Mektup

Paylaşmak istediğiniz aklınıza gelen konular, olaylar..
Kullanıcı avatarı
mhrz
New Friend
New Friend

Mektup

Mesaj gönderen mhrz »

Merhaba arkadaşlar dün başıma gelen güzel bir olaydan bahsetmek istiyorum sizlere.
Dün akşam işten çıktım ve eve gitti.Annem bir mektup var yastığının altında dedi.Bende bu devirde kim bana mektup yazacak kafa yapıyor sanırım benle dedim.Hani bozuntuya vermemek için yastığı kaldırıp bakmadım anneme gençlik aşkından mı geldi gibi geyikler yaptım.Hemen kefal gibi atlamış olmamak için:)

Kısa bir konuşmadan sonra dayanamadım ve yastığımı kaldırdım gerçekten de bir mektup ama ben şokey şekli yani.Yazı söyle nasıl desem büyük büyük yazılmış ama söyle uzaktan baktığınızda mektup yazılırken dikkat edilmesi gereken kurallara uygun paragraf başları, cümle basında büyük harfler, noktalama işaretleri hepsi kurallar içinde yazılmış.
Mektup sevgili teyzeciğim diye başlıyor ve klasik nasılsınız havalar nasıl burda iyi biz iyiyiz evdeki herkezin tek tek hatrı sorulmuş selamlar yollanmış havalar soğuk dikkat edin zümra ablam üşütüp hasta olmasın mehmet abim askere ne zaman gidiyor gibi cümlelerle mektup yazılmış ve selamlarla bitirilmiş.

Bu mektubu yazan teyzemin 7 yaşındaki oğlu.Mektup okundu hemen telefona sarıldım ve aradım.
- canım bunu sen mi yazdın?
- evet zümra abla
- nerden aklına geldi?
- birgün canım sıkıldı evde kimse yoktu oturdum yazdım sonrada abime verdim yollasın diye
- kimse sana hiiçbir sey söylemeden mi yazdın cnm?
- evet zümra abla

Telefon kapandı ve annemle ben gözyaşlarına boğulduk.7 yaşındaki çocuk evde canı sıkılmış yaşıtları oyun oynarken o senede 1 defa gördüğü teyzesine ve onun ailesine mektup yazmış.Kimse bişey demeden kurallara uygun......

Sanırım dünyanın en pahalı mücevherini o akşam yastığımın altında bulsam bu kadar sevinmezdim.Hayatım boyunca unutmayacağım ve her aklıma geldiğinde yüzümde tebessüm oluşturacak bir hikaye.
O kadar hoşuma gitti ki dostlarım sabah gelir gelmez sizlere aktarmak istedim.

Ne telefon, ne mail , nede msn konuşmalar hiçbir şey mektubun yerini tutamıyor arkadaşlar.

Lütfen şimdi suan sizde sizden mektup yollayacağınız beklemeyen bir arkabanıza dostunuza mektup yazıp yollayın.
Ne kadar ki en fazla 30dk alır ama yolladığınız insanda ömür boyu iz bırakı.

Sevgiyle kalın.....
Güneşe adını buzla yazan biri varsa seni benden daha çok seviyor.HAYAT
Kullanıcı avatarı
lofrebe
New Friend
New Friend

Mesaj gönderen lofrebe »

Ne kadar guzel bi olay :D
Evet, haklisiniz, biz birbiri ile telefonla konusuyoruz, e maili gonderiyoruz, sms yaziyoruz, ICQ msn kullaniyoruz ama mektup icin hic yer yok hayatimizda..
Mesela ben son defa birkac sene once mektup yazmistim, ve ne zaman aldigimi hatirlayamiyorum bile :-(
Bu akasam mutlaka oturup yazarim....
Arayan Mevlasini da bulur, belasini da...
Kullanıcı avatarı
eniyikameraman
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen eniyikameraman »

sanırım bazı şeyler unutulsada kıymeti kaybolmuyor
[img]http://img148.imageshack.us/img148/3443/28rl1.jpg[/img]
Kullanıcı avatarı
Affedilmeyen
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen Affedilmeyen »

Postahanede mektup bölümü kaldırılmasaydı gönderirdim :S
Başına bir silah daya ve duvarları beyninle boya.
Kullanıcı avatarı
ShepneM
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen ShepneM »

bence de mektup çok özel bir şey ya.. mail, msn, telefon vs. mektup yanında çok basit kalıyor bana göre. birisine mektup yazmak onu çok daha fazla önemsediğimizi, ona çok fazla değer verdiğimizi gösterir bana göre.. en azından bir çaba gösteriyoruz bi zorluğu var ve bu onu daha özel kılıyor. maili hiç bir türkçe kuralına dikkat etmeden, özen göstermeden yazıyoruz ve gönder dediğimiz anda o kişiye ulaşmış oluyor. hiç bir heyecanı yok.. ama şimdi mektup mu mail mi diye sorsanız mail derim. teknolojik olanı varken fazla uğraşmaya gerek yok :P
Glfm

yeni üyeyim

Mesaj gönderen Glfm »

Ben daha yeni kayıt olduğum için yeni yeni okumaya başladım bu yazıları.Neyse mektup yazmak kadar eğlenceli ve samimi birşey yok bence hayatımızda.Hep mektup almanız ve göndermeniz dileğiyle...
Kullanıcı avatarı
Gürz
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen Gürz »

sms gönderebilirdi , niye mektup yazmış ki... şaka şaka :-)
Kullanıcı avatarı
keops
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen keops »

bende eski kız arkadaşıma mektup yazmıştım hemde ucunu bile yakmıştım :) ama bilgisayarda yazdığımı söylemeden geçmeyeyim :p yine mektup bile yazsak teknoloji bizi bi tarafından yakalıyor
[size=117][b]İnsan, düşünen tek hayvan değildir,

ama bir hayvan olmadığını düşünen tek hayvandır.[/b][/size]

[align=right][b]Pascal Picq[/b][/align]