri serpseymişim daha tatlı olacaklarmış. Siz serpin.
Afiyet olsun
25 adet
250 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
1 Türk kahvesi fincanı pudra şekeri
8 Türk kahvesi fincanı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Fındık
Hazırlanışı
Fındık hariç bütün malzemelerden bir hamur yoğurulur.
Ceviz büyüklüğünde bir parça ele alınıp bastırılarak daire şeklinde avuç içinde açılır.
İçine fındık konulduktan sonra şekil verilerek yağlanmış tepsiye dizilir.
Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir.
Not
Ben elek altı denilen çok küçük boydaki fındıklardan kullandım. Her kurabiyenin içine 7 adet fıdık koydum. Salladığımda ses çıkıyordu. Çok şirin oldular.
Üzerine pudra şekeri serpseymişim daha tatlı olacaklarmış. Siz serpin.
Afiyet olsun
