Benim yüreğimde aşk..

Aşk ve sevgi sözleri, sevgiliye haykırışlar.
Kullanıcı avatarı
Enchanting
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Benim yüreğimde aşk..

Mesaj gönderen Enchanting »

"Günümüzde aşk için sevda için bir çok tanım yapılmış ve alakası olmayan yerlere bu kelime sığdırılmaya çalışılmıştır. Oysaki aşkın; birçoğunun yanlış bildiği ve yanlış bilgilenerek yanlış yaşadığı bir sıradanlık haline gelmeye başlayacağını hiçbir insan akıl edememiştir.
Aşk acı çekmektir diyenler var! Aşkı aşk gibi yaşadıktan sonra aşk neden acı çekmek olsun. Acıyı sunan aşk değil aşkı acıya karıştırıpta yudum yudum içenlerdir aşkı acı hale getiren. Durup düşünmek lazım. Neden aşığım? Neden acı çekiyorum yada gerçekten aşıkmıyım? Çünkü mantığın almadığı kabul etmediği bir tuhaflık söz konusu.
İki tarafta mutsuzsa aşk hala yaşıyor demektir. Ama bir taraf mutlu diğer taraf mutsuzsa aşk çoktan bavulunu toplayıp yol almaya başlamış demektir. Böylesine iki kişilik ve muhteşem bi sözcüğü tekil cümleler ve tekil mutsuzluklar için kullanamayız, bu bir gerçek. Tek kişilik yaşanan bir acı varsa bunun adı sadece acı olmakla yetinmek zorundadır. Yürekteki o acı sadece bırakılan izlerin ve bir bitişin vermiş olduğu sıkıntıdan başka birşey değildir. Belkide bir alışkanlık.
ama malesef insanlar açılımını hiç düşünmedikleri bu kelimeyi sıradan bir şekilde bir kısır döngünün içinde yenileyip durmaktalar. Aşk Allah'ın bizlere bahşetmiş olduğu en güzel duygulardan bir tanesiyken böylesine rahatsız edici bir cümle içinde yer almaması gerekir diye düşünüyorum. Ama nedense insanlar aşkı bir drama haline getirmekte ısrarlı.
Bir de son zamanlarda sıkça rastladığım bir konuya değinmek istiyorum. Hatta şarkılarda bile sıkça duymaya alıştığımız bir kelime.Sevdiğim mutlu olsun o bana yeter. İnsanlar neden hep kolay olanı seçer aklım almıyor doğrusu. Daha güzel bir alternatif varken daha çekici bir seçenek varken neden zoru çeçiyoruz. Hayır! sevmek sevdiğini mutlu görmek demek değil, sevmek; biraz çaba sarfedip ,sevdiğinle mutlu olmayı bilmek demektir..."

İlknur Dinçel
bir gün ve gerçekten, her şey çok güzel ölecek!
Kullanıcı avatarı
dewil_aslans
Fast Friend
Fast Friend

Mesaj gönderen dewil_aslans »

aslında bı bakıma dogru soyluyorsun ama aşkı acı yapan karsılıksız aşktır cehenneme doner bı kerede dunya bunlar benım fıkrım...
sokaklarda yankılandı adın
sensızlıge hıc alısamadım
tum sozlerım kuskun sana
yıne yanlızım
AY IŞIĞINDA...
Kullanıcı avatarı
agrilion
Fast Friend
Fast Friend

Mesaj gönderen agrilion »

aşk karşılıksızsa sütü kesilmiş bebek misali yıkılırsın
dünya bir gündür oda bugündür