Bir dostun satırları...

Paylaşmak istediğiniz aklınıza gelen konular, olaylar..
Kullanıcı avatarı
Alamut
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
İletişim:

Bir dostun satırları...

Mesaj gönderen Alamut »

İngilterede bir dostumdan bir mail aldım. 15 yıl önce çok güzel günler geçirdiğim dostumun yıllar sonraki mektubu. Bana, bize ve ülkemize dair. Paylaşmak istedim. Mektubun bir kısmı bu sadece. Sağlık sorunları nedeniyle hareket kabiliyeti kalmayan bu dostumun güç bela dile getirdiği satırları paylaşmak istedim...

Sevgili Ergun,

Merhaba Kocum, nasilsin iyimisin? Umarim iyi ve rahatsindir. Sanirim bu guzel mevsimin sicak gunleri, mavi gokler ve deniz sahilleri seversin ve her firsat'ta, haftasonu'lari bilhassa, onlari tam olarak degerlendiriyorsundur. Yasasin yaz mevsimi ve yasasin
TURKIYE !!!

Gercekten guzel, harika memleketiniz ve cok sevdigim Turk arkadaslarimi her gecen gun biraz daha ozluyorum ve sahsen oralarda olmadigim'a COK COK uzuluyorum. Inan ki Ergun, aklimda baska bir sey gelmiyor, surekli memleketiniz ve Turkiye'deki degerli arkadaslarimi dusunuyorum. Siz, harika bir Turk Milleti olarak, hakikat'ten oz vataninizin esas degerini bilmiyorsunuz. Ancak benim gibi, uzun bir suredir (20 yil) Turkiye'de kalan ve daha sonra (uzulerek) ayrilan yabanci kisiler bu durum'u tam olarak anlar, cunku biz bir nevi, Turkiye'yi 'disaridan' gorebiliyoruz ve ancak bu bakis'la memleketinizin esas degerini anlasiliyor. Sizler ve guzel Turkiye'yi tekrar gormek istiyorum fakat bu gectigimiz 5-6 yillardir sagligim cok bozuldu ve iki kere olum'la pencelestim. Yine'de olmeden once, tekrar Turkiye''ye gelip, hepinizi gormeyi niyetim var, merak etme.

Yani anlayacagin burada cok fazla yalnizlik cekiyorum. Burasi Balikesir veya istanbul gibi degildir. Oralarda cok arkadaslarim vardi ve o arada COK mutlu idim. Burada benimle yasit, veya daha genc, samimi ve guvenebildigim bir dost veya erkek arkadasim yok ve onu da uzuluyorum.

Erguncugum, lutfen bana hayatin ve cevrenle ilgili COK detayli bir email cek kocum. Herhangi bir konudan bahsedebilirsin, sol'dan, sag'dan, tepeden tirnagin'a kadar ne var, ne yok, sevdigin, hosuna giden (veya gitmeyen) HER sey'i tamamen acik olarak anlat, ne olur. Zaten birbirimizden sakli bir mesele yok sanirim, birbirimizi iyi anlariz nasil olsa. Cevrendeki kadinlar (var ise). erkek arkadaslarin ve dostlarindan bahset, beraber iken neler yaptiginizi anlat, cok merak ediyorum. Tesekkurler.

Burada satirlarima son verirken, sana kucak dolusu sevgi ve saygilarimi sunar, yanaklarindan operim.

Hoscakal, kendini saglikli bak.

Seni cok seven Agabeyin,

Barry J. Barker
Hani kurşun sıksan geçmez ya geceden...
Kullanıcı avatarı
dJ4
Co-Admin
Co-Admin

Mesaj gönderen dJ4 »

Çok duygulu bir mektup gerçekten, biz vatanımızın değerini pek bilmiyoruz yurtdışından yazan arkadaşlar var forumumuzda onların özlem dolu satırlarını okudukça da benzer şeyler hissediyorum ...
Kullanıcı avatarı
MARTI
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen MARTI »

Evet duygu doluydu...

Ahmet dedigine katiliyorum.. Hani olay su ki, icinde olunca insan anlamiyor.. Disardan hele bir bak ki neler görüyor insan..

Hem de nasil bir kiymete biniyor o vatan bir yasayabilse insanlar...

Dönüp de dönemeyenler, vatan hasretini icinde kor edenler, gözyaslari hic dinmeyenler, memleketin halini berrak bir camdan izleyebilenlerin kayitsiz görüslerindeki kararlilik... O her gece cekilen ahlar aksam üstleri... Bir dosta ihtiyacta o yalniz geceler.. Insan buruk bir cayin tadini bile özlüyor.. Cay degil ki burada ictigin.. Türkiye ismi gecince, öne düsen baslar; herkes birbirinin gözünün icine bakmaktan korkar oluyor.. Insan yoklugunda kadir kiymet biliyor.. Keske ki herkesler; yoklukta degil de vatanin kendisinde iken o kiymeti algilasa.. Ne essiz bir cennte sahip oldugumuzu bilebilse...Keske..
Aglattirdiniz beni be!
Kullanıcı avatarı
Alamut
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
İletişim:

Mesaj gönderen Alamut »

Kocaman bir yüreksin Martı. Uç uçabildiğince ama geri dön ne olur....
Hani kurşun sıksan geçmez ya geceden...
sTePHaN_pAtRicK

Mesaj gönderen sTePHaN_pAtRicK »

Bazi seylerin degeri kaybedilince anlasilir, cennet gibi bir ülkemiz var... Begenmeyen çemçükler de yok deil onlara tek sözüm, ya sevin ya gidin...
Kullanıcı avatarı
MARTI
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen MARTI »

Dogrudur..

Alamut'cugum.... Kanatlarim bosuna degil.. Ucuyorum da ucabildigimce.. Ama ne zaman - su gurbet, adi bile bet denilen - buralara gelsem, onlari valizime ilistiriveriyorum.. Belki de kimse dokunup, kirmasin onlari diye.. Hani geri dönebileyim diye..Elbet onlari takinip geri dönecegim..